Saker som håller dig tillbaka från att nå din dröm

Hej på er alla grymma Power Babes! Jag får mycket frågor från er om ”hur man når drömjobbet”, ”hur man vågar ta första steget” och ”hur man hanterar vad andra personer tycker och tänker om det man vill göra”. I veckans avsnitt av min och Vanjas podd pratar vi precis om det här. Men med fokus på att starta eget och entreprenörskap (Ni kan lyssna på avsnittet här!).

Men jag tänkte även skiva lite om det här på bloggen i dag. Både för er som drömmer om att starta eget men också på andra plan i livet. Tex, om man drömmer om att flytta utomlands eller börja med en ny hobby. För det finns en hel del saker som stoppar oss men som vi egentligen kan påverka mer än vi tror. Och en av de största anledningarna till varför vi inte vågar satsa på vår dröm är att vi bryr oss mycket om vad andra personer tycker och tänker om det. Det här är helt klart en grej vi kan påverka. Eller snarare undvika. Men det finns också en hel del andra grejer vi gör som håller oss tillbaka och de tänkte jag dela med mig av i dag. Och såklart är detta bara hur jag ser på det men också samlat från artiklar jag läst på ämnet. Och jag hoppas att det kan peppa några av er!

Vi väntar på rätt tillfälle. 

Det perfekta ögonblicket kommer inte att komma av sig självt – du måste skapa det. Vissa saker ”passar bättre sen” men om vi vill jobba på att nå vår dröm måste vi i alla fall ta första steget nu och det är bara upp dig till när det ska ske. Oavsett om det handlar om att starta eget, börja på en ny aktivitet eller flytta till ett annat land så kräver allt sin research. Det är ditt första steg. Och research kostar inte pengar att göra eller kräver speciellt mycket av dig. Men det tar tid. Detta pratar vi mycket om i veckans avsnitt. Vikten av att göra sin research, det är A och O för att påbörja en förändring. Och om du letar efter det perfekta tillfället att ta ditt första steg mot din dröm så är det nu. Do your research!

Tänka för långt fram i tiden

Självklart ska man ha en plan och en vision om man vill uppnå sin dröm men det finns stor risk att man fokuserar för mycket på framtiden som gör att det känns omöjligt eller otroligt långt borta att nå sitt mål. Knepet här är att bryta ner din dröm i delmål och börja bocka av mindre mål. Att göra sin research är det första målet. Vad är ditt nästa mål och mål efter det? Gör en plan på det sättet och fokusera på ditt nästa mål, inte det som ligger tio steg fram.

Rädsla av att misslyckas

Om vi inte hade varit så rädda för att misslyckas så tror jag att många fler hade börjat jobba på sina drömmar för länge sen. Men tyvärr är vi rädda. Och det grundar sig mycket i att vi är rädda för vad anda ska tycka och tänka. Det här är något vi måste lära oss att inte bry oss om. Det här gäller ditt liv och du ska göra det du vill med det. Du har ett liv och det händer nu. Självklart ska man bolla och hämta inspiration från andra men se till att vända dig till ”möjlighetsinriktade” personer. Skaffa dig en eller flera peppkompisar som du bollar med under resans gång. Och kom ihåg att ”misslyckanden” inte är misslyckanden, det är en vägvisning i vilken riktning du ska fortsätta. Blev det inte som du tänkt dig? Börja om, testa nya saker, ge inte upp!

Jag har uppfyllt många av mina drömmar tack vare att jag vågat satsa. Jag har struntat i negativa kommentarer från familj, vänner och folk jag inte känner. Jag har aldrig vetat om det jag gör ska fungera eller inte men jag har vågat testa mig fram. Vissa saker har funkat och andra inte. Det enda sättet att få reda på om din dröm kan bli verklighet är att prova. Kör på ”fuck it”-mentaliteten och testa dig fram. Vad är det värsta som kan hända? Så klart måste man ge sig själv rimliga möjligheter och se till att man kan ta ansvar för det man gör och så länge man gör det är det bara att köööööra!

Det vore så kul att veta mer om vad ni drömmer om men som ni inte vågat testa än. Kommentera gärna på inlägget så kan vi inspirera varann och kanske till och med hitta en ny peppkompis?

Bra med peppkompisar finns det även i min Facebook-grupp Power Babes! Gå med där och peppa loss och hitta nya kompisar! Puss på er. Ni är bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Shit vad jag prickar in alla punkter där uppe.. Mmh verkligen rädd för att testa saker, vill helst veta hur allt kommer bli innan jag börjar, vilket inte alls känns som mig i resten av livet men just byta jobb eller flytta utomlands (som har ockuperat mig senaste tre, nej fem åren) verkar vara sånna grejer. OMG det är verkligen time!

  Maria 2017-06-06 09:37:56
  Svara
 • Tankeväckande och inspirerande! Är med i Power Babes och älskar det – en så härlig grupp, peppande tjejer <3
  xx

  Marianne 2017-06-03 10:03:08 http://mariannelle.com
  Svara
 • Åh bästa du! SÅ UNDERBART och PEPPEIGT inlägg! I love it!<3 <3
  KRAM!

  Ida 2017-06-01 19:02:41 http://devote.se/idanyborg
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!