Tankar om min allergichock ❥

Ni som hängt med på Instagramstories och bloggen senaste veckan vet ju att jag hamnade på akuten i torsdag pga av galen allergichock och att hela mitt ansikte svullnade upp. Och nu när jag låtit detta landa i ett par dagar så är jag ganska övertygad om att detta var ett tecken för mig att jag MÅSTE chilla ner. Jag jobbar om jag är sjuk, har ont eller gjort illa något men att jobba, ha event, ta bilder när hela ens ansikte är totalt uppsvullet går ju inte. Och det känns nästan som om att det var något sånt som skulle ske för att jag ska fatta att jag måste tagga ner.

Och det kan ju låta tragiskt att det ska behövas något sånt ”hemskt” (även om det inte enbart var därför jag fick min chock. Utan en korsallergi) men jag är ju sån som person. Jag har aldrig lyckats hålla mig inom ramen för ”normalt” oavsett om det handlar om alkohol, godis, jobb, shoppa, dejta – jag går alltid all in. Och jag tycker att jag lyckats få till livet rätt bra ändå om jag tänker på min bakgrund. Och ja, ibland kör det ihop sig rejält. Men såklart ska jag göra allt för att förebygga en stor krasch varje år pga av att jag gör för mycket grejer.

Jag bokade av allt efter akuten i torsdags. Mitt event i fredags, jobbmöten och deadlines (även om jag gjort en del jobbsaker). Men främst har jag bara varit själv och det har varit så skönt. Jag har fixat hemma med sånt jag aldrig tar mig tid för att göra. Jag hade ensam-fredags-mys och i går låg jag i en park och läste i tre timmar. Och det var ljuvligt! Jag läser i min bok ”Universe got your back” av Gabrielle Bernstein som jag ÄLSKAR och har tipsat om flera gånger i bloggen och podden. Och jag tycker verkligen ALLA borde läsa den!

Och jag fick en hel del insikter i går där jag låg och läste. En del saker jag inte känner att jag vill dela med mig av här. I alla fall nu. När det gäller val för framtiden. Men självklart också på det här balans-biten. Jag måste tvinga in meditation, yoga och andra lugna saker i mitt hektiska schema. Detta går ju verkligen i perioder för mig. I bland är jag superbra och ibland händer inget. Måste få till rutiner som håller! Men jag kände också att jag inte bara ska vara hård mot mig själv med att jag gör mycket saker. Utan att jag själv tycker att det är en superegenskap. Men att jag ska lyckas mästra den på alla sätt!

Så trots dessa galna dagar och detta galna ansikte (se bilder här) är jag glad att det hände. För det fick mig att tvinga stanna upp och tänka efter. Det mesta händer ju av en anledning, det gäller bara att försöka förstå varför och vad man ska lära sig av det. Och jag tycker jag har förstått min läxa.

Nu ska jag åka till landet med mamma, syrran och Thyra. Så himla mysigt! Hoppas ni får en underbar söndag!

Puss J

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Stress på jobbet som jag känner att det fixar jag, men inte kroppen. Plus att min kära gamla katt dog helt plötsligt. Efter det började en massa olika psykiska och fysiska problem. Och som du säger yoga och meditation och bra och nyttig mat, är vägen till ett lugnare liv. Det hjälper efter ett tag, konstigt nog. Men fortfarande kommer vissa symptom tillbaka om jag är slarvig…
  Upptäckte din blogg och instagram i ett annat insta som jag följer, för några månader sedan och fastnade. Gillar din stil på kläder och inredning. 🙂

  Hanna 2017-06-18 17:55:34
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Ja, så himla sant. Jag känner att jag blivit bättre på matfronten nu och ska verkligen hålla i det 🙂 Tack och va kul att du hittat hit och gillar! Kram

   josefindahlberg 2017-06-18 21:31:56
   Svara
 • Jag måste skriva detta även om jag inte brukar kommentera, men jag har delvis slutat läsa din blogg för jag själv blir så stressad. Du har ju all rätt i världen att leva på vilket sätt du vill men det är alltid 120% fart oavsett om det är bra eller dåligt och oftast alltid allt toppen vilket gjort så jag börjat fundera varför inte jag gör mer saker sv mitt liv, varför inte jag klarar sv lika hårt och mycket som du, ja jag har känt mig nere och stressad; och då självklara valet att sluta läsa för varken du eller jag drar ju nån nytta av det, men inser ju nu att jag själv lever ganska balanserat och hoppas du lyckas hitta det där med. Stress är INTE att leka med, tro mig, sånt kan komma månader efteråt och bara rubba en och en liten småsak kan kännas som att klättra berg och allt känns meningslöst. Du verkar ju ha ett rätt fantastiskt liv så passa på att njut av det på ett hälsosamt sätt, du har ju massa år framför dig! Och tips med att allt behöver inte alltid vara toppen, kan få va ganska segt och långtråkigt med för att uppskatta de bättre stunderna (detta vet du ju säkert men eftersom det nästan alltid står att allt är toppen slänger jag in det med).
  Önskar dig lycka till. Kram

  Anna 2017-06-18 10:59:35
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ojdå, är aldrig min mening att stressa någon annan eller att andra ska jämföra sig själva med mig. Alla är ju olika. Och jag är på mitt sätt och delar ofta öppet med ”nackdelarna” med att vara ”som jag är”. Men såklart förstår jag ju att min blogg inte är för alla. Och jag är glad över att mitt liv ofta känns toppen, det är mitt mål. Att ha ett så härligt liv som möjligt. Men alla njuter på olika sätt. Hoppas du mår bättre! Kram

   josefindahlberg 2017-06-18 21:28:59
   Svara
 • Åh, så läskigt med allergichocken! Du måste verkligen ta hand om dig själv <3 du vet ju såklart vad som passar bäst för dig men jag vill bara tipsa om KBT-terapi, genom det kan en få hjälp och stöd med att förändra beteenden. Vi vill ha kvar dig länge och njuta av ditt poddande, bloggande och instagramande och då måste du ta hand om dig själv <3

  Lina 2017-06-18 10:54:52
  Svara
 • Grymt Jossan! ??? Grymt att du tar det till dig och låtit saker sjunka in. Jag är en person som tror att allt i livet har en mening, och precis som du själv kan ha nämnt, att bakom saker som händer en så finns det en betydelse av så mycket mer ❤️ Och om man väljer att lyssna och se detta så hamnar du på rätt spår. Du är verkligen en underbar person, känns som att vi skulle ha så mycket att prata om. Känslomänniskor (med allt vad det innebär ☺️✨) en bakgrund med alkoholproblem i familjen, och drivet som en kan tro nästan finns inbyggt i en ☺️? Måste btw köpa boken som du läser! ? Ha en underbar söndag fina du.

  Sandra Hedman 2017-06-18 10:28:00 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Låter som att du verkligen hanterat det på bästa sätt! Ibland behöver vi wakeup calls. Ha en underbar dag på landet!! <3

  Sandra Nicole 2017-06-18 10:16:28 http://www.sandranicole.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!