Find Your Flow

Hur vet man om man är på rätt väg i livet eller inte? Hur hittar man ”sin grej”? Jag får många såna frågor från er. Och har ställt dem till mig själv flera gånger. Det finns såklart inga korrekta svar men jag har hittat ett sätt att tänka och ha som vägledning som jag tycker funkar. Och som jag tror på till hundra procent.

Vi har pratat om det i podden en del där jag har delat mycket av min syn på livet och just på detta med om man är på rätt väg eller inte. Jag levde ju som ni vet med alkoholproblem och en väldigt negativ och mörk syn på livet. Jag trodde jag hade fötts med en nitlott i livslotteriet och att jag aldrig skulle få bli lycklig eller ha ett bra liv. Men så vände det. Jag blev nykter, jag började lägga tid och energi på det jag tyckte var roligt och det jag var på bra. Jag började plugga, sökte praktikplaster, jag fick inte den coola praktikplatsen jag hade hoppats på men jag fick bra praktikplats där jag lärde mig massor och som gav mig jobb efter examen. Jag sökte jobb, fick jobb, jag vill ha en större blogg – min blogg blev större. Ville tjäna pengar, började tjäna pengar. Och så flöt det på rätt bra. Såklart hade vissa saker på vägen inte alls blivit som jag tänkt mig och jag har startat flera projekt som inte lyckats. Men utöver det har det rullat på rätt bra. Och jag tror att det beror på att jag hamnade på rätt spår. Jag lämnade mitt destruktiva jag och började se på livet med en positiv syn, jag tog fram mig och jag gjorde det JAG mådde bra av, på riktigt!

Är man på rätt väg så tror jag att det visar sig genom medvind. Saker flyter på, det dyker upp överraskningar och man känner inte så mycket tvivel (såklart finns det utmaningar på de rätta vägarna också men det ska ändå kännas genomförbara). Är du däremot på fel väg så tror jag att det visar sig genom motvind. Saker ställer till det för dig, inget blir som du vill och du känner mycket tvivel.

Det är min kompass. Jag tror att det finns en mening med det som sker och att det är en vägvisning. Och hur hittar man sitt ”flow” då? Genom att testa! Om du hamnar på rätt väg direkt kommer du känna medvind. Gör du inte det får du smaka på motvind som en vägvisningar tills du hittar rätt. Det viktiga i detta är att man vågar prova sig fram. Att man inte inte vågar testa saker för att man är rädd att misslyckas eller att det inte ska bli som man tänkt dig. Vad fan spelar det för roll? Lev ditt liv för dig, strunta i vad andra säger och tycker, testa dig fram och ”find your flow”!

Berätta gärna hur ni känner kring det här och kanske dela era erfarenheter med mot– och medvind. Puss J!

Psst! Följ mig på Instagram här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Åh så himla bra uttryckt! Svårt att sätta fingret på det ibland men det var verkligen on point att följa medvinden! Tack!
  ?

  Lyckorus.se 2017-07-12 22:13:15 http://www.lyckorus.se
  Svara
 • Superintressant! Det jag tycker är knepigast är att skilja på vad som är en tillfällig uppförsbacke och ”fel” väg. Dvs när är det dags att ge upp sin dröm?

  Linn Wiberg 2017-07-06 17:50:34 http://linnwiberg.se
  Svara
  • Svar på Linn Wibergs kommentar.

   Den är svår… Och såklart måste man kämpa innan man lyckas. Jag bloggade tex länge med bara några hundra som läste min blogg men jag gav inte upp. Jag tror att om man har det knepigt så kanske man inte måste slopa hela drömmen. Men kanske göra på ett nytt sätt. Bästa tipset jag har här är att ta in feedback. Både från vänner men också från folk i den bransch man vill in i. Be om feedback på sin idé och på sitt arbetssätt tror jag vi gör alldels för lite. Så att man hittar nya vägar och kanske kan hitta nya sätt om funkar! 🙂 Kram!!

   josefindahlberg 2017-07-07 12:32:14
   Svara
 • Jag är så helt med dig i detta!! ?????✨ Känner att jag har ”bevis” med mina erfarenheter och vägar i livet för att det jag ”tror på” är sanning. Kram fina! ?

  Sandra Hedman 2017-07-06 13:07:38 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Så klok du är! Jag håller helt med dig om medvind och flow. Måste bara fråga var din vackra klänning är ifrån? 🙂

  Rebecca 2017-07-05 19:26:28
  Svara
 • Så bra skrivet! Så mycket POWER när man går in på din blogg, älskar det!

  Maja 2017-07-05 14:39:30 http://devote.se/majajensens
  Svara
 • Hej Josefin!

  Jag måste bara berätta (och tacka!!!!) vad ni gett mig sen jag började lyssna på er podd. Jag började lyssna på er podd för cirka två månader sedan (och har sedan dess lyssnat på nästan alla avsnitt) och det jag fastnade speciellt för och var Dream Big-avsnitten. När jag började lyssna på er podd var jag väldigt… olycklig, kanske är rätt ord, i min situation och mådde ganska psykiskt dåligt men kunde inte sätta fingret på varför. Jag har pluggat nationalekonomi i 2,5 år och alltid haft ett brinnande intresse för foto och grafisk design. När jag var liten hade jag två drömmar, den ena – bli fotograf, den andra – bli ekonom/advokat. Det vill säga, något mer ”seriöst”. Man kan säga att den ena drömmen var min och den andra var mer något jag ville för att vara ”duktig”. Ett spår jag senare följde när det var dags att välja utbildning. Att jobba med foto och grafisk design kändes allt för oseriöst och jag ville ju bli sedd som ”duktig”.
  När jag började lyssna på er podd och ni pratade om drömmar hummade jag och instämde ”ja, något grafiskt” men stängde sen av och tänkte inte mer på det. Tills jag insåg att, va, ja, det är ju min dröm! Att jobba med något grafiskt och kreativt. ”Men nu har jag ju redan bestämt mig för att bli nationalekonom”. Och så höll det på några avsnitt tills jag insåg att ”va, det är ju inte försent? Ska jag satsa på det här? Ja, klart jag ska!”. När jag hade bestämt mig för det började jag direkt. Jag köpte mig en kamera då jag sålde min förra för att ”äsch, det ska man ju inte hålla på med ändå”. Jag började fota igen, satte mig ner med illustrator, köpte mig en ritplatta – helt enkelt massa verktyg för att kunna gå vidare med det här.

  Just nu sitter jag och pillar på min hemsida där min portfolio kommer dyka upp och har planerat in fotograferingar med några vänner. Och vet du vad? Jag är så jäklans lycklig just nu! Varje dag jag vaknar sätter jag mig och på något sätt jobbar på mina drömmar. Vare sig det är att sätta igång med en hemsida, redigera i photoshop, ta självporträtt för att lära mig mer om retushering, så gör jag varje dag något för att komma närmre vad jag vill hålla på med.

  Det har jag verkligen er att tacka för, för jag hade nog aldrig insett det här annars. Att jag gick en utbildning för att det ansågs vara bra istället för något jag faktiskt vill göra.

  OCH. Som svar på ditt inlägg här.
  Innan tyckte jag aldrig att något gick min väg. Jag sökte extrajobb efter extrajobb inom ekonomi för att boosta mitt CV men ingen ville någonsin ha mig. När det kommer till grafisk design har jag hela tiden tänkt att ”det finns inte jobb”. Det roliga var att, precis som att säga till mig att ”Emma, det finns visst jobb”, dagen efter att jag hade bestämt mig att ”fasen, jag ska göra det här”, la du och Vanja upp på era bloggar att ni sökte en Grafisk Designer? Hur roligt. Då du har pratat i podden om att är man på rätt väg så får man tecken på att man är det, såg jag såklart detta som ett tecken.

  Tack för världens bästa podd!!
  KRAM Emma.

  Emma 2017-07-05 12:12:02
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Ditt inlägg gjorde mig glad! Va bra du är Emma!! Go you! Sa upp, vad jag trodde var, mitt drömjobb precis för att gå i samma riktning som dig, och har börjat komma igång nu med. Trots att jag känner mig fri så är jag jävligt rädd. Rädd för att misslyckas och att det ska blir ett stort fail av det hela. Men då har man iaf försökt. Vill gärna se din sida!!!

   Natalie 2017-07-06 01:14:53
   Svara
 • Jag tror att framförallt magkänslan finns där som en vägvisare men det är också viktigt att ”resonera” med sin magkänsla för att reda ut om den säger nej av rädsla eller om den säger anser man är på fel väg.

  Jag tror också att om man hamnar i ett flow oavsett riktning så får man mer av den varan – laws of attaction. Har man hamnat i en mörk negativ spiral så kommer mer negativitet och om allt går ens väg så kommer ännu fler positiva saker hända.

  Det absolut svåraste tycker jag är omgivningen och då framförallt de som står mig närmast. Jag är inte i mig själv rädd för att misslyckas men jag är otroligt lättpåverkad och tyvärr är det inte åt den positiva riktningen. Säger 3 personer till mig att jag inte kommer lyckas så tror jag på dem istället för att försöka motbevisa dem.

  Angelica Zetterström - Ekomorsan 2017-07-05 11:07:19 http://www.ekomorsan.com
  Svara
 • Så fina bilder ?

  Enna 2017-07-05 10:28:25 http://Sayyeastofashion.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!