Vad jag gör för att ha en happy syn på livet (& 41 days challenge)

 

Jag tycker att jag har en bra inställning till livet, att jag är bra på att se det mesta på ett positivt sätt och att jag försöker få ut så mycket jag kan av livet. Men såklart kan jag också ha dagar då jag blir lättirriterad, är otrevlig och trångsynt. Jag tror det är väldigt svårt att alltid, varje sekund vara en ärlig och härlig människa. Men jag försöker och det finns några saker jag gör för att öva mig på detta och upprätthålla den synen på livet. Och om detta får jag många mejl och kommentarer. Vad gör jag för att hålla mina positiva glasögon på? Hur har jag skaffat mig den här inställningen? Hur jag fått en så bra självkänsla?Eller föddes jag med att vara på det här sättet? Och svaret är nej. Verkligen inte. Och det gör att jag tror att alla kan utveckla det här hos sig själva. Men som allt annat kommer det inte gratis utan det krävs riktiga handlingar och det tänkte jag berätta om i dag. Vad jag gör för att hålla min happitude uppe och vad jag gör för att få ut så smycket av livet som jag bara kan!

Min vändpunkt på den här fronten var helt klart när jag blev nykter. Innan dess tyckte jag att jag hade otur med allt. Att jag blev av med saker, aldrig hade pengar, hade ångest, strul med killar, problem med min familj. Och därför drack jag. Men när jag insåg att jag hade alla dessa problem pga av att jag drack förstod jag att det inte var nitlotten i livslotteriet som gjorde allt detta för mig utan att det var jag själv som satte mig i alla dessa situationer och problem. Så när jag slutade dricka och tog ansvar för mina handlingar började min otur vända till tur. Jag fick jobb jag knappt vågat drömma om, fick fina relationer, hade pengar kvar på kontot och hade kvar mitt kontokort så länge att det till slut gick ut. Det hade jag aldrig varit med om tidigare då jag söp bort mina kort till höger och vänster och alltid fick hämta ut nya innan sista datumet på koret kom. Jag förstod då att jag kan påverka mitt liv så mycket mer än vad jag trott. Jag började jobba med mig själv på olika sätt, lära känns mig själv utan att kunna fly via alkohol och jag började bygga upp min självkänsla som typ var obefintlig innan.

Jag började göra sånt som jag blev glad av, vågade testa nya saker, tog på mig uppdrag jag var livrädd för och tog hand om mig själv. Och det har lett till att jag i dag har en mer positiv syn på livet. Jag har genom erfarenheter fått lära mig att det mesta är möjligt, att det är upp till mig vilket liv jag vill ha och att strunta i vad andra tycker och tänker om mig. OCH att sluta gå igång på dåliga tankar om mig själv. Såklart kan jag falla tillbaka till att bry mig om vad andra tycker om mig eller det jag gör men då får jag öva mig på at få bort de tankarna. Få mina egna tankar att prata högre. Och det gör jag genom att peppa mig själv. Ha pepptalk med mig själv helt enkelt! Och genom att bla ha mina gulliga klistermärken på min dator som säger ”Make it happen” och ”Dream big”. Det peppar mig och påminner mig om att jag kan göra det jag vill och det jag tror på. Därför älskar jag fina klistermärken, våra happitröjor med peppande ord, muggar med citat och neccesärer med Girl Power på. För det påminner mig hela tiden om att välja den vägen. Den positiva vägen, den allt-är-möjlig-vägen. För jag behöver bli påmind för mitt i livet, all stress, all press så glömmer jag bort ibland.

Min nya grej och som jag gjort lite till och från tidigare är att ta hjälp av musik och dans. Det kan verkligen påverka hela mitt humör. Genom att välja vissa typer av låtar på morgonen och dansa loss lite i vardagsrummet medan jag gör mig i ordning gör mig på så himla härligt humör! Tips tips – skapa din morgon playlist nu! Och såklart att träna, yoga och meditera, det är ren magi när det gäller att rensa tankar och ge kroppen det den behöver. För jag tror att det handlar om inställning. Och såklart är det oftast lättare att bli irriterad, inte orka sätta på den där härliga låten eller sätta sig och meditera. Jag kan också ha ett enormt motstånd till det. Och i bland skiter jag i det men då mår jag också därefter. Men i bland lyckas jag orka även fast jag inte vill och då kan jag ändra hela mitt humör och min känsla i kroppen. Och det ångrar jag aldrig. Så det är ju värt det. Orka, kämpa!

De senaste dagarna har jag verkligen känt mig grundad och kärleksfull mot andra och mig själv. Och det beror på vad som hänt den senaste tiden, när ens känslor rubbas så mycket så har jag verkligen fått anstränga mig för att komma tillbaka till mitt hjärta, mig själv. För den jag alltid kommer att ha är jag själv. Och livet är för kort för att inte gilla den man är. Och nu kommer vi in på den här ”41 days challenge” som jag och Vanja pratade om i förra veckans podd. Och det handlar om att ha pepptalk med sig själv framför spegeln. Det kan låta enkelt, töntigt och superklyschigt men jag tror verkligen på det och känner redan effekten av det. Man ska alltså varje morgon i 41 dagar (eller varför inte varje dag resten av livet?!) börja dagen (innan man kollar Instagramflödet, får alla intrycka man får på en dag) ställa sig framför spegeln och säga fina saker till sig själv. Det första som kommer upp kanske är ”vad fin du är” eller ”du är fin när du ler”. För vi ska BARA fokusera på allt som är bra. Om det kommer en dålig tanke på något sätt – vifta bort den direkt! Och kom tillbaka till de positiva tankarna. För varje dag som går kommer du komma på nya saker och det kanske kommer komma mer djupa saker. I dag när jag stod framför spegeln sa jag till mig själv att: ”Du är en fin person som vill alla väl. Du har en fin egenskap och det är att inspirera andra. Ta med dig den egenskapen i dag och gör det du kan för att ge andra en bra dag. Du har en härlig energi som lyser, låt den lysa lite extra i dag. Du är en kärleksfull person både mot andra och dig själv”. Efter det var jag alldeles varm i bröstet och jag trodde på det jag sa. De stämmer ju! Jag är det och jag ska visa alla andra det också. Det här boostar verkligen min självkänsla som jag efter att jag testa massa olika saker och klarat av nya grejer verkligen har börjat bygga upp på alla dessa år. Såklart finns det saker att jobba på för man är ju lixom aldrig ”klar” på den fronten men jag känner att jag har kommit en bra bit på vägen. Jag vet att jag är en bra person som vill mig själv och andra väl ?

Så haka på ni också, börja dagen med att ge er själva kärlek och försök att hålla kvar i den varma känslan du får av det. Om du får det, det kanske kommer ta lite tid men våga ge det tid. Och våga göra de val du behöver för att kunna ha den där inställningen till livet som du vill ha. Fall inte för vad andra säger, strunta i om andra tycker att vissa saker är konstigt som du gör. Bara du vet vad du behöver för att må bra. Och om du inte vet det våga prata om det med någon som du känner dig trygg med. Bolla tankar och ideér. Jag tror vi alla har ett behov av det. Det viktiga är att du vågar öppna upp ditt hjärta och börja se vem du är och vad du vill. På alla plan i livet.

För att jag ska vara den här personen med den härliga energin som smittar av sig måste jag vara snäll mot mig själv. Inte stressa för mycket, inte umgås med personer som tar för mycket energi eller som dömmer mig, yoga, meditera, äta bra och dansa loss. Jag är så glad för alla insikter jag fått den här sommaren. Det har gjort jävligt ont men det är ju faktiskt först då man växer så det knakar. För hade det varit lätt hade vi alla mått superbra hela tiden. Men det kommer inte gratis, vi måste orka anstränga oss för att komma närmre oss själva. Det kanske är superjobbigt eller känns pinsamt men det är första steget. Att övervinna det och våga ta nästa steg. Jag hoppas verkligen att ni testar den här utmaningen och ni får gärna dela med er om vad ni gör för att må så bra som möjligt och vad ni får ur av att göra denna 41 days challenge. Love J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • SÅ HIMLA BRA ✨?✨☄️

  Anna 2017-08-17 23:16:40
  Svara
 • Har också nyligen hittat till din blogg och blir lika imponerad varje gång jag är inne och läser. Väldigt bra inlägg och sunda tankar. Tack för att du delar med dig av din historia och inspirerar <3 🙂 Kram!

  CorinneGrönholm 2017-08-17 21:55:43 http://corinnegronholm.com
  Svara
 • GRYMMA du!! ???

  Sandra Hedman 2017-08-16 18:19:27 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Älskar dina byxor!! Var är dem ifrån?

  Emma 2017-08-15 16:35:56
  Svara
 • Det här är verkligen det bästa jag har hört! Ska testa utmaningen<3 perfekt tajming att detta kom upp just nu när en ny termin på utbildningen med tentor och den stress som hör till det närmar sig! Känns som att det här tankesättet kan hjälpa till en hel del! Kram

  Karro 2017-08-15 15:10:47
  Svara
 • SUPER SUPER SUPER you are a great model!!
  Regards.
  Yourwisedeal.com

  sam collin 2017-08-15 14:35:49
  Svara
 • Tycker det är helt fantastiskt att en klok person som du har så stort inflytande på andra människor, världen behöver mer av detta. Mer kärlek! Jag har själv försökt jobba på detta sätt sen jag var 16, är idag 25, och det är många gånger jag har märkt att folk tycker att jag är lite knasig. Men jag har slutat bry mig och det är så jäkla gött! Heja dig Jossan, mer positivitet och kärlek till världen!! <3

  Matilda 2017-08-15 07:52:43 http://www.ofmatilda.se
  Svara
 • Men hur vet man vad andra tycker då? Och ska man vara otrevlig mot folk ?

  Elsa 2017-08-14 22:13:51
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Förstår inte riktigt hur du menar? Jag menar att man inte ska göra sånt som alla andra göra för att man inte vågar göra det men själv vill. Om någon ifrågasätter att man vill jobba med en viss grej, plugga något, ha på sig något så ska man såklart våga det ändå. Och jag vet inte alls hur du tolkar mitt inlägg och tror att jag tycker att man ska vara otrevlig mot folk men det är inget jag förespråkar såklart och det hoppas jag framgår tydligt i mitt inlägg. Hoppas du förstår vad jag menar. Kram

   josefindahlberg 2017-08-14 22:21:02
   Svara
 • Skrev en kommentar tidigare som inte verkat ha kommit fram, vad kan det bero på? 🙂 :*

  Jenn - forever abroad 2017-08-14 21:18:02 https://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Challenge exepted! Tack för ett super peppigt inlägg, så spot on och sant. Allt går om man om bara vill och det blir lättare om skapar förutsättnkngar för det, å detta E ju lätt ett steg i rätt riktnging. ?????

  Danni 2017-08-14 20:52:43
  Svara
 • Ett så fint inlägg Josefin!
  Lycka kommer inifrån – jag brukar ofta tänka på flygplans syremaskar som analogi för self-care ”Put on your own mask, before you help others”. Din lycka smittar av sig till oss läsare.
  Jag ska absolut ta an mig utmaningen – så ofta man glömmer bort att berömma sig själv. Man borde ju behandla sig själv som sin egna bästa kompis. Vi är alla unika och vackra på våra egna sätt 🙂
  Tack Josefin för all den glädje och inspiration du delar med dig! <3 MORE LOVE

  Marianne 2017-08-14 20:17:02 http://mariannelle.com
  Svara
  • Svar på Mariannes kommentar.

   Men TACK för din kommentar, jag blir så glad <3 Och jag håller med precis det du skriver. Så kul att du också vill köra utmaningen <3 Kram!

   josefindahlberg 2017-08-14 21:40:42
   Svara
 • Ska verkligen haka på den hör challengen,just för att jag är i en period då jag mår lite sämmre.

  Enna 2017-08-14 19:08:34 http://Sayyeastofashion.blogg.se
  Svara
 • Vilken bra utmaning, jag kommer att köra 🙂 vore kul med tips på dina bästa pepplåtar du lyssnar på för att bli på bra humör!

  Lova 2017-08-14 18:27:25 http://www.nouw.com/lovamolin
  Svara
 • Det är precis det jag har gjort i helgen. Laddade några affirmation appar till mobilen. Och varje dag ploppar det upp en positiv mening, som man ska upprepa för sig själv under hela dagen.
  Det man tänker, det blir man.
  Så var positiv, det gör mycket för psyket.

  Hanna 2017-08-14 18:20:30
  Svara
 • Känt mig vilse i livet på sistone och detta inlägg behövde jag! Tack för inspirationen ?

  Tina 2017-08-14 18:18:40 http://www.makeupbytina.se
  Svara
 • Jag har nyligen hittat in hit till din blogg och måste säga att det är kul att få en inblick i din story. Inspirerande läsning!

  Och på det här positiva temat, jag har nyligen bloggat om en ljuvlig liten fylla i-bok som jag tror du skulle älska: https://jennifersandstrom.se/2017/07/30/start-where-you-are-inspiration-i-en-liten-bok/

  Jenn - forever abroad 2017-08-14 18:15:01 https://jennifersandstrom.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!