Köp inte ut till yngre!

I samarbete med Systembolaget

Jag har varit med om många nollningar och skolavslutningar som slutat i katastrof. Och det är något jag inte önskar någon annan. Därför samarbetar jag just nu med Systembolaget för att påminna alla er som har småsyskon, barn eller någon annan yngre person i närheten som ber på sina bara knän om att du ska köpa ut alkohol till honom eller henne – att inte göra det! 
 
Många ungdomar får tag på alkohol via en ung person eller vuxen de känner, ofta äldre kompisar, syskon eller syskons kompisar. Siffror från CAN visar att nära 60% av 16-åringarna skulle avstå från att dricka om de inte fått tag på alkohol via någon de känner väl. Genom att vi som är över 20 år köper ut till yngre ökar vi risken att det är fler unga tjejer och killar som får skolavslutningar och nollningar som slutar i kaos. När de egentligen bara ville ha en rolig kväll. Många tänker nog att ”det är bättre om jag köper ut, för då vet jag i alla fall vad de dricker” men det enda du garanterat kan veta om du köper ut är ATT de dricker. Chansen är stor att de INTE dricker om du inte köper ut. Och då är väl valet ganska lätt?
 
Hjälp gärna till att sprida ordet! Ta hand om varandra nu i nollningstider ?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • så bra samarbete! du är verkligen en stark och viktig röst i frågan <3

  karin 2017-08-26 15:39:10
  Svara
 • Så himla bra samarbete!! <3 Min lillasyster vill ju att jag ska köpa ut till henne nu när jag får gå på systemet men där säger jag blankt nej! Hon får bli sur om hon vill men hon får vänta tills hon har åldern inne för att själv kunna gå dit och köpa.

  Emelie 2017-08-22 12:26:07 http://juniflickan.se
  Svara
 • Hej! Kan du tipsa om snygga väskor? 🙂

  Linnea 2017-08-22 01:53:49
  Svara
 • ❤️

  Sandra Hedman 2017-08-21 23:22:32 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!