Tips på Yogastudios, meditationsappar, yogaresor & Youtube-yoga!

Jag har ju som många av er säkert vet precis avslutat min ”10 Days Yoga Challenge” och jag har fått massor med frågor om var jag har gått och yogat, var jag har åkt på mina yogaresor, hur jag gör när jag mediterar och hur man kan yoga hemma i fall man inte bor nära en yogastudio. Så det tänkte jag svara på i dag 🙂

Under min yogautmaning yogade jag på följande studios:

Yogayama på Östermalm och i Hammarby sjöstad.

Yoga Shakti på Söder

Altromondo Yoga på Östermalm

Och jag gillar dem allihopa! Så kan verkligen tipsa er om att testa dessa studios!

Mina yogaresor då?

Jag får massor med frågor om var och hur jag åker på mina yogaresor. Jag har ju varit i Costa Rica, Indien och nu senast i Frankrike och alla de tre resorna har jag åkt med Yogiakademin. Och som ni vet har ju dessa resor varit de bästa resorna i mitt liv. Det har inte bara varit härliga och roliga i stunden utan de har gett mig så mycket på ett personligt plan. Solbrännan har försvunnit efter ett tag men det som jag fått på insidan sitter kvar för alltid och därför tycker jag att den här typen av resor är så otroligt värda att göra för sig själv. Det är otroligt mycket yoga men också meditation, övingar, tystnad och reflektion som verkligen gör att man kommer närmre sig själv.

Flera av er har frågat om man måste vara erfaren inom yoga för att kunna åka på en sån här resa och svaret är nej. Alla kan åka! Jag har träffat flera personer på mina resor som knappt yogat tidigare. Så det går verkligen att åka även om man inte känner sig som en yogi. Och om man är nyfiken på detta så måste jag tipsa er om att Yogiakademin nu i september har en del kortare resor, bla weekends och det är ju ett perfekt sätt att utforska detta på. Det kostar lite mindre och man får under några dagar testa på om det här är något för en själv. Så om ni är sugna, ta chansen och testa! Jag blir så överexalterad för att jag så gärna vill att ni ska åka. Jag får ju så mycket mejl från er med vad ni har för utmaningar i livet och jag tror verkligen att många av er skulle må SÅ BRA av en sån här resa ?  Spana in deras hemsida för att läsa mer. Några av er har mejlat och frågat mig om jag tror att det är värt att åka även fast det bara är några dagar och mitt svar är ja. Absolut! Inte bara om man vill testa på utan även om du redan yogat – det är en enorm upplevelse och hur underbart att få starta hösten med en magisk yogaweekend? Jag hoppas att jag själv kan komma i väg, det vore magiskt!!

Meditation

Jag lyssnar på en hel del guidad meditation, i bland sitter jag helt själv men har ofta svårt att få till det så tycker att en guidad meditation oftast hjälper mig. Jag lyssnar på Gabby Bernstein ”Spirit Junkie” såklart, hehe.. Älskar ju henne och det har jag köpt på Itunes. Annars kan jag tipsa om den en app som heter kort och gott ”Meditation” och er ut som bilden nedanför. Den är bra för den har lite ”Introkurser” med som förklarar hur du tex ska sitta inför en meditation och andra saker som är bra att ha med sig.

Efter min senaste yogaresa har jag verkligen fastnat för mantrameditation, det är så otroligt härligt! Då sitter man alltså och sjunger/pratar samma mantra under hela meditationen. Jag har inte gjort så långa mantrameditationer utan mellan 3-7 minuter. Men det är väldigt härligt! Här är min favorit som finns att lyssna på här! – sätt på den och sjung med 🙂 Så härligt!

Och till er som mejlat och frågat vad man ska göra om man inte har någon yogastudio nära tycker jag att Youtube är ett perfekt sätt att börja med yoga. Och även för dig om inte vill eller kan lägga pengar på att gå på klasser – det är ju perfekt att man kan få en guidad klass via nätet ?  Mitt tips är ”Yoga with Adriene”. Hon har videos med yoga för nybörjare, 31 dagars yogautmaningar, yoga för klassrummet, yoga för semestern, 7 minuters pass, ja hon har allt! Så spana in!! Ni hittar hennes kanal här!


Jag och underbara Maxinne på yogaresa i Frankrike i somras

Och mitt sista tips är, som jag alltid förespråkar, att hitta sin peppkompis, en yogakompis. Det gör det så mycket lättare att ta sig i väg på det där yogapasset eller att yoga framför Youtube i stället för att lägga sig på soffan och kolla på en serie. Gör upp en plan tillsammans och kom överens om hur ni kan peppa varandra!

Hoppas ni fått bra tips av mitt inlägg, annars är det bara fråga på i kommentarsfältet! Och alla ni som yogar (oavsett var ni bor) det vore så kul om vi också vill tipsa om var, hur och när ni yogar ? Namaste!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • hej! försöker leta efter appen i Appstore men hittar den inte när jag scrollar.. 🙁 Är det något mer man ska skriva in förutom meditation? 🙂

  Elin 2017-08-31 10:39:58
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Nej, det ska bara vara det men jag fick också scrolla massa när jag skulle hitta den… Kan tyvärr inte ge bättre tips men googla annars 🙂 Kram

   josefindahlberg 2017-08-31 12:50:17
   Svara
 • Tips att gå till den nyöppnade yogastudion YOS på Katarina Bangata! Jag var där idag och det var super trevligt!! Kram

  Clara 2017-08-30 13:47:13
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!