I am a believer!

Glad lördag på er fina ni. Jag fick en fråga häromdagen som jag tänkte svara på i det här inlägget. Frågan handlade om hur jag kan hålla en positiv syn på det mesta även när jag har det jobbigt. Och för det första måste jag säga att jag inte alltid ser positivt på allt. Jag har också dagar och stunder då jag grottar in mig i grejer, har svårt att släppa vissa saker eller fastnar i ett negativt mindset. Men som tur är stannar jag inte kvar där så länge utan jag kommer ganska lätt ur det. Och jag är inte långsint. Men jag vet ju också att jag är bra på att se saker positivt, se framåt och se ljuset. Så mitt svar på den frågan är rubriken på det här inlägget – ”I am a believer!

Jag tror att saker händer av en mening. Att när jobbiga grejer händer är det en prövning, det är något jag behöver lära mig för att kunna ta mig igenom livet starkare. Och det kan ju låta superklyschigt och vissa tycker säkert att det låter supertöntigt men för mig är det livsviktigt. För mig är det hela min livsfilosofi som också fungerat väldigt bra. Jag har haft en hel del tuffa perioder i mitt liv men jag har (sen jag blev nykter och förändrade min inställning till livet) kunnat se förbi många jobbiga grejer och i stället kunnat se en större bild, en annan mening med det. Och det har gjort att jag orkat mig igenom en hel del grejer utan att grotta in mig eller fastna i ett dåligt mående.

Jag tror på att jag kan leva det liv jag vill och att det upp till mig hur jag vill se på mitt liv och därmed leva. Såklart kan jag inte ansvara för vad jag ser eller allt som händer mig men jag kan ansvara för hur jag ser det. Och jag tror på att jag kan bli ännu friare och lyckligare om jag följer mitt hjärta och gör saker som jag mår bra av. Det är lite som att jag öppnat en dörr med all yoga, meditation, universums kraft och när jag väl gick in genom den kan jag lixom inte sluta se vad som finns där. Jag mår så otroligt bra av den typen av saker och det väcker mer nyfikenhet på mig själv och livet. Och jag hoppas att jag alltid kommer vara ”en believer” för jag vill alltid känna att jag gör det som jag mår bäst av, som utvecklar mig och gör så att jag får leva ett så härligt liv som möjligt. Vi har ju bara ett litet liv här på jorden och jag har i alla fall bestämt mig för att tro att det kommer att bli så bra som möjligt. Och så har jag bestämt mig för att göra det jag kan för att uppleva så mycket som möjligt, både ute i världen och i mig själv. Såklart behöver alla olika typer av saker men jag kan bara prata för vad som fungerat för mig och i mitt liv ?

Jag fick den här kommentaren på det här inlägget som jag verkligen förstår så utökar inlägget med mitt svar också 🙂

Helloo! Tycker dessa inlägg är grymma och jag tycker verkligen om dig (hehe känner dig genom podden känns det som). Men för att ge lite konstruktiv kritik så tycker jag att dessa inlägg kan bli lite för ”allmänna” och då blir det så svårt att ta in. Det blir liksom trevliga meningar men jag har svårt för att ibland ens förstå vad det betyder. Vet inte om det bara är jag, men tror det hade gett mer om du kanske kunde ge mer exempel eller försöka vara lite mer specifik i situationer eller mer konkreta tankar. Utan att vara för privat såklart. Tack och kram!! PS i podden är jag helt med dig, där utgår ni mer ifrån situationer liksom.

Mitt svar:

Jag förstår precis vad du menar och ska försöka ge lite mer konkreta situationer framöver. Men det är också svårt att förklara, det är lixom en känsla jag har som är med mig i dessa jobbiga stunder och som får mig ur dem. Det är inte bara att jag gör vissa specifika saker utan mer min livsfilosofi som tar över. I podden blir det ju lättare att förklara lite mer, där kan man prata på rätt länge och förklara mer så jag får gå in på det där också helt enkelt 🙂 Men det handlar nog med att från början gå igenom och lära sig att se saker annorlunda och den synen kommer ju inte bara av sig självt utan den måste man jobba sig till. Och det har jag ju skrivit en hel del om och pratat om i podden. Det kan vara att läsa böcker (mitt eviga tips: ”The Universe has you back”), meditera, åka på yogaresa eller någon annan form av resa med fokus på personlig utveckling, se dokumentärer och göra olika övningar för att komma närmre sig själv. Och av den typen av verktygen har i alla fall jag fått min ”allt har en mening” in i benmärjen och som följer med mig genom roliga och jobbiga stunder. Och så har jag även med dessa verktyg när det kör ihop sig. Tex att i stället lägga mig och kolla på en serie när något är jobbigt så försöker jag ta mig till ett yogapass, meditera eller läsa. Jag försöker snarare förstå vad som händer inom mig i en jobbig situation i stället för att göra allt jag kan för att inte känna det. Det tror jag är den stora nyckeln till detta. Att våga känna, våga se vad som finns där. För det är väl förstå då man verkligen kommer nära sitt hjärta? Och därmed kan se var det skaver och utefter det agera. Och även om saker gör skitont och det känns som om att det inte finns någon mening med det så går det att ta till dessa verktyg. Det har i alla fall funkar för mig när tex min pappa dog, när jag har det svårt i relationer eller när jag blivit förkrossad. Och nu senaste mellan mig och Christian som jag knappt skrivit något om men där har dessa verktyg hjälpt mig enormt mycket! Och där har jag fått en hel del prövningar framförallt på mitt tålamod och på vad som är viktigt på riktigt för mig i relationer. För det är ju när det känns som man växer. Det gör ont att få insikter i bland men hade det inte varit jobbigt eller känts så mycket så hade ju alla mått bra och varit supersäkra i sig själv men så ser det ju tyvärr inte ut. Så det måste få kännas och man måste nog kämpa lite för att komma framåt på den fronten. Såklart finns det andra anledningar som gör att det inte räcker, man kanske behöver mer hjälp för att må bra. Men för mig har detta varit den rätta vägen. Hoppas du fick lite mer konkreta tips nu så ska jag skriva mer snart <3 Kram!

Hur ser ni på det här? Vad har ni för livsfilosofier? Vore superkul att höra! Love J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej!
  Jag är så imponerad av ditt positiva sätt att se på saker. Jag brukar kunna göra det men senaste året har det hänt mycket i mitt liv jag inte kan styra över och börjar känna att mitt hopp och tro svajar. Så som jobb (svårt stt hitta fast jobb trots utbildning och den stressen är hemsk), flyttat till en lägenhet jag verkligen inte trivs i och saknar mina gamla nå så otroligt och även en relation som tagit slut… jag är bara slutkörd och blir även sjuk stup i kvarten, kanske beroende på all stress? känner bara inte igen mig själv och väldigt ångestfylld ofta och ledsen… :,( vad har du för kontakta tips just när allt bara går emot en och det har gjort det under lång tid? ? Orkar knappt mer asså.
  Tack för fin blogg och paus för min hjärna ? Kram!

  Tova 2017-09-10 21:38:16
  Svara
  • Svar på Tovas kommentar.

   Jag förstår, det är hemskt när man hamnat en ev jobbig period där det känns som att allt gå emot än. Då är det extra viktigt att fortsätta göra det man mår bra av. Har du tittat din må-bra-av-grej? Yoga, träning, promenader? Gör det även fast du känner att du inte orkar, det kommer hjälpa dig. Lyssna på peppiga podcast, läs The Universe has your back och häng på veckans mantra – I am powerful: http://josefindahlberg.metromode.se/2017/09/11/nytt-koncept-pa-bloggen-monday-mantra/ Och få perspektiv, det brukar jag alltid försöka få när jag fastnat i ett dåligt tankemönster eller mående. Se på allt DU HAR i stället för det du inte har. Se på vad som händer runt om i världen och helt plötsligt kan ens egna problem kännas lite mindre <3 Det viktiga är att du inte ger upp utan fortsätter att försöka <3 You can do it!!!! Love J

   josefindahlberg 2017-09-11 10:09:43
   Svara
 • Hej! Funderar lite över din livsfilosofi. Jag har nyss efter år av kämpande med mig själv upptäckt Attraktionslagen och blivit helt såld på den. Det känns som om du lever ditt liv efter den, stämmer det? Har också börjat yoga och meditera och jag har fått ett nytt liv känns det som. Tack fina ni för alla peppande kloka ord både i blogg och podd. Hoppas ni får tillbaka lite av allt gott ni ger ? Kram

  Lotta 2017-09-09 22:14:47
  Svara
 • I came across your ig account about a week ago and ever since I’ve been hooked! You are just a ray of sunshine!! Love the style, interior decorating skills, vibes, hairdoo. And now ive been checking out your blogg and i find out you are an alcoholic! Ofc! It made so much sense!!!! Ive been in therapy since march and sober now 3 months and you are seriously an inspiration and poster child for ”it works if you work it.” just the other day i was standing outside of a meeting in the rain to welcome people in and i seriously consisered saying fuck it to everything and going back to my old life but seeing your account gives me hope that one day ill get back to my truest self and what im intended to be.. keep up the good stuff!
  Most sincerely,
  Hugs,
  Sarah 25 from Oslo

  Sarah 2017-09-09 21:25:43
  Svara
  • Svar på Sarahs kommentar.

   SARAH <3 <3 <3 THANKS for sharing!!! This make me so happy! And yes, don´t give up! You are on the right way!!! <3 Things will get better and better!! Wish u all the luck and love and I hope to see you here soon again!! Love J

   josefindahlberg 2017-09-10 21:27:59
   Svara
 • Hej!
  Jag tycker verkligen du är otroligt inspirerande i hela ditt sätt att vara och älskar att få läsa om dina tankar kring livets upp och nedgångar.
  Jag är helt med dig om din livsfilosofi och det må låta väldigt ”flummigt” i mångas öron men jag tror nyckeln är att hela tiden försöka komma nära sina känslor och alltid vara sann mot sig själv. Jag försöker hela tiden tänka ”vad behöver jag just nu?” ”vad VILL jag göra nu?” och alltid hela tiden prioritera det. Och det är faktiskt det som har varit min framgång i många jobbiga situationer. Jag har exempelvis separerat från min kille nyligen, vilket är helt klart en av de jobbigaste grejerna jag varit med om men förtroendet för mig själv och mina möjligheter har verkligen hjälpt mig. Prioritera det som gör dig lycklig och ger dig bränsle. Precis som du skrev – yoga eller meditera istället för att rymma från känslorna genom en serie, även om det känns tryggast men vad ger dig mest? Yogan förmodligen – iallafall i det långa loppet. Jag tror på att alltid se dagen som en möjlighet att få leva ett bra liv och det kan vara så enkelt som att endast göra det man själv verkligen vill. Jag tycker småsaker som en härlig outfit, ett asjobbigt träningspass eller ett varmt bad på kvällen kan vara sånt som verkligen får mig att uppskatta hela dagen i sig. Allt behöver inte vara perfekt från att man öppnar ögonen tills att man lägger sig. Kram!

  Gabriella 2017-09-09 20:32:11
  Svara
 • PS i podden är jag helt med dig, där utgår ni mer ifrån situationer liksom.

  Hej igen 2017-09-09 16:37:04
  Svara
 • Helloo! Tycker dessa inlägg är grymma och jag tycker verkligen om dig (hehe känner dig genom podden känns det som). Men för att ge lite konstruktiv kritik så tycker jag att dessa inlägg kan bli lite för ”allmänna” och då blir det så svårt att ta in. Det blir liksom trevliga meningar men jag har svårt för att ibland ens förstå vad det betyder. Vet inte om det bara är jag, men tror det hade gett mer om du kanske kunde ge mer exempel eller försöka vara lite mer specifik i situationer eller mer konkreta tankar. Utan att vara för privat såklart. Tack och kram!!

  Hej 2017-09-09 16:34:14
  Svara
  • Svar på Hejs kommentar.

   Jag förstår precis vad du menar och ska försöka ge lite mer konkreta situationer framöver. Men det är också svårt att förklara, det är lixom en känsla jag har som är med mig i dessa jobbiga stunder och som får mig ur dem. Det är inte bara att jag gör vissa specifika saker utan mer min livsfilosofi som tar över. I podden blir det ju lättare att förklara lite mer, där kan man prata på rätt länge och förklara mer så jag får gå in på det där också helt enkelt 🙂 Men det handlar nog med att från början gå igenom och lära sig att se saker annorlunda och den synen kommer ju inte bara av sig självt utan den måste man jobba sig till. Och det har jag ju skrivit en hel del om och pratat om i podden. Det kan vara att läsa böcker (mitt eviga tips: ”The Universe has you back”), meditera, åka på yogaresa eller någon annan form av resa med fokus på personlig utveckling, se dokumentärer och göra olika övningar för att komma närmre sig själv. Och av den typen av verktygen har i alla fall jag fått min ”allt har en mening” in i benmärjen och som följer med mig genom roliga och jobbiga stunder. Och så har jag även med dessa verktyg när det kör ihop sig. Tex att i stället lägga mig och kolla på en serie när något är jobbigt så försöker jag ta mig till ett yogapass, meditera eller läsa. Jag försöker snarare förstå vad som händer inom mig i en jobbig situation i stället för att göra allt jag kan för att inte känna det. Det tror jag är den stora nyckeln till detta. Att våga känna, våga se vad som finns där. För det är väl förstå då man verkligen kommer nära sitt hjärta? Och därmed kan se var det skaver och utefter det agera. Och även om saker gör skitont och det känns som om att det inte finns någon mening med det så går det att ta till dessa verktyg. Det har i alla fall funkar för mig när tex min pappa dog, när jag har det svårt i relationer eller när jag blivit förkrossad. Och nu senaste mellan mig och Christian som jag knappt skrivit något om men där har dessa verktyg hjälpt mig enormt mycket! Och där har jag fått en hel del prövningar framförallt på mitt tålamod och på vad som är viktigt på riktigt för mig i relationer. För det är ju när det känns som man växer. Hoppas du fick lite mer konkreta tips nu så ska jag skriva mer snart <3 Kram!

   josefindahlberg 2017-09-09 17:44:57
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!