Be Your Own Hero!

Jag köpte den här t-shirten på Gina tricot för ett tag sen och älskar den här texten! Och jag känner verkligen igen mig så mycket i den. Tidigare i livet när jag mådde väldigt dåligt så letade jag efter lyckan och lösningen överallt förutom i mig själv. Oftast i någon kille som skulle rädda mig, eller ”om jag får det jobbet”, ”om jag har pengar att köpa vad jag vill” eller så la jag skulden på andra över att jag mådde dåligt. Men det som verkligen förändrade hela mitt mående (och liv!) var när jag blev min egen hero. När jag insåg att det var mitt liv det handlade om och att det jag som har ansvar för det, ingen annan.

Jag är all for att man ska be om hjälp av andra, detta handlar INTE om att man ska klara av allt själv. Men det handlar om att ta ansvar för sitt eget liv. Om du behöver hjälp – sök hjälp. Då är Du din egen hero som gör det Du behöver för att du ska må så bra som möjligt.

Vi klarar mer än vi tror, vi har kraften inom oss men vi måste lära oss att använda den. Det tror jag verkligen och det funkar för mig! Jag tror det handlar om att orka ta ansvar. Det lättare att skylla på andra eller att lägga lyckan där långt borta på ett jobb man drömmer om eller i den där personen som man väntar på att hitta. Varför inte hitta lyckan här och nu? Varför inte göra det enklare för oss själva? Vi har all kärlek vi behöver för oss själva inom oss. Den ligger inte och väntar på en hylla på det där drömkontoret, i den där lägenheten, den sitter inte i sömmarna på den där väskan eller finns i den där personen du väntar på att träffa. Jag tror det är större chans att man kommer träffa den där personen eller får göra det man älskar NÄR man upptäckt att vi har lyckan inom oss själva. I alla fall på ett mer äkta plan. För min del har alla min drömmar gått i uppfyllelse EFTER att jag blev nykter, tog tag i mitt liv, tog ansvar och började må bra. Innan dess blev det mesta skit, oavsett vad jag gjorde. I dag vet jag att min verkliga lycka finns inom mig när jag mår bra i mig själv. Men såklart tar jag till snabbmedel då och då som shopping eller godis. Men det är mest för att det piggar upp i stunden, det är inget jag tror är lösningen på mina problem. Jag menar INTE att man ska sluta med allt och bara se lycka inom sig själv. Det tror jag är otroligt svårt att få till i dagens samhälle. Och såklart ska vi göra det vi tycker är kul! Det tror jag är en viktig pusselbit i vägen till att hitta sin egen lycka. Men jag menar att inte leta efter den verkliga lyckan alltså självkänslan på fel ställe.


Det här har jag verkligen fått påminna mig om den senaste tiden. Som ni vet har det ju varit rörigt för mig på ett känslomässigt plan och då har jag fått öva på att hela tiden komma tillbaka till mig själv. Inte tänka på den andra personen eller lägga min lycka i en fantasivärld. Utan jag har fått känna efter inom mig själv, bekräfta mig själv och ge mig själv det jag behöver. För det har inte varit ett alternativ att låta någon annan göra det för det hade bara varit en nödlösning. Och såklart behöver vi tröst, hjälp och ta till en nödlösning då och då. Men hela livet får inte vara en nödlösning. Jag tror inte att det finns några genvägar som leder till den verkliga lyckan. Vi måste orka hitta vår egen väg dit!

Tips på hur man kan bli sin egen hero:

 • Upptäck när du letar efter lyckan på ställen utanför sig själv. Notera och lär dig känna igen dessa situationer.
 • Varje gång du letar efter lyckan utanför dig själv – påminn dig om att du har lyckan inom dig själv.
 • Känn efter! Hur mår du? Var skaver det? Börja skriv känslodagbok.
 • Om du upptäcker att du tex inte bra av av ditt jobb eller av vissa personer i din omgivning. Fråga dig själv vad DU kan göra åt situationen. Lägg inte bara ansvaret på dem utan se vad DU kan göra åt saken.
 • Vad mår DU bra av? Yoga, träning, måla, sjunga, skriva, dansa, sporta? Gör det DU mår bra av!
 • Skriv ner tre bra saker med sig själv och läs högt för dig själv ofta.
 • Skriv tacksamhetslistor (helst varje dag i början!).
 • Prata med någon du känner dig trygg med. Våga öppna upp dig och berätta hur du mår.
 • Om du gör detta tror jag att du är på god väg att bli din egen hero!

Jag är så glad över att jag kunnat bli min egen hero. Det var jag verkligen inte från början, snarare min egen fiende. Men i dag kan jag komma tillbaka till mig själv när något är jobbigt och jag känner mig trygg och stark. Det är ju verkligen helt fantastiskt att det går att jobba sig dit. Och eftersom jag kunde göra det så tror jag att andra också kan det! Därför vill jag påminna er om att vara era egna hjältar (med rätt hjälp på vägen), leta inte efter lyckan utanför er själva – det är lönlöst! Ni har kärleken och lyckan i er själva ? Love J

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Bestämt mig för att jag ska uppmärksamma de saker som jag tycker andra gör bra. Så vill bara berätta för dig att du är en så stor inspiration för mig och att din blogg har blivit som en ställe att få kraft ifrån. Det är så härligt att läsa dina ord och känna ett sug på att förändra de saker som gör att jag mår dåligt, att få känna att vi alla har saker att kämpa med, känslan av att inte vara ensam. Fortsätt att vara du det hjälper oss andra mer än du kan förstå! <3

  Stella 2017-10-13 00:35:48
  Svara
 • Så otroligt bra och inspirerande inlägg! Känner igen mig så mycket att man letar efter lycka överallt förutom sig själv bara för att de känns lättare. Tack för tipsen! Du är verkligen så grym och en av min absoluta förebilder! Förresten jättebra poddavsnitt förra veckan, har lyssnat flera gånger :):)

  Sandra 2017-09-19 22:18:47
  Svara
 • Superbra inlägg! Håller så med dig. Något jag också tror väldigt mycket på är att man inte kan älska någon riktigt påriktigt innan man älskar sig själv. Man måste hitta sig själv innan man sedan kan dela livet med någon annan. Just för att det inte ska bli så som du säger, att man söker lyckan eller sig själv i en annan person. Viktiga ämnen som är superbra att ta upp ❤️

  Corinne Grönholm 2017-09-16 23:37:59 http://corinnegronholm.com
  Svara
 • Så himla sant detta är!!! Det där citatet är ett som jag bär med mig i mitt hjärta enda sedan jag läste det för första gången och jag försöker påminna mig själv om det. Det är så lätt att hamna i fällan att lägga lyckan långt bort i framtiden, när man fått det perfekta jobbet/boendet etc. Det svåra tycker jag dock är att hitta balansen mellan en strävan efter det man vill göra, samtidigt som man ska må bra här och nu. Det jobbar jag fortfarande med 🙂 Kram

  Beata 2017-09-16 12:07:12 http://www.imagineabird.se/
  Svara
 • Detta inlägget är fantastiskt Jossan och så sant! Jag jobbar varje dag på att vara min egen Hero och är på god väg, även om det är tufft ibland! 🙂 KrAM!<3

  Stina 2017-09-16 11:38:44 http://stinas.itgirls.se
  Svara
 • Härligt inlägg och så viktigt att komma ihåg!

  Emzi 2017-09-16 10:17:09 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Tack härliga Jossan för tipsen dem här ska jag skriva ner och följa! 🙂 Kram<3

  Felicia 2017-09-16 07:53:06 http://www.devote.se/feliciabloggen
  Svara
 • Klockrent! Jag påminner mig mycket just nu ”Om jag inte kan vara glad för det jag har så kan jag heller inte känna glädje för det jag får.” Har lixom inte fattat den förutom men sen en tid tillbaka såååå… Å btw nu när jag ändå tog mig an att göra min röst hörd och skriva ena rader sådär på flyt så är jag såå glad över att jag hittat din blogg för inte alls särskilt länge sen! Vilken pepp girlpower spirituality kärlek svängom!! 😉 haha och en sjukt bra och sund röst som verkligen behövs i samhället inte minst vad gäller alkohol och att du bara pratar öppet om din resa ifrågasätter ju normer och hur samhället i övrigt ser ut. STOR KRAM TILL DIG hej

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-09-15 23:50:22
  Svara
 • Hej Jossan,

  Jag undrar om du har skrivit något om din pappas död eller om du annars skulle vilja ta upp ämnet? Jag förlorade min pappa år 2004 och min mamma igår, hon dog hastigt och med mycket saker ouppklarade mellan oss och jag är inte ens i närheten av att ha bearbetar pappas död. Hur hanterade du allt? Hur reser man sig igen när skulden svämmar över och det är för sent för att reparera dåliga relationer och sorg? Det finns inte en mm av min kropp som inte värker av brutal smärta just nu.

  X

  Linn 2017-09-15 23:41:54
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Linn <3 Jag beklagar så otroligt mycket. Och just nu finns det inte så mycket för mig att säga än att du ska ta hand om dig själv. Var ledsen, låt dig känna, låt dig rymma i väg genom vad du gillar, kolla på någon serie, ät något gott, gör precis det du känner att du behöver för att orka. DU behöver inte resa dig än. Det är för tidigt. Pausa allt du kan och låt dig sig bara vara. Umgås med personer du älskar. Och du behöver inte ha en deadline för din sorg, alla sörjer på olika sätt. Alla behöver olika tid. Så känn inte någon press på att "komma tillbaka" så fort som möjligt. Utan var bara här och nu och var med personer som finns där för dig, det tror jag är superviktigt <3 <3 Sen när du orkar tycker jag du ska läsa "The Universe has your back" om du inte gjort det? <3 <3 <3 Stor kram till dig!!!

   josefindahlberg 2017-09-16 10:25:31
   Svara
 • Så intressant inlägg!!! Jag känner verkligen att jag är lite stressad i livet för allt man ”måste” göra enligt omgivningen. Jag har skaffat egen bostad, körkort, utbildning och bra jobb. Nu känner jag att jag måste hitta kärleken också och det gör mig superstressad och jag känner att andra undrar varför jag har varit singel så länge. Ofta tänker jag att jag bara vill spola tiden tills jag har gift mig och skaffat barn och är rik – även om vi skulle skilja oss skulle jag ändå ha ”tickat av” alla livsboxar. Först då kan jag slappna av och leva PÅ RIKTIGT känner jag, när jag har gjort allt som samhället förväntar sig av mig. Blä för att känna så. Men har du några mer konkreta tips på hur man ändrar sitt tankesätt? Jag har svårt att bara jobba med typ ”tänk inåt och fokusera på dig själv”. Tack för en inspirerande blogg!!! <3

  Sofia 2017-09-15 22:45:23
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Tack för att du delar. Och jag känner verkligen igen mig! För mig har jag ändrat mitt tankesätt av att börja jobba med mig själv. Läsa böcker, yoga, meditera och dela med personer som också vill förändra och utvecklas. Det kommer inte av sig självt utan man måste leta för att finna tror jag. Tips att läsa Gabby Bernsteins böcker som jag tycker håller en ton som går att applicera på sitt eget liv, det är inte för krångligt eller svårt. ”Spirit Junkie” och ”The Universe has your back” kan jag verkligen rekommendera 🙂 Stor kram!!

   josefindahlberg 2017-09-15 22:50:49
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!