Monday Mantra: I Choose Love ❥

Happy Monday på er fina ni, förra veckan skapade jag ju en ny kategori på bloggen som heter Monday Mantra (läs mer här!) så roligt att så många av er gillar konceptet och vill haka på. Underbart!  Och i dag är det dags för ett nytt mantra att ha med sig under veckan som kommer. Och jag har valt att ha ”I Choose Love”. Just det uttrycket har jag stött på otroligt mycket under senaste tiden, i spirituella böcker jag läser, på Youtubeklipp jag kollat på eller spirituella inspokonton – I Choose Love! Och jag förstår verkligen varför detta uttryck syns överallt i den här typen av inspirationsmaterial. Och nu tänkte jag ger er min syn på veckans mantra och varför jag väljer just det den här veckan.

Det är så otroligt lätt att bli irriterad, arg, sårad eller ledsen. Varje dag känner jag någon av dessa känslor, oftast irritation. Jag blir irriterad på någon som smackar, någon som är långsam, när någon stör mig när jag är upptagen eller när någon ger mig en konstig blick. Då blir jag irriterad på en sekund. Känslan sitter inte i så länge men i slutet av dagen kan alla dessa irritationskänslor komma upp samtidigt och brista ut i något annat. Jag blir ännu mer irriterad, arg eller ledsen. Veckans mantra handlar om att stanna i upp i dessa situationer, när man känner att irritationskänslorna eller ilskan kommer bubblandes inifrån, och i stället för att välja den enkla vägen och bli irriterad – välja att se mer kärleksfullt på situationen. 

Att när man börjar bli irriterad på att någon smackar eller att någon i kön är långsam stanna upp och inse att det inte gör något gott av att du blir irriterad och försöka med all din kraft att se kärlek till den personen i stället. Men det handlar också om att kunna ”choose love” i relationer. Vi alla är med om att vi bråkar med personer vi tycker om, vår partner, kompis eller familjemedlem. Där kan vi vräka ur oss våra tankar och känslor för vi vet att till i alla fall 99% kommer de stå kvar oavsett vad vi säger nu när vi bråkar. Vi har lixom kommit på någon konstig regel om att när man är arg så får man skrika och säga taskiga saker. Men när bråket lagt sig finns ju de där orden kvar – vad gör vi med dem då? Oavsett om ord sagts när vi bråkat eller inte så stannar de kvar, och skaver. Därför är det otroligt viktigt även i dessa situationer försöka att välja kärlek. Att försöka hejda sig och stå i emot att skrika tillbaka eller säga som där taskiga sakerna du har på din tunga. Det är också viktigt att välja kärlek i situationer där du brukar döma någon. Oavsett om den personen, enligt dig, gör helt fel. Välja kärlek i stället för att döma. I ”The Universe Has Your Back” finns det nästan ett helt kapitel om att välja att se ”through the eye of love” i stället för ”the eye of judgment” som är superbra. Läs det den här veckan om ni har boken. Att välja kärlek kommer aldrig att leda till något sämre. Såklart ska man ryta ifrån när det behövs och säga till när man är orättvist behandlad men jag tror ni förstår skillnaden.

Just nu pågår det en del grejer i mitt privatliv där jag skulle vilja gå in och tycka till, utbilda och göra min röst hörd och i det får jag verkligen öva på att – Choose Love! Att inse att det faktiskt inte blir bättre av att ”ha rätt”, ge mina åsikter hela tiden utan det blir faktiskt bättre att att låta vissa saker vara, ge kärlek när jag kan och lämna resten. Såklart är detta supersvårt i vissa situationer – och det har jag all förståelse för. Jag har flera gånger inte lyckats hålla detta och gått in och härjat loss med mina åsikter. Men jag kan inte påstå att det gjort saker speciellt mycket bättre. Och därför vill jag verkligen öva på att välja att vara kärleksfull i stället.

Så veckans mantra går alltså ut på att ha med – Choose Love under veckan och försök ta till det när du blir irriterad på bussen, på din partner, på din mamma eller pappa eller någon random person i mataffären. Kärlek föder kärlek. Det kommer aldrig vara fel att handla utifrån kärlek.

Jag har gjort veckan mantra i tre olika färger jag gillar så jag hoppas du hittar någon som passar just dig. Tips att skärmdumpa och ha som bakgrundsbild på sin telefon under veckan för att bli påmind om att välja kärlek ?

Dela gärna era tankar på veckans Monday Mantra i kommentarsfältet!

?

Ha en underbar veckan fina ni!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Åh, detta är verkligen ett mantra jag MÅSTE ÖVA PÅ. Jag känner igen mig i det där du skriver med att man kan irritera sig på en liten skitsak å sen så ligger de kvar å gror och sen kan allt bubbla över för minsta lilla grejen. Jag har nog väldigt lätt för att bli irriterad när saker inte är ”på mitt sätt”, och jag ger mig typ aldrig i en diskussion för ”jag har alltid rätt”… och jag VET att detta är en jättedåliga egenskaper men det är också något jag börjat inse (vilket är väldigt viktigt, ser man inte problemet ”finns det ju inte”…) och börjat tänka på vääldigt mycket den senaste tiden, och FÖRSÖKER verkligen jobba bort det, men oj vad de är svårt ändå, det kommer verkligen bara av ren reflex ibland. Så detta mantra är ju egentligen som skrivet till mig, ska verkligen försöka tänka på det i ALLA situationer, små som stora, extra mycket denna vecka <33 (och jag måste skaffa hennes bok förresten!!) Kram på dig

  Daniella 2017-09-19 15:28:15
  Svara
 • Hade förra veckans bild och ska nu sätta in denna som bakgrund! Så bra att bli påmind varje gång man öppnar telefonen, vilket blir ganska många gånger per dag… ♡

  Jenny 2017-09-18 22:51:11
  Svara
 • Hej Josefin! Jag gillar idéen med måndags mantran 🙂 men jag tänkte också höra om de skulle vilja dela med dig av de böcker, youtube-kanaler, instagramkonton m.m som peppar dig och inspirerar dig när det kommer till tänkande och livsfilosofi? Vore super kul att få ta del av!

  Ally 2017-09-18 20:25:12
  Svara
  • Svar på Allys kommentar.

   Ja, jag håller på att söka runt för fullt nu men ska absolut tipsa när jag har ett bra tips att ge 😀 <3 Håll utkik!

   josefindahlberg 2017-09-18 21:42:33
   Svara
 • Älskar att du gör mobilbakgrunder med mantran! Gör det så mycket lättare att komma ihåg

  Sandra Leone 2017-09-18 18:57:42 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • Hej!
  Jag tycker att det är enkelt strålande idé med dessa monday mantras. Förra veckan hjälpte det mig jättemycket att tänkta att jag har makten att påverka mitt eget liv. Jag är lite utav ett maskrosbarn som har vuxit upp med väldigt dåliga förutsättningar men har kämpat mig till ett fantastiskt bra liv idag med ett jobb jag älskar, en fantastisk man och ettårig son. Min mamma har varit psykiskt sjuk sedan jag var liten och vår relation idag är katastrof. Hon är manipulativ och vill att jag ska finnas där för henne precis hela tiden. När jag såg denna veckas mantra tänkte jag först att ”nej, jag orkar inte vara mer förstående och se på min mamma genom kärleksfulla glasögon”. Men sedan föll det ner en pollett! Jag kan ju välja att tolka mantrat på mitt sätt – det jag behöver är ju att se på MIG SJÄLV med kärleksfulla ögon. Jag har sedan jag var liten slagit på mig själv och behandlat mig själv destruktivt för att jag trott att jag måste sätta min mamma i första rummet. Så nu har jag skärmdumpat budskapet och kommer att titta på det för att påminna mig själv om att vara kärleksfull mot mig själv ? Tack för det fina Jossan!

  Elin 2017-09-18 18:24:54
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   MEN ÅH tack för att du delar <3 Och så himla fint och bra tänkt av dig. heja heja!! Ha en ljuvlig vecka!! Stor kram!!

   josefindahlberg 2017-09-18 21:39:06
   Svara
 • Jag tycker att det är så spännande att följa din utveckling att finna den bästa versionen av dig själv? Jag blir väldigt känslosam eftersom jag själv valde att gå en ny väg för ca 1,5 år sedan. Sa hejdå till allt som varit min ”perfekta” värld med boende, välbetalt jobb och en trygg framtid. Men något skavde inom mig och jag kände att jag var tvungen att bryta upp. Söka mig en ny väg. Jag vandrar fortfarande utan någon direkt trygghet. Skulle kunna ta en enkelbiljett var som helst eftersom jag inte har ett boende lån, bil etc som kräver att jag är på en specifik plats. Sjukt skrämmande och jag känner mig lite rotlös, men på något sätt känner jag att jag är på väg dit jag ska vara. Det tar bara lite tid…. Försöker att inte bry mig om vad andra tycker och tänker om hur jag lever. Flera tycker dock att jag är modig dom gjort dessa förändringar. Jag läste nyligen The Universe has your back och kände att det träffade mitt i prick. Min nya bibel?
  Jag har iaf träffat en fantastisk person som jag hoppas få en framtid med❤
  Ska bli himla spännande att följa din resa! Jag är en trogen följare och kollar upp alla dina tips. Vilka personer inspireras du mer än förutom Gabrielle? Ha en fortsatt härlig vecka och Dream Big???☄

  Sanna 2017-09-18 17:53:43
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   MEN SANNA!!! Tack för att du delar och inspirerar! Heja dig 😀 Så häftigt att du vågar göra det som känns rätt för DIG!! Jag håller på att hitta fler favoriter och kollar mycket på klipp som är relaterade till Gabby – tips!! Ska tipsa när jag hittar fler härliga personer att följa 😀 <3 All kärlek till dig!! Kram!

   josefindahlberg 2017-09-18 21:41:58
   Svara
 • Älskar verkligen det här! Så viktigt att påminna sig om sånt här och jag tror verkligen att det hjälper. Var inte med förra veckan men nu är det fullt ös, tack Jossan!

  Rakele 2017-09-18 16:33:03 http://nouw.com/rakeles
  Svara
 • Hej!
  Varifrån är den vita tröjan du hade på dig på bloppisen? Så fin!!

  Matilda 2017-09-18 12:06:26
  Svara
 • Älskar verkligen detta nya koncept i din blogg!! & som någon annan skrev väldigt härligt med något konkret som bakgrundsbild! Hade ” I am powerful” hela förra veckan & nu är det dags att byta. Tack Jossan!! Dessa inlägg ger så mycket bra energi!
  Kram❤️

  Moa 2017-09-18 11:54:30
  Svara
 • MAGISKT med veckans mantra, det känns som att få en liten present varenda vecka! ? Dessutom den bästa presenten man kan tänka sig, som ger en härligare inställning och kärlek både till sig själv och dem omkring sig. Veckans mantra kommer pryda min telefon varenda vecka och påminna mig. Tack för en grym blogg & podd, you rock girl ??❤️

  Sarah 2017-09-18 11:44:49
  Svara
 • tycker det är så kul med att du gjort bilder som läsare kan skärmdumppa om de så tycker 🙂 då blir det en hel ny dimension mellan dig och läsare, det är inte ”bara” ett inlägg med saklig text utan det är nåt läsarna kan ta med sig i sin vardag! överlag så är ju monday mantra ett jätte uppmuntrande koncept! you go girl <3

  Jemina 2017-09-18 10:08:42
  Svara
 • Så otroligt bra idé med måndagsmantra! Körde hela förra veckan med ”i am powerful” och det stärkte mig otroligt mycket. Lyckades äntligen få ett nytt jobb jag velat ha och säga upp mig från mitt gamla. Bara 19 år gammal är det inget jag direkt har erfarenhet ifrån och tyckte det var otroligt jobbigt, men med mantrat i telefon påminde jag mig verkligen om att jag klarar detta. Nu sitter jag här måndag morgon påväg till mitt nya jobb och byter självklart bakgrund till mobilen inför denna vecka. Stort tack för en så otroligt peppande blogg!!

  Hanna 2017-09-18 09:05:12
  Svara
 • Hoppas du får en fantastisk start på dagen!

  Josefine 2017-09-18 07:53:45 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
 • Tack Jossan! ✨??
  Längtade verkligen efter dagens inlägg & veckans mantra. Jag kan verkligen känna igen mig i det du skriver, det är inte alltid lätt men om man stannar upp i situationen & verkligen ta på sig sina rosa glasögon kommer man kunna lägga den energin på annat ist för att bli irriterad. Ska genast byta bakgrundsbild. Ha en fin dag. ??✨

  Lina ✨ 2017-09-18 07:47:40
  Svara
 • Jag älskar redan ”Monday Mantra”! Hela förra vecka så använde jag mig utav föra veckans mantra ” I am powerful” och jag kände mig starkare och lite säkrare efter varje gång. Första dagen fick jag säga mantart flera gånger genom hela dagen, men senare under veckan så sa jag mantrat kanske tre gånger om dagen. Det är helt fantastiskt vad min hjärna är mottaglig för detta och jag är så tacksam över den här kategorin och att det hjälper mig när jag känner oro eller ångest. Tack Jossan! 🙂 Kram <3

  Felicia 2017-09-18 07:41:37 http://www.devote.se/feliciabloggen
  Svara
 • Fy fan vad härligt! Jag sparade den gula bilden direkt. Gul är ju en ”happy color”. Tack för måndagspeppen. Hoppas den kan hålla i sig hela veckan nu tack vare min nya fina bakgrundsbild! ?

  Sofie 2017-09-18 07:41:23
  Svara
 • Underbart!! Jag är på. Jag valde dock att ha bilden på dig. Sådan underbar bild. Ren glädje. ❤️

  Så lustigt också. Jag såg på Facebook någon som la upp en utmaning att under typ 3 dagar inte skulle klaga eller säga arga saker till andra. Och det ligger ju lite i samma anda som ”choose Love”. ❤️

  Hanna 2017-09-18 07:20:55 https://yogabyhanna.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!