Om att lita på magkänslan

Det är otroligt mycket bra grejer som händer nu. Ni som lyssnat på podden vet att jag precis gjort en del förändringar på jobbbfronten och det ska jag snart skriva om här på bloggen också. Men först måste jag gå igenom det här med magkänslan, om att lita på sig själv. Jag har senaste tiden känt mer och mer klarhet i vissa frågor och nu känner jag att bockar av förändring efter förändring. Och det här med förändrinarg pratar vi supermycket om i veckans poddavsnitt (lyssna här!). Om hur man gör en förändring på rätt sätt.

Att det är svårt att tvinga sig till en förändring, i stället måste känna sig till en förändring. För om jag hittar den där känslan, det som gör förändringen viktig för mig – då kan jag göra en långvarig förändring.

Och just nu känner jag att jag gjort flera bra förändringar som kommer hålla i sig och få mig att må ännu bättre, både nu och på lång sikt.

Mina förändringar gäller som sagt på jobbbfronten men jag känner också förändring på hälsofronten som jag både bloggat och poddat om senaste tiden. Om  min vilja att må bra på alla plan. Sen gäller det såklart relationsfronten också men där har jag inte lika mycket klarhet, än.

Min magkänsla hänger ihop med arbetet jag gjort med mig själv. Jag har lärt känna mig själv, känna när jag mår bra, när jag mår dåligt, när jag handlar utifrån mitt ego eller mitt hjärta. Det gör att min magkänsla har blivit starkare och starkare med tiden och att jag kan landa i beslut mycket snabbare i dag och framförallt känna mig trygg i förändring. Jag vet att förändring är bra, även när det känns läskigt. För i bland kommer ju förändringar man inte valt själv – men då litar jag på att universum har något bättre planerat för mig som jag bara inte vet om än. Allt har ju sin mening, tror jag i alla fall 🙂

Just nu har jag en magkänsla om att saker bara kommer att bli bättre och bättre och att jag är på helt rätt spår i livet.

En vänligt skön och härlig känsla att känna framförallt när man bygger om så mycket i livet!

Hur känner ni för det här med magkänsla? Har ni den? Litar ni på den? Dela gärna ? Love J

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag är sån som känner mycket och har en starkmagkänsla om något känns bra eller dåligt, om man är på rätt väg osv .
  Är en hsp person så känner in ofantligt mycket.
  Det svåra är hur man ska göra förändringar , alltså vill just nu hoppa av skolan och börja jobba men då lär man ha ett jobb .. Dagarna går och stressen och vantrivseln ökar , men hoppas på mirakel och att man snart kan få napp.. Mycket ska ju klaffa , men inget är omöjligt ! Men det tär på en såhär mellan skiftet och innan beslutet✨ Tack för kloka ord och pepp !

  Frida 2017-10-13 17:53:29
  Svara
 • Hej! Fint inlägg! Jag skulle så gärna vilja veta exakt hur du redigerar dina bilder. Kan du snälla dela med dig? Kram!

  Silla 2017-10-13 12:45:18
  Svara
 • Jag tror supermycket på att lita på sin magkänsla och intuition! Särskilt när det gäller saker som rör en själv, t ex om vilka vägar en ska välja i livet. Ofta ska omgivningen ha så mycket åsikter (trots att en inte bett om dem) och försöka ändra ens val men jag tror en måste öva på att stå på sig och orka ta de fajterna genom att verkligen tro på sitt beslut när en delar det med andra.

  I tidigare relationer har jag ibland fått en otrolig stark magkänsla av att något inte stämmer och har då mötts av att min partner blivit arg, gett mig dåligt samvete – men i det långa loppet har min magkänsla visat sig stämma även där.
  När det gäller sådant tycker jag ändå att en bör vara lite försiktig och inte tro det värsta bara för att en får en konstig magkänsla. I min nuvarande relation sa min magkänsla en gång åt mig att min kille dolde något för mig men han förnekade det och det var så otroligt frustrerande och sårande när jag märkte att han var så märklig ibland. Samtidigt var jag 99% säker på att han inte skulle vara otrogen mot mig så då tvekade jag så klart på min magkänsla också, för jag kunde inte säga exakt vad jag trodde han dolde.
  Det visade sig sedan att han visserligen sms:ade med andra – men bara mina kompisar för att allihopa planerade en överraskningsfest för mig och det var när festen var som ”sanningen” kom fram haha! Hade ingen tanke på att det kunde vara något positivt som magkänslan betydde. I relationer är magkänsla = nervositet och dåliga vibbar. Däremot har det lärt mig att ALLTID lita på magkänslan, oavsett om någon vill få dig att inte göra det, men försöka utveckla och lära sig signalerna och inte tro att det bara är dåliga saker som kommer hända.
  Kram!

  Isabel 2017-10-13 08:27:59
  Svara
 • Så inspirerande! Jag själv har ingen stark magkänsla än, skulle så gärna öva upp den för att kunna lita på den, har du tips på hur man kan öva upp den? Skulle också vara väldigt inspirerande om du vill berätta lite om hur du lärde känna dig själv! ☺️?

  Jessica 2017-10-12 21:26:18 http://nouw.com/jessicaravall
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Det är en lång resa som jag pratar mycket om i vår podd. Men kan absolut göra ett mer samlat inlägg om det här på bloggen 🙂 Ang magkänsla så handlar det ju om att lära känna sig själv och hur man fungerar. Så har det varit för mig i alla fall. Som jag skriver i inägget, få insikter i när man mår bra/inte mår bra – när man tänker och handlar utifrån hjärtat eller sitt ego. Och så handlar det om att våga testa sin magkänsla :))) Jag ska verkligen göra ett mer samlat inlägg om hur jag jobbat med mig själv 🙂 Kram på dig!

   josefindahlberg 2017-10-12 22:08:47
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!