Min dag i känslor….

Okej, jag vet knappt var jag ska börja.. Den här dagen har varit något utöver det vanliga, jag tror jag har haft typ alla känslor som finns under de senaste 12 timmarna. Jag är väldigt bra på att berätta när allt känns bra, toppen, magiskt – alltså alla härliga känslor. Om jag ska prata om något jobbigt så gör jag det ofta mycket senare så jag känner mig safe. Men jag tänker att det också är viktigt att visa att jag också känner. Och att ni i bland får bara med i mina känslor ”live”. Eftersom många av er hör av er till mig ang just känslor och detta är något jag pratar och skriver mycket om så känns det viktigt att våga dela mig mig på flera plan. Även om jag tycker det är svårt.

För det här med känslor är ju inte lätt. Jag har varit väldigt avstängd känslomässigt under större delar av mitt liv och det är först nu under de senaste åren i min nykterhet som jag börjar våga känna på riktigt. Och det är jobbigt, läskigt men så nödvändigt och väldigt intressant tycker jag. Jag lär verkligen känna mig själv genom att möta mina känslor. Jag får en förståelse för vad de grundar sig i. Och oftast är det inte det jag tror jag är. Alltså att jag är ledsen över det som precis har hänt utan egentligen är det något från när jag är liten, eller när jag blev sårad en annan gång som ligger kvar och gör sig påmint för att jag inte tagit hand om det. Okej, nu börjar jag babbla på här igen.. Mer snack om känslor kommer men nu ska nu få veta HUR min dag i känslor har varit… Jag tar det från början till slut.  

Jag vakande i morse i Paris, pigg och glad. Jag åt frulle i lugn och ro och njöt av att ha en morgon i Paris. Jag var övertaggad på att hinna ta några härliga ”Paris-bilder” på gatan utanför hotellet innan vår bil till tåget skulle komma. Och jag var superglad över att Vanja skulle möta upp oss på tågstationen. Allt kändes toppen!

SÅ mysigt att Vanja är med på den här resan och det kändes så mysigt att få ta en fika med henne på stationen innan vi hoppade på tåget. Allt kändes fortfarande som frid och fröjd.

På tåget jobbade vi undan massa grejer och var superpeppade och glada. Vi hoppade av tåget och satte oss på bussen för att åka sista biten till hotellet där vi bor ute på den franska landsbygden (som är helt magsikt men ska visa er mer av det i morgon). Då började jag känna att jag började få mensvärk. Ni som har koll på bloggen vet ju att jag precis har slutat med p-piller efter 16 år och det här är alltså min första mens efter det. Och jag hade glömt bort hur vidrig den känslan är.. Hela bussresan kände jag hur mensvärken kommer mer och mer och jag börjar bli mer och mer obekväm i kroppen. Samtidigt sitter jag och Vanja och pratar om #MeToo och om snubbars beteende överlag som såklart gör en GALET frustrerad, arg och äcklad. Men vi avslutar samtalet och jag vilar sista biten för att jag typ mår illa, har ont i magen och är kissnödig… Men så börjar mitt humör vända rejält. En liten grej hände som fick mig att gå igång. Från att vara glad till att bli upprörd av det vi pratar om började jag känna mig mer och mer arg. Arg för en grej som jag trodde att jag var klar med. Som jag inte känt på ett tag och som senaste veckorna inte ens varit jobbigt fast det typ borde bara det.. men så kom det krypandes och jag blev argare och argare inombords.

Framme på hotellet var det dags och käka lunch med hela härliga gänget och det första jag gör är att bryta ihop inne på toan. Mina känslor var överallt. Mensvärk, ilska, jag kände mig ledsen och tårarna började spruta. Jag tog två värktabeletter mot mensvärken och satte mig vid bordet. Men jag kände mig fortfarande otroligt märklig. Jag kände hur en ilska inom mig började komma och till slut darrade jag till och med på handen.. De runt omkring mig såg det och sa att jag kanske hade blodsockerfall så de beställde in en cola till mig. Men jag tror inte det berodde på det (ingen risk för mig hehe), det berodde nog snarare på att jag var helt jävla förbannad på en viss person (ingen som är här såklart!) men det ville jag inte berätta för dem. Utan jag drack min cola och låtsades som om det bara var min mensvärk, för jag orkade inte bryta ihop vilket jag kände att jag skulle göra.

Och jag visste inte om det var pga av mensen, som sagt har jag käkat p-piller i 16 år så jag kanske får värsta PMS delux nu.. Men min ilska försvann inte.. Jag skrev till personen som jag hade blivit galen på ang den grejer som kom upp där på bussen (handlade om en praktisk grej) och det gjorde mig bara ännu argare. JAG BLEV SÅ JÄVLA FÖRBANNAD! Efter lunchen så skulle jag och Vanja sätta oss och jobba. Men väl inne på mitt rum förstod jag att jag inte skulle kunna koncentrera mig utan jag var tvungen att ta hand om min ilska. Jag mådde lixom illa för jag kände mig så arg, äcklad och vill typ ta ut det fysiskt för att bli av med det men..

Jag tänkte att jag kunde säkert meditera bort den. Starta om dagen och landa mjukare. Och passade på att ta några bilder som jag tänkte ha till bloggen om när jag skulle skriva hur bra det gick att meditera bort min ilska…

Jag försöker ju ofta att starta om, välja om, börja om – för att få en så bra dag som det går även om det känns skit eller något kör ihop sig. Så jag tänkte att jag mediterar och sen blir det säkert jättebra. Men…

Jag satte mig på sängen med benen i kors och så fort första tonen på pianolåten spelades kom min första tår. När den andra och tredje tonen spelades rann tårarna längs mina kinder. Jag fullkomligt bröt ihop. Jag bara grät, grät och grät. När den guiadade meditationen jag hade valt var slut efter ca sju minuter så kändes det som om jag inte hade hört ett ord så jag bestämde mig för att lyssna på en till. Och då kom ”Forgiveness meditaion” på och jag började gråta ännu mer.  För jag visste att det egentligen var den jag behövde höra men valde en annan för jag att jag ville inte. Jag vet att jag behöver förlåta både den andra personen och mig själv men i min ilska var det det sista jag ville göra. När meditationen spelades så sa den åt mig att låtsas se personen i ögonen och tillåta mig själv att känna ALLA känslor som kommer upp. Och det har var nog den sjukaste meditationsupplevelsen jag varit med om. Direkt när jag hörde dessa ord kom ilskan tillbaka och TOG ÖVER HELA MIN KROPP. Jag började hyperventilera, tårarna rann och jag kunde på något sjukt sätt iaktta mig själv. Jag kände hur sjukt det var att jag kände dessa känslor så strakt på en gång när jag hörde dessa ord. Och det blev bara kraftigare och kraftigare. Och till slut domnade hela mina händer bort och jag fick den galnaste upplevelsen jag någonsin fått av meditation. Jag typ skrattade åt mig själv samtidigt som jag var helt inne i det. Det var helt galet!

När meditationslåten var slut började jag först att skratta ”vad fan var det där?!” men sen kom tårarna tillbaka. Jag grät och grät igen.. Men helt plötsligt var det som att alla moln av ilska var borta och jag kunde se VARFÖR jag hade känt som jag hade gjort och VAD jag behöver göra och hur jag behöver se på det. Jag är absolut arg på den här personen men jag är SÅ KLAR med att vara det. Det jag nu måste ta hand om är att jag är så jävla arg på mig själv för hur jag hanterat en situation som jag ALDRIG trodde att jag skulle hantera på det sättet. Jag vill lixom spola tillbaka och göra om, göra helt tvärt om. Men det går ju såklart inte. Och jag vet att jag försökt att göra så bra jag bara kan i varje situation. Och nu måste jag förlåta mig själv och gå vidare. Det som hänt är ett kapitel i mitt liv som är så jävla över. Men jag vill också ta hand om det känslomässigt NU så det inte följer med mig i framtiden. För det är det inte värt! Och därför MÅSTE jag våga känna dessa känslor. Möta dem och ta hand om dem.

Som tur var bor Vanja i rummet bredvid mig och hon visste såklart varför jag blev så irriterad från början i dag och hon vet hela storyn så jag kunde gå in till henne och prata och gråta ut. En bättre person kunde jag inte ha i rummet bredvid just i dag.

Och även om det tar emot att både dela detta med er och till och med med Vanja (för jag så gärna vill klara av allt utan problem själv) så är det så jäkla befriande att känna och att dela det. Efter denna känslomässiga härva så kände jag mig så otroligt befriad, lycklig och lätt som en fjäder! Jag vet med hela mig själv att jag är på rätt väg i livet, att det kommer blir så jäkla bra framöver och att jag inte behöver oroa mig. Jag vet att jag är så jäkla klar med det som jag kände ilska över i dag och det bästa är att jag kan välja att inte ha det i mitt liv, never ever igen. Men såklart måste jag ta hand om mina känslor först och det gjorde jag verkligen i dag. Det kanske kommer upp något mer men jag tror att jag det var det jag behövde för att komma över vad som hänt på riktigt.

Jag känner mig så himla fri just nu! Jag kan fan göra VAD JAG VILL! På så många olika plan i livet och det är jag så otroligt tacksam och lycklig över! Och att gå från den vidriga känslan jag hade tidigare på dagen när jag fastnade i det gamla till att känna denna härliga känsla av att vara i det nya är bara sån jäkla vägvisning på att jag är på helt rätt väg!

Tack Vanja för att du finns vid mig sida i ALLA lägen. I love you och jag ser så fram emot att hänga med dig här de två sista dagarna! <3

Som sagt så har jag känt typ ALLA känslor i dag och det avslutades med den här känslan. Asgarv, haha… SÅ härligt!!


Det har verkligen varit en omtumlande dag men som gett mig mycket. Jag tappade bort mig men hittade tillbaka till min rätta väg med nya insikter vilket känns väldigt fint och bra.

Just nu sitter jag på mitt härliga hotellrum efter en underbar middag med god mat och otroligt trevligt sällskap. Och mår bra igen efter denna märkliga dag. Men den här dagen har också tagit på krafterna, så jag känner mig helt slut. Nu måste jag verkligen sova!

Men det känns skönt att dela mig sig av flera sidor hos mig själv till er. Jag vill inte att ni ska tro att jag aldrig är arg eller ledsen. Det är vi alla och vi alla hanterar saker på olika sätt. Men för mig är det viktigt att lära mig förstå mig själv, hur jag funkar och det gör jag inte genom att stänga inne mina känslor. Så det uppmanar jag er också till, våga känn och lär känna era känslor! <3

PUSS OCH KRAM PÅ ER!! Hoppas ni sover gott! Love J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
47kommentarer
 • Du är så stark som delar med dig av detta. Och bilderna på dig när du gråter är så vackra ❤️ Wow! Känner igen mig så mycket i dessa känslostormar. Vi kvinnor kan nog göra vad som helst om vi kan ta oss igenom känslostormar en vecka i månaden!

  E 2017-11-09 13:57:34
  Svara
 • Tack Jossan för att du skrev detta inlägg. Jag känner igen mig i så mycket av det du skriver. Jag har också varit så känslomässigt avstängt hela mitt liv då det inte var okej att vara ledsen hemma hos mig. Därför i vuxen ålder blev jag ofta arg och stötte bort människor fast jag egentligen var ledsen och ville att de skulle hålla om mig och trösta mig. Men hur skulle de kunna veta att jag var leden när jag betedde mig som om jag var rasande. Detta har jag fått hjälp med i terapi och det brutala raseri som ibland sköljer över mig har lugnat sig och blivit mycket mildare sen jag började tiga och framförallt meditera. Jag kände mig ensammast i världen ibland när folk sa att de brukade gråta när de var ledsna och jag bara var arg. Men nu inser jag att jag inte är ensam om dessa känslor. Så tack Jossan, tack för att du delar med dig. Det känns som att jag funnit ett slags stöd i mitt arbete med mig själv genom att lyssna på dina berättelser i podden och genom att läsa din blog. Och att kunna skriva till dig är som att kunna kommentera och skriva till en författare som skrivit något man verkligen berörts av eller känt igen sig i. Så tack för att du har en blog och för att vi får möjlighet att läsa och skriva till dig. Jag ser fram emot att läsa din bok ?

  Miccan 2017-11-05 17:16:28
  Svara
 • Bästa du! Du är en stor inspiration och förebild för mig. Skönt å höra att det känns bättre och att du är på rätt väg. Den där Vanja verkar vara så bra för dig! <3 Hur träffades ni?? Stor kram till dig!

  Veronica Pettersson 2017-11-03 10:42:38 http://veronicapettersson.se
  Svara
 • Åh jossan!! <3 det är så otroligt starkt av dig ändå att dela med dig av alla dom här känslorna och också såhimla viktigt tror jag. Vi är nog många som varit med om att man mår så jäkla dåligt och alla känslor bara tar över. Men att vi delar med oss av det vi känner gör att man på något sätt känner sig mindre ensam. Jag vill såklart inte att du eller någon annan ska må dåligt o så men jag kan känna att det känns skönt att inte vara ensam i att ha sånna här dagar ibland <3 massamassa kramar och hoppas att du får en fortsatt fin resa!! O va skönt för dig att ha en fantastisk person där som lyssnar och stöttar dig i vått och torrt, Vanja verkar vara en himla fin person <3

  Kristina 2017-11-02 23:27:43 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara
 • Don´t hate, meditate, feel great <3

  Heddan 2017-11-02 19:19:53
  Svara
 • HEJA DIG!!!! <3

  Linda 2017-11-02 17:49:58
  Svara
 • aah vad sjukt! lyssnade också på forgiveness meditation (antar att det är gabby bernstein du menar hehe) häromdan och EXAKT samma sak hände mig. tårarna bara sprutade. kram & massa kärlek <3<3<3<3<3

  Yonna 2017-11-02 17:06:48
  Svara
 • Så otroligt fint och mänskligt att du delar med dig av detta. Det är GULD. ? Det är så lätt att tro att alla har det bra och är lyckliga hela tiden, men fasen vad viktigt det är att få se att alla dealar med saker. Du är bäst.

  Sofia 2017-11-02 16:34:21
  Svara
 • Min egen erfarenhet är verkligen att man enbart mår sämre av att hålla inne sina känslor, bättre att bara släppa loss och känna efter, man mår så himla mycket bättre efteråt! Och mens knasar verkligen till det extra mycket! Tack för att du inspirerar och visar alla sidor av dig <3 Kram

  Josefine 2017-11-02 16:31:18
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Ja, håller med!! Så är det verkligen och jag fortsätter på att jobba med mina känslor och min syn jag fått på känslor av min uppväxt. Jag är glad över att jag vågat välja om och jobba med dem i stället för att fortsätta stänga dem inne <3 Kram!!

   josefindahlberg 2017-11-02 19:09:42
   Svara
 • Så fint, bra och modigt skrivet Josefin!!!! Du är en stor inspirationskälla för mig <3
  När jag läste detta kom det upp ett önskeinlägg från mig: det var superintressant att läsa om det här med att förlåta sig själv. Det kan vara så himla svårt, speciellt om en gjort något en vet i hela kroppen är fel. Men så viktigt för att få inre ro! Vore fint att läsa hur du tänker kring det <3
  KRAM<3<3<3

  Cassandra 2017-11-02 16:18:20
  Svara
 • Vill börja med att säga TACK för ett så ärligt och modigt inlägg! ?? Så himla klokt och bra du resonerar kring känslohantering nu, kände igen mig så mycket i det du beskriver. Vad skönt att du nu vågat facea dina känslor och hantera dem. SÅ starkt jobbat av dig. Heja heja! Styrkekram! ???

  Tove 2017-11-02 15:11:29
  Svara
 • Exakt vad jag behövde höra. Hade också en sån dag igår, även om dom dagarna behövs för att rensa är det skönt när dom är över! Du är bäst

  Sandra 2017-11-02 13:55:00
  Svara
 • Alla människor bryter ihop någon gång men väldigt få vågar visa det! Du är enormt stark <3 Det är viktigt för dig!! och att du delar med av detta gör säkerligen att andra vågar prata ut om sina känslor också 🙂 Du inspirerar både mig och många andra! STOR KRAM!

  Anneli @ spinkfinger.com 2017-11-02 12:57:51 http://www.spinkfinger.com/
  Svara
 • Så otroligt starkt av dig att dels få ned alla känslor på pränt och att sedan dela med dig av dem! Det är en så bra påminnelse att man faktiskt kan VÄLJA hur man vill känna och må genom att forma ett liv och vardag som man mår bra av ?? och att ibland sköljer skit över oss vare sig man vill eller inte, och det är okej! ?

  Sara 2017-11-02 12:32:37
  Svara
 • Verkligen fint och genuint skrivet <3 Känner igen det där med att vilja hålla borta och kontrollera känslor för att inte visa utåt. Men tycker du landade så bra i att det är okej att släppa fram olika skikt av sig själv och sitt bagage även framför andra. Jag övar på att känna mig "värd" omtanken en kan få då ifrån vänner/familj (så konstigt eg. att inte göra det) och det blir bättre och bättre varje gång :)<3

  Rosanna 2017-11-02 11:48:25 http://www.rosannagunnarsson-music.com
  Svara
 • Så himla fint av dig att dela med dig av detta. Jag har också väldigt mycket känslor som jag får deala med nu i efterhand, för att jag inte gjort det förut. Jag har dock haft svårt för att veta HUR man ska hantera det, men meditation har jag insett i efterhand fungerar otroligt bra i alla olika situationer. Du får mig att vilja ta hand om mig själv på ett helt annat sätt än vad jag velat tidigare, jobba med mitt tankesätt och mitt inre – och jag är så tacksam!!! Fortsätt med det du gör för du inspirerar MIG och många andra på massor av olika plan, du är grym!!!

  Linnea 2017-11-02 10:40:06
  Svara
 • Så himla fint att du delade med dig av detta Jossan! Vilken power-Woman du är som vågar känna dina känslor och som även vågar dela med dig av dem. Så stark och medveten du är! Sådan inspiration är du och som du själv säger ”du kan göra precis vad fan du vill”! Heja dig finis! <3

  Natalie 2017-11-02 10:32:26
  Svara
 • Fint att du ville dela med dig. Och bra att du visar att en dag kan variera så mycket! Tror det är väldigt vanligt. Puss och kram❤️

  Vera 2017-11-02 08:41:20
  Svara
 • puss & kram! <3 <3

  Ellen 2017-11-02 08:07:29 http://ellfi.blogg.se
  Svara
 • Tack för att du delar med dig! Fint. ❤️ Vilken app meditera du till? Kram

  Lina ✨ 2017-11-02 07:58:08
  Svara
 • ”Its both a blessing and a curse to feel everything so very deeply”
  Ibland behövs det att man lättar på trycket, starkt att du klarade av att göra det idag!
  Det lät dock som du fick en panikångestattack under meditationen; hyperventilation och avdomnade händer/ansikte är vanligt att jag fått när jag fått panikattack ?
  Hoppas de kommande dagarna blir underbara!!! Kram

  Linnéa 2017-11-02 07:09:33
  Svara
  • Svar på Linnéas kommentar.

   Men behöver verkligen lätta på trycket!! Jag har haft ett par panikångestattacker tidigare men detta kändes inte som det. Detta kändes inte obehaglig eller läskigt, det kändes skönt. Så jag tror inte att det var det utan mer bara en rejäl dos av känslor som kom alla på en gång ??? Så kändes det för mig i alla fall. Kram på dig!!

   josefindahlberg 2017-11-02 08:12:44
   Svara
 • Så underbart att få ta del av det här inlägget för jag kan relatera till det här så mycket. Jag har bara kört på i flera år utan att egentligen ta tag i känslor eller problem och bara fixat det ändå… det får jag betala för idag… men allt kommer att bli bra till slut det är jag säker på! 🙂 Kram fina du <3

  Felicia 2017-11-02 06:53:55 http://www.devote.se/feliciabloggen
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Ja, det känns viktigt att dela både när det är bra och när det känns jobbigt! I dag känns allt som vanligt igen ???? kram!!

   josefindahlberg 2017-11-02 08:13:36
   Svara
 • Finaste ❤️❤️❤️

  Sandra Hedman 2017-11-02 06:36:43 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Tack för att du delar med dig?
  Att komma nära sig själv och sina känslor är superviktigt tror jag. Men kan såklart vara otroligt jobbigt!
  Så fint att du vill skriva om det på bloggen också⚡️
  Stor kram på dig och ha en fortsatt härlig resa med Vanja!?✨

  Ebba 2017-11-02 06:20:46
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Hejsan fina du, det tror jag också. Och viktigt att våga dela med sig. I dag känns allt som vanligt igen vilket känns skönt. Men fick så mycket insikter med mig från i går vilket kändes väldigt fint och bra ??? Kram på dig!

   josefindahlberg 2017-11-02 08:15:02
   Svara
 • Tack för att du delade detta<3

  Yolanda 2017-11-02 02:20:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!