Att rida – vilken frihetskänsla!

I dag har jag ridit på standen, så otroligt härligt! Vilken kick! Både väldigt rogivande och exalterande. Jag red mellan jag var 5 och 11 men sen dess har jag bara suttit på en häst några gånger. Men det känns ändå som att det sitter i. Sån härlig känsla!

Jag och skruden (Joanna) ?

Och så är det så vackert här också! Vilken dröm vi lever dessa dagar. Så otroligt härligt! Så glad över att vara här!

Denna lilla, fina häst. Så söt! Men jag blev lite rädd när han galopperade loss.. Vilken jäkla kraft hästar har alltså. Så häftigt! Jag vill verkligen rida mer. Jag har flera vänner som börjat rida några gånger i veckan och det känns så himla befriande och skönt att göra något helt annat några timmar i veckan. Släppa allt jobb, alla skärmar och bara vara med djur och natur. Jag kanske skulle testa det jag med 🙂

Är det några av er som rider? Var rider ni? Hur ofta gör ni det? Vad är det bästa med att rida? Dela gärna med er 🙂


Allt som får en att leva i nuet är ju magiskt och rida är ju verkligen en sån grej. Så segt att jag är allergisk bara, mina ögon kliar så mycket nu! Men man kan säker komma runt det med lite allergimedicin och vara extra försiktig.

Nu är det dags för vårt andra yogapass för dagen och efter det går vi in i tystnad tills i morgon. Så det blir middag och resten av kvällen utan att prata. Så skönt! Jag ska vila och läsa min bok 🙂 Underbar fredagkväll, haha! Hoppas ni också njuter av denna fredag! Jag stänger av mobilen och datorn om en timme, så vi ses i morgon! LOVE J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • vart kommer dina örhängen ifrån? :))

  Anastasia 2017-11-19 16:14:09
  Svara
 • Såååååå fina bilder!!! Vem är det som vanligtvis tar bilderna på sig?

  Emilia 2017-11-15 22:57:54 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Jag red fram till och med i somras men sen fick jag inte ihop tiden mer. Vi red nästan varje lektion i skogen och det var så himla rogivande!

  Angelica Zetterström - Ekomorsan 2017-11-13 13:33:01 http://www.ekomorsan.com
  Svara
 • Bättre terapi än hästar finns inte. Har turen att äga 4 hästar i olika storlekar. När man är med dem så måste man vara i nuet, fokusera på dem och släppa allt annat som hänt under dagen. För så fort du börjar fokusera på något annat (ex telefonen) så kan något hända, hästen tar ett steg åt fel håll och där är dina fötter.
  Min mamma och även andra har ibland frågat om jag och mina hästar kan hjälpa till. Oftast så har det varit barn som blivit mobbade eller bara haft en jobbig period eller bara den enkla grejen att föräldrarna inte har råd. Ridning är ganska dyrt iaf i Stockholm. Då har tjejerna (som det oftast är) fått hänga med till stallet, fått ta hand om en av hästarna som sin egen när vi varit där. Det roliga är att se hur de växer i sig själva efter ett tag, självförtroendet byggs upp när de märker att de kan. De kan prata och pyssla med hästen, men de lär sig även att säga till på ett bestämt sätt när och om hästen bökar lite. Jag brukar säga att de ska ta fram sin militära basröst. Mamma som jobbat inom skolan har även hon sett att de även påverkat skolan och klasskompisarna positivt. Sen får även jag lite avlastning med en häst de dagar de är med. Då det ibland känns som att tiden inte räcker till när man jobbar heltid.
  Snygga hjälmar finns på hööks och häst & hund butiken på Kungsgatan i Stockholm. 🙂

  Sandra 2017-11-13 07:56:39
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Jag håller med <3 Vi har börjat kolla på stall här i stockholm men ja det är rätt dyrt.. Men om man gör det då och då går det ju bra 🙂 Ser verkligen fram emot att komma igång med det :))) Tack för att du delar med dig! Kram

   josefindahlberg 2017-11-13 10:08:53
   Svara
 • Fina Jossan!
  Som hästtjej sedan många år tillbaka vill jag, av omtanke, be dig att nästa gång du ska ta bilder sittandes på en häst så MÅSTE du ha hjälm på! För din säkerhet!
  Tänk på att yngre tjejer ser detta som inspiration till att ta liknande bilder utan hjälm och när det kommer till hästar, som faktiskt är flyktdjur om något skulle hända, så är det en rätt dålig idé att vara utan, för man kan aldrig förutspå om även den lugnaste eller minsta av hästar kan få för sig något och därav orsaka ryttaren skada! I slutändan är det inte värt den snygga bilden om du skulle råka ramla av och skada dig allvarligt!
  Men för att inte bara ägna denna kommentar åt det negativa så måste jag instämma att du verkar ha haft en toppentur! Hästar är sån läkning för själen och det finns inget finare band att ha som mellan ryttare och häst! Börja rid! Men köp en tjusig hjälm då som skyddar dig!
  Tusen kramar!!

  Josefine 2017-11-11 12:45:46
  Svara
 • Åh, islandshästar! Har en 🙂

  Tove 2017-11-11 08:30:49
  Svara
 • Vad vackert! Och vad du lyser, som alltid! Men Jossan, här får jag lite samma somdu och Vanja får av att se en superbrutta med cigg, varför har du tagit av dig hjälmen? Som föredetta ridtjej (från 5-20) och sen arbetat i galoppstall i Australien samt gjort fyra säsonger som skidlärare vill jag bara säga, på med hjälmen! Visa bilder där världens snyggaste, coolaste, grymmaste power babe har hjälm på! Det måste få vara coolt att ha hjälm i olika sammanhang annars kommer vi fortsätta se massa onödiga hjärnskador för att folk inte vill ha hjälm för det är ”töntigt” eller ”ocoolt”.

  Men ja Jossan, börja rida, det är bland det bästa man kan göra! Och fortsätt inspirera, för det gör du alltid! Hoppas din helg fortsätter lika fantastiskt som den ser ut att ha varit hittills! ❤️

  Emmie 2017-11-10 21:24:51
  Svara
  • Svar på Emmies kommentar.

   Jag har ju hjälm på vissa bilder men kände helt enkelt att jag ville ha med och utan. Kanske är töntigt av mig men tänkte inte speciellt mycket över det utan ville bara ha en bild utan för jag kände mig finare. Men hade såklart på mig hjälm när jag red 🙂

   Jag måste verkligen rida mer 🙂 Så otroligt härligt!!

   josefindahlberg 2017-11-11 09:40:17
   Svara
 • Jag har ridit sen jag var sex år gammal och haft egen häst i elva år snart. Ett gammalt halvblod som heter Bozze, han är världens klokaste och snällaste häst. Det är en sån otrolig frihet att rida. Det är enda gången som min hjärna automatiskt stänger av allt annat och bara fokuserar på nuet och ögonblicket. Hästarna och stallet har varit min meditation och min räddning under tuffa perioder i livet. De säger allt med en blick och speglar ens själ. Att känna team känsla, total harmoni och samarbete med ett djur som väger mer än ett halv ton, det är ren magi ❤️

  Miccan 2017-11-10 21:16:40
  Svara
 • Åhh så härligt med hästar och ridning, bland det bästa som finns ju? Jag har självt ridit sen jag var 7, men när min häst gick bort för ett år sedan tappade jag det helt och har knappt suttit på en häst sedan dess. Saknar det dock såå mycket, det är få saker som får en att må så bra som hästar, de får en verkligen att vara i nuet❤️

  Emely 2017-11-10 18:10:30
  Svara
  • Svar på Emelys kommentar.

   Åh jag förstår <3 Men håller med, så härlig känsla!! Hoppas du får tillbaka suget. KRAM

   josefindahlberg 2017-11-11 09:41:59
   Svara
 • Hästar och ridning är en fantastisk hobby! Längtar så mycket efter att kunna börja igen, det gör så gott för både kropp och själ ? Min mamma har häst som jag kan få låna men har tidigare både ridit på ridskola och tränat andras hästar så finns lite olika sätt att lösa det på beroende på vem man känner och vart man bor ☺️ Jag hoppas det blir en härlig tystnad och att du får en fin kväll!

  Clara, Bossbloggen 2017-11-10 15:41:31 http://www.bossbloggen.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!