Gör mer saker som får dig att glömma bort din telefon

God morgon på er bästa ni! Förra veckan var jag med och höll i ett mobilfritt event. Japp, man var tvungen att lämna in telefonen i garderoben för att man verkligen skulle uppleva alla aktiviteter och inte fokusera på att fånga en bra bild. Och det var verkligen en upplevelse. Det kan ju låta märkligt för det handlar ju bara om några timmar. Men eftersom man var på ett event fullspäckat med aktivitet och uppträdanden ville man lixom automatiskt dokumentera. ”Åh ja vill ha kort på det här”, ”åh vi måste filma dansen” – (vi hade bla en salsakurs, så kul!!). Jag märkte verkligen HUR van jag är att dra upp telefonen så fort det är något roligt som sker. Och det kändes väldigt lärorikt och befriande att INTE ha telefonen. Att jag INTE fick dokumentera. Jag tror inte detta bara berör mig för att jag bloggar och tar mycket bilder utan jag tror de rör de flesta. Många på eventet berättade att de konstant letade efter telefonen i fickorna eller väska av just vana.

Så som citatet ovan säger ”gör mer saker som gör att du glömmer bort att kolla din telefon”. Eftersom vi kollar vår telefon typ 250 gånger per dag så känns det ju rätt vettigt att i alla fall reflektera över detta. Jag är väldigt beroende av min telefon pga av mitt jobb MEN jag måste absolut INTE kolla den så mycket som jag gör. Många gånger tar jag upp telefonen för att bara kolla likes, för att jag är uttråkad eller vill fylla två minuter när jag står och väntar på tunnelbanan för det känns onödigt att inte göra något medan jag väntar i TVÅ MINUTER… Nä, jag tror att de flesta hjärnor skulle må bra av lite mindre skärmtid. ATt få vila från intryck, bilder, ord, likes. Så vi hinner reflektera och landa lite mellan varven. Och generellt så spenderar vi mer tid med våra telefoner än med våra partners (inte för att jag har någon just nu men ändå) det är ju HELT GALET!! Fine att man gör det på jobbet men när man är hemma tillsammans sitter man enligt undersökning med sin mobil soffan i stället för att prata och umgås. Så vill jag inte ha det!!

Därför känner jag att jag vill lyfta det här ämnet, det känns viktigt att börja bli lite medvetna om hur mycket tid man spenderar på luren. Och att i alla fall försöka minska på det. Jag tror garanterat att det ökar till stress och press både för att man sitter vid en skärm som gör att hjärnan får jobba och för att man då matas med bilder, ideal, fakta som påverkar en. Så jag tror vi skulle må bättre av mindre skärmtid och mer tid för oss själva. Det behöver ju inte handla om att man ska leva utan en telefon men att man kanske i stället för 250 gånger kollar telefonen 150 gånger per dag. Jag ska försöka blir lite bättre på att skippa telefonen i onödiga situationer i alla fall 🙂 På senaste tiden har jag börjat läsa mer och det känns som ett bra knep att ta till i stället. Läsa tills man somnar i stället för att scrolla tills man somnar. Eller läsa på tunnelbanan i stället för att kolla senaste bilderna i flödet.

Hur tänker ni kring det? Vad är era bästa knep för att inte kolla på telefonen ett stup i kvarten? Dela gärna om ni har bra tips ❥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag brukar lämna mobilen hemma när jag åker till stallet ? Det är så avslappnande att bara vara där och prata med människor och klappa på hästarna och att verkligen vara där och inte i mitt instagramflöde. Det hjälper mig att rensa hjärnan och att vara i kroppen istället för i hjärnan om du förstår vad jag menar ☺️ ??

  Miccan 2017-11-25 19:27:48
  Svara
 • Jag håller med dig! Jag har också börjat läsa mer och även lösa korsord eller måla. Det är mer avkopplande och känns vettigare! Mitt mål blir att nu när ny vecka med jobb startar att inte spendera timmar efter jobbet åt telefonen. Utan göra något som fyller mig med energi! ?

  Veronica Pettersson 2017-11-25 10:53:33 http://veronicapettersson.se
  Svara
 • Jag brukar skriva ner några rader om mina tankar efter dagen precis innan jag ska sova. Skriver dem ner i en bok och efter det brukar jag inte mer kolla på telefonen, mycket bättre än att spendera tid på telefonen precis innan man ska sova. Sen brukar jag också försöka att helt enkelt bara titta ut när jag åker spårvagn, tåg eller buss. Blir ju lätt att man bara sitter på mobilen då man åker kollektivt men nuförtiden försöker jag aktivt bara vara. Se det som återhämtning. Brukar lägga på bra musik o så bara kolla ut. Sååå skönt. Ska bli spännande o följa med vad andra har för tips 🙂

  Corinne Grönholm 2017-11-24 13:40:15 http://corinnegronholm.com
  Svara
 • Jag kollar också telefonen sjukt ofta. Läste någonstans, tror det kan ha varit hos minimalisterna.se, att det ska finnas en app som loggar sitt mobilanvändade :O vet inte om jag vågar ladda ner den….

  Angelica Zetterström - Ekomorsan 2017-11-24 10:59:09 http://www.ekomorsan.com
  Svara
  • Svar på Angelica Zetterström - Ekomorsans kommentar.

   hahaha inte jag hellerrr….

   josefindahlberg 2017-11-24 14:24:48
   Svara
   • Svar på josefindahlbergs kommentar.

    Det finns flera såna appar men jag har en som heter moment. Den funkar verkligen bra eftersom det helt enkelt får en att tänka lite mer. Jag försöker att inte vara inne på mobilen i mer än en timme varje dag och då hinner jag hänga med vänner och familj, spela elgitarr och annat viktigt. Jag rekommenderar den verkligen – trots att siffran över ens tid är läskig att se känns det vettigt att ha lite koll vad man lägger sitt liv på tycker jag!

    karin 2017-11-24 21:18:19
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!