Bokklubben: Tips på spirituella böcker!

Glad tisdag bästa, finaste ni! Hur mår ni? Bra hoppas jag! Jag hade en mycket bättre start i dag än igår… Så skönt! Och jag tycker det är dags för en liten bokklubb här på bloggen. Jag tänker att jag tipsar om några böcker och sen vill jag gärna ha tips från er ❥

Det måste absolut inte vara spirituella böcker men de böckerna jag kommer tipsa om är på det temat, för det är det enda jag läst senaste tiden.

Här är tips på de böcker jag läst och börjat läsa senaste året som jag vill tipsa er om:

★SÅKLART måste jag börja med att tipsa om ”The Universe Has Your Back!”, en bok jag tipsat om många gånger och som jag önskar att fler upptäcker då den är ett perfekt verktyg att få till ett mer spirituellt tankesätt och en handbok i hur man tacklar jobbiga och svåra situationer. Och den fokuserar verkligen på hur du med tankens kraft kan påverka det mesta i livet! Så bra! Jag älskar ju Gabrielle Bernstein som ligger bakom boken.

★ Jag började det här året med att läsa ”The Power Of Now” av Eckhart Tolle i Inden.. Jag läste inte hela men typ halva. Den är rätt hardcore så därför tappade jag suget efter halva MEN man lär sig mycket av den och man kan ju såklart ta till sig det på den nivå man vill. Men jag hade en superhäftig upplevelse i Indien när jag läst den under våra två dagar i tystnad – för första gången var det HELT TYST i min hjärna. Jag har upplevt det tidigare i meditation men den här gången var det helt galet, som ett svart tomt rum där jag bara stod still utan att tänka något alls.. Kommer ihåg att jag blev helt överväldigad över den här hädelsen så den här boken ger verkligen något och så har den sålts över hela världen så ja det finns fler som tycker det 🙂

★ YOGABOK! Många av er frågar mig om tips på yoga- och meditationsböcker så här kommer ett superbra tips på en grym bok som ni som är sugan på yoga borde ha. Det är min yogabuddy Josefine som skrivit den (hon har Yogiakademin som jag åker på mina yogaresor med). Det är en superbra bok med både fakta, historier, recept och positioner. Den visar också vilka positioner du ska göra när, tex om du har svårt att sova eller är stressad. Så himla bra bok att ha hemma och ta fram när du känner att du behöver ta hand om dig själv! Du hittar boken här!

The Life Changing Magic of Not Give a Fuck! Inte riktigt en spirituell bok MEN den handlar om att börja tänka annorlunda så den får ändå plats på listan! En superrolig bok (läste även den i Indien och skrattade så mycket) som lär oss att inte bry oss så mycket om vad andra tycker och tänker. Och ja det behöver vi ju alla! (Hittas här!) Nu har den även getts ut på svenska (hittas här).

Get Your Shit Together! Är uppföljaren till ”The Life Changing Magic of Not Give a Fuck” och den har jag inte läst än men den ligger på min bokhög. Den handlar om att man ska sluta oroa sig över allt man bör göra och i stället göra det måste göra och börja gör det man vill göra. Också bra grejer och det bästa med de här böckerna är att det är otroligt roligt skrivna och man känner verkligen igen sig.. Så roligt!

★ Just nu läser jag Gabby Bernsteins bok ”Spirit Junkie” som handlar om henne, hennes liv och när hon valde att bli en spirit junkie. Så otroligt inspirerande och jag känner så igen mig i henne. Hon är nykter alkoholist och såklart är de därför jag känner sån samhörighet med henne. Så fint att hitta någon att inspireras av så mycket! Superbra bok med både personliga historier och tips på hur man kan tänka och leva.

Här är några böcker som jag vill läsa och som jag precis klickat hem:

”A course in Miracles” – den här boken ska ju vara ”the shit” inom det spirituella och andliga och jag har länge tänkt läsa den men har inte kommit till skott att beställa den fören nu. Så taggad på att börja läsa den!! Det är Gabby Bernsteins stora inspiration. Hon fick den av en äldre kvinna som sa ”varsågod, jag förändrade precis hela ditt liv” och Gabby beskriver i sina böcker att den boken verkligen förändrade hela henna och var starten på hennes nya liv och hon refererar mycket till den i sina egna böcker. Därför är jag så peppad på att äntligen läsa den!

❥ Oprah Winfrey är ju spirituell om någon och nu har hon gett ut en nya bok som jag också känner att jag måste läsa! Den heter ”The wisdom of Sundays: Life-chaning insights from super soul conversations” där hon samlat det bästa av sina samtal i sin tv-serie och podcast. Så spänd på att få hem denna bok!

❥ Jag vill också få tag i Gabbys nya bok ”Judgment Detox” som hon släppte i år. Den har inte kommit till Sverige än men man kan ju alltid klicka hem från US. Det kommer jag nog göra. Jag har hört henne prata om den en hel del så jag tror att även denna bok kommer öppna upp för nya sätt att tänka att handla, så spännande!

Ja, hörrni det var det jag hade att tipsa er om. Nu vill jag GÄRNA ha tips från er! Det vore ju så mycket om vi har som en liten bokklubb här så dela gärna mer er av vilka böcker ni läser just nu och om vilka era favoritböcker är eller kanske böcker ni vill läsa ❥ Puss J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • YOU ARE A BADASS av Jen Sincero, det är min bibel! Har läst den 4 gånger och varje gång kommer jag in i ett sånt sjukt flow och livet är bara helt magiskt! Den måste du läsa Jossan!!

  Alice 2017-12-10 13:15:52
  Svara
 • A Journey to the heart och en klassiker inom yogan – Patanjalis Yoga Sutras. Man kan väl nästan kalla Sutrorna som en typ av bibel inom hathayogan. Korta fraser på sanskrit med en tillhörande analys på engelska till varje sutra. Ingen bok man streckläser utan en rad i veckan är lagom för att hinna smälta och fundera på vad varje sutra betyder 🙂

  ?

  Ida 2017-12-08 21:35:49
  Svara
 • Vem bestämmer över din tid? : konsten att frigöra tid och energi av Petra Brask sen Peppboken av Carina Sunding, Marie Thorslund, Linda Newnham och boken Elin Helander Hjärnkoll på pengarna : få råd med dina drömmar! <3 och Prylbanta : färre saker, större frihet
  av Elisabeth Byström, Johan Ernfors

  Katja 2017-12-07 13:27:44
  Svara
 • Jag förbeställde Judgement Detox på Amazon och fick då också tillgång till en två timmar lång workshop, ”Super Attractor”. Kan VARMT rekommendera att göra detta då det var helt fantastiskt!!! <3 puss o kram

  Yonna 2017-12-06 11:25:34
  Svara
 • Big Magic med Elizabeth Gilbert! Om kreativitet, skapande och hur idéer har ett eget liv och kommer att hitta någon som vill arbeta med den 🙂

  Tove 2017-12-06 09:39:57
  Svara
 • Jag har också läst ”the power of now” och fick liksom du en så häftig upplevelse. Jag var ganska skeptisk till boken i början, då jag egentligen inte räknar mig som spirituell på något plan. Men en bit in i boken blev det liksom bara TYST. Allt blev klart, tiden stannade och jag kände hur jag verkligen upplevde *nuet*. Det kändes som om hela jag hade kontakt med varenda atom runt och vindslag i rummet. Samtidigt upplevde jag en djup lyckokänsla. Det är nog en av de sjukaste och härligaste upplevelserna jag någonsin fått. Rekommenderar boken varmt!

  Ebba 2017-12-05 22:53:05
  Svara
 • Så kul med bokklubb? Måste tipsa om Mike Dooleys ”Oändliga möjligheter” och att premenurera på hans notes from the universe på tut.com. Lite magi i inkorgen varje vardag☺✨

  Jeanette 2017-12-05 22:13:35
  Svara
 • Kan varmt rekommendera Light is the new black av Rebecca Campbell! Den handlar en del om hennes liv, att vara en lightworker och då förstås hur man sprider detta ljus omkring sig. Riktigt inspirerande och jag har tänkt köpa fler av hennes böcker. Love and light! <3

  Victoria 2017-12-05 21:16:10
  Svara
 • Hei Josefin! Masse bra tips her!!
  Jeg har nettopp begynt på A Course in Miracles også! Its really dense material but really powerful stuff! Ive had the book a while and Im working on the self discipline of just doing it everyday! Im also working the 12 steps and just today read thru step 11 with a sponsor. So I keep reminding myself that its ok to do one thing at a time.

  I think I heard about Gabrielle Bernstein through you and then later discovered Marianne Williamson whom I absolutely resonate with even more so than Gabby. I listen to her audio books everyday on my way to ans from work and theyre all basically reflections of ACIM.

  Please keep us updated on your experience with reading ACIM!!

  Much much love
  Sarah

  Sarah 2017-12-05 19:34:39
  Svara
  • Svar på Sarahs kommentar.

   Thanks for charing!!! <3 <3 <3 And congratulations to the eleventh step <3 <3 I NEED you read Marianne Williamson!!

   I will :)))) Wish u all the best!! <3

   josefindahlberg 2017-12-05 20:12:32
   Svara
 • Kanske inte så spirituell bok, men intressant och väl värd att läsa. Man får en bra syn på hur vi människor hela tiden väntar på något bättre, att vi hela tiden vill bli lyckligare. Den har några år på nacken, men jag tycker om den då den är lättläst och ständigt aktuell.
  Det är Micael Dahlens bok ”Nextopia”

  Heddan 2017-12-05 19:15:06
  Svara
 • Läs Ishmael av Daniel Quinn! Du kommer inte att ångra dig! <3

  Tilda 2017-12-05 19:14:05
  Svara
 • Men Jossan, du måste ju verkligen läsa The Secret! ?

  Hanna Louise 2017-12-05 18:59:28 http://hannalouise.itgirls.se
  Svara
 • Kan tipsa om Gabrielles bok ”miracles now”. Den är uppdelad i superkorta kapitel (typ en-två sidor) som en läser ett varje dag. Varje kapitel är ett miracle-messege med små korta påminnelser/tankar osv att ha med sig under dagen. Fin start på dagen att läsa ett kort kapitel varje morgon ?✨
  Annars gillar jag Brene Browns alla böcker, speciellt mod att vara sårbar och våga vara operfekt. Rekommenderar dem båda varmt!
  Kram ✨

  Lisa Leander 2017-12-05 18:33:24
  Svara
 • Superbra tips!! I helgen satt jag och funderade på just vilka böcker jag vill köpa och önska mig i julklapp, alltså spirituella böcker! Och nu löste det sig, så himla coolt. Men jag läser just nu en bok som heter ”Be så ska du få” av Esther och Jerry Hicks. Den är så bra men handlar mer om attraktionslagen! Det som fascinerar mig mest med den är att de upprepar saker om alla steg så ofta att en verkligen börjar tro på att allt funkar och är möjligt. Författarna beskriver även att det var som att det inte var dem som skrev, utan att det kom en energi utifrån-Gud, universum elller vad man än tror på. Om du inte redan läst den här så kommer du förstå, har Inter läst ut än men tipsar den starkt! 😀

  Ebba H 2017-12-05 18:26:40
  Svara
  • Svar på Ebba Hs kommentar.

   Åhhh det låter ju superintressant, älskar sånt!! Den skriver jag upp på listan 😀 TACK1

   josefindahlberg 2017-12-05 20:09:47
   Svara
 • Allt från Marianne Williamsson som faktiskt är Gabbys egna guru är superbra läsning.

  Petra 2017-12-05 17:08:05
  Svara
 • ååh! Jag har beställt Judgement Detox ifrån UK amazon. Har lite svårt att hålla fingrarna i styr och beställer gärna böcker.

  Bok tips: Moon Spells, WTF is Tarot, Modern guide to witchcraft, the soul searches handbook, 1001 Spells och Med änglarnas hjälp. Är endel lite häxiga böcker. Vet inte om du gillar det. Men åååh endel böcker så fina! Har nog fler böcker att rekommendera men inte i huvudet nu och har inte bokhyllan i närheten.

  På önskelistan: A return to love, Marianne Williamson och Attraktionslagen : så får du den att verka till din fördel av Esther Hicks, Jerry Hicks.

  Äger för övrigt A Course in Miracles men tyckte den var lite svår läst.

  Sandra 2017-12-05 16:28:22
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   TACK!! Okej, jag förstår att A course in miracles kan vara rätt knepig men måste ge mig på den i alla fall känner jag 🙂

   Och ska spana in dina andra tips. Tack!!! 😀

   josefindahlberg 2017-12-05 20:08:47
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!