Hitta ditt magiska glitter!

För två år sen skrev jag ett inlägg om ”att hitta sitt magiska glitter” och jag kände att det är dags att plocka fram detta inlägg från arkivet. Jag har uppdaterat det något men inte så mycket och jag blev själv inspirerad av att läsa det, haha. Och lite stolt över mig själv att jag förklarade det så bra då. Det här ämnet som är väldigt kopplat till ”Dream big” har ju iof varit med mig väldigt länge.

★ Hoppas det inspirerar er också! ★

Jag har pratat en del om att hitta sitt magiska glitter. Ni vet det där som får själen att dansa, fötterna att lyfta, hjärtat att slå extra slag och fingrarna att klia. Det där som du bara älskar att göra och drömmer om att få göra mer. Jag känner mig väldigt lycklig lottad att jag får känna mitt magiska glitter nästa varje dag, då jag jobbar med det jag verkligen vill och det jag älskar att göra. Men det är ju inte alla som gör det. Och vissa saker kanske inte går att jobba med på heltid men oavsett vad ditt magiska glitter är, tycker jag att du ska göra allt du kan för att få känna det så ofta som möjligt. För det är en känsla som inte går att köpa för pengar.

Men om man inte vet vad sitt magiska glitter är då? Hur gör man då? Om du känner att du inte vet vad du vill göra i livet eller om du inte trivs på ditt jobb eller bara tycker det är svårt att veta vad du tycker om att göra. Mitt bästa tips är att våga tänka utanför ramarna och att fråga dig själv när du glittrar som mest? Alltså när du känner dig lycklig och pirrig i hjärtat. Bortom alla ”vanliga” jobb, det din familj tycker man borde göra, det dina kompisar eller ”alla” andra gör och det som är ett ”smart och säkert” val. Där bortom finns det magiska glittret. Sen måste man ju inte jobba med sitt glitter utan man kan ha det som sin hobby. Alltså att du har ett helt okej jobb du trivs med och att du får glittra på sidan av. Alla är olika. Vissa vill glittra i bland och andra vill glittra varje dag.

Jag är en varje-dag-gittrare. Jag står inte ut med att inte får utlopp för allt jag har i mig. Då skulle jag spricka. Det jag gjorde för att så småningom få jobba med mitt magiska glitter var att dels plugga. Jag visste att jag vill in i mediabranschen så jag pluggade Journalistik och Multimedia i tre år för att få bra kunskaper för min bransch som jag var helt säker på att jag skulle jobba i. Och gud vad det lärde mig mycket och gjorde mig redo och påläst för det jag skulle möta i arbetslivet. Alla jobb och branscher kräver ju inte utbildning men i mitt fall var det ett bra och viktigt steg för att komma på rätt bana. Under min utbildning såg jag till att skaffa kontakter, praktikplatser och gjorde mitt allra bästa var jag än var för att bli ihågkommen. Vilket ledde till att jag fick jobba under tiden. Och det blev min första ticket in i branschen. Därefter gjorde jag allt för att synas, träffa folk och knyta nya kontakter. Många gånger var jag livrädd och så nervös att jag nästa kissade på mig men jag tog fram mitt pokerface och låtsades vara coollugn och det funkade oftast väldigt bra.

Under tiden märkte jag hur det magiska glittret börja strös över min själ. Min kreativitet höll mig uppe på nätterna och jag ville hoppa över nätter och helger för att få jobba hela tiden. Jag starta upp min blogg, började få inbjudningar till alla event, modeveckan och började umgås med folk jag sett upp till och följ i många år. Helt plötsligt var jag mitt i mitt magiska glitter och jag kunde knappt tro att det var sant. Jag sa upp mig från mitt klädbutiksjobb och skulle nu helt försörja mig på det jag älskade att göra. Vilket kändes helt overkligt och väldigt läskigt. Men det var en kväll då jag stod och borstade tänderna i min och mitt ex lägenhet på Lidingö som jag fick insikten. Jag gick ut från badrummet till min dåvarande kille som satt i soffan och sa med munnen full av tandkräm ”Jag ska säga upp mig i morgon”. Han hörde knappt vad jag sa då jag mumlade fram orden med tändkräm runt hela munnen men svarade ”såklart du ska”. Dock vet jag att han var lite skeptisk då vi bodde tillsammans och att han tänkte ”undra om hon får ihop pengar till hyran och räkningarna”. Och det gjorde jag också och fick till och med pengar som blev över.

Annonslänk: Jag har redan fått massa frågor om den här tröjan så lägger in en direktlänk – du hittar den här! 

Jag kom mer och mer in i branschen. Jag lärde känna de flesta och blev helt plötsligt flugen till Paris modevecka, på events m Rihanna i London och gick på alla stora fester hemma i Stockholm. Allt flöt på så bra att jag var rädd att det helt plötsligt skulle ta slut för sån här tur kan man ju bara inte ha? Men jag tror inte det handlar om tur. Du kommer aldrig vakna upp och bara få allt det där du drömmer om. Eller att du kommer ”glida in på en bananskal” någonstans. Det kräver mer än så och det är bara du som kan göra jobbet. Bara du kan bestämma vad du ska göra med ditt liv. Vill du ha ett jobb som ger dig lön för att kunna betala alla räkningar men lägga din tid och energi på dina nära och kära eller vill du med hela kroppen få göra det du drömmer om.

Inget är mer rätt än det andra men det viktigaste är att DU lyssnar på vad DU vill göra och inte ger vika på grund av någon annan. Du har ett liv och det är klart som fan att DU ska få uppleva det du drömmer om under den tiden. Du ska få känna ditt magiska glitter. Oavsett om det är en dag i veckan, varje dag eller två timmar varje tisdag. Du förtjänar att hitta det du älskar att göra. Få utlopp för det och njuta. Så leta bortom dina vanliga tankesätt. Du kanske kan utveckla ditt målande, pysslande, yogande eller vad det nu kan vara till något större. Ett heltidsjobb, deltidsjobb eller i alla fall avsätta minst några timmar varje vecka till det. Även om du har en partner eller familj som inte gillar samma sak eller som inte har full förståelse för det du älskar att göra så kommer du att bli en ännu bättre partner eller familjemedlem om du får gör det du älskar. Det kommer få dig att bli lyckligare. Och det kommer att sprida sig till din omgivning. Så våga, våga, våga att utforska ditt magiska glitter. Och se till att prioritera tid för det. Vi alla är värda att glittra.

Jag glittrar av många olika saker men vissa saker glittrar jag mer av och är alla saker som jag vill få in i mitt liv på ett vardagligt plan. Som att yoga, inspirera andra, umgås med mina vänner. Det jag vill få in mer av som jag vet att jag glittrar otroligt mycket av är dans. Jag vill dansa mer! Min mamma hade en dansskola som jag dansade på mellan jag från 3 och 19 år och nu har det gått flera år sen jag hade dans som en del av min vardag. På något sätt ska jag få in det i mitt liv. För jag VET att det gör mig lycklig i hjärtat! Jag kan ju iof byta ut någon shoppingtimme på stan till en dansklass så är problemet löst 🙂

Som sagt hoppas ni också får pepp till att hitta ert magiska glitter och ger er själva prio på att få plats med ert glitter i ert liv oavsett vad det är. Dela GÄRNA med er av vad ni glittrar av och hur ni gör för att få in det i ert liv eller vad ni vill få in mer av i ert liv ❥ Sharing is caring! LOVE J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Så fint!! Jag läser just nu en bok som heter ”Finding your element” av Ken Robinson som handlar om att man ska hitta ”det där passionen” som får själen att må extra bra. Den innehåller lite olika övningar som även kan vara bra tankeställare för den som vet vad den vill i livet 🙂 Tips till alla som inte vet ännu vad just din själ brinner för!

  Towe 2017-12-08 07:35:48
  Svara
 • Alltså TACK! för att du inspirerar till att våga, bryta mönster, acceptera, yoga och meditera. Tack för ditt sprudlande inspirerande pepp, dina fina välformulerade texter!

  Ida 2017-12-06 15:54:08
  Svara
 • Wohoo så peppigt inlägg, blir så glad<3 Jag glittrar mest när jag får yoga, vara ute i naturen eller gå runt med kameran. Gärna alla dessa tre kombinerade hihi. Jag bor i Åre så naturen är nära, faktiskt så har jag åreskutan på bakgården. Bokstavligen! Det tycker jag är helt underbart. Ingen dag är den andra lik här, varje morgon visar sig moder natur på ett annat sätt än morgonen innan och det är det som får mig att aldrig ledsna här. Naturen, fjällen, sjöarna, skogarna och ängarna är mitt heliga tempel. Här känner mig jag fri, inspirerad, lycklig och trygg. Jag älskar mitt fjäll 🙂

  Ronja Norlén 2017-12-06 15:28:16 http://nouw.com/ronjanorlen
  Svara
 • Så inspirerande du är!

  Josefine 2017-12-06 09:56:30 https://varmepumpshopen.se/
  Svara
 • Men underbart Jossan vilken otroligt pepprigt inlägg att starta min dag med! ??????? Jag glittrar mest när jag rider och umgås med mina vänner ? På hästen känner jag mig stark, fri och totalt i nuet vilket är underbart! Får just nu in två ridpass i veckan vilket är fantastiskt och jag mår såå bra efteråt. Känner mig nästan renad om omstartad ? När jag får klä upp mig ock åka på tjejmiddag är jag ÖVERLYCKLIG och pirrig i hela kroppen! ???? Vi skrattar, gråter, lyssnar och pratar pratar och pratar. Att få träffa de som aldrig dömer en är så befriande och efteråt känner jag mig SPRÄNGFYLLD av energi!!! ? En sån kväll är totalt underbar! Måste försöka få in fler såna kvällar/dagar i mitt liv, har du något tips? ? Tusen tack för detta fantastiska inlägg! ?

  Miccan 2017-12-06 06:54:36
  Svara
  • Svar på Miccans kommentar.

   Åh va fantastiskt det låter, så fint!! Som jag skrev så kanske vissa saker passar att utveckla till ett jobb och vissa passar att ha som hobby. Två kvällar i veckan låter ju helt fantastiskt tycker jag. Det smittar ju av sig på hela veckan 🙂 Men om du vill få in mer kanske du kan byta ut något på helgen så du får glittra ännu mer :)))) Tack för att du delar med dig. KRAM!

   josefindahlberg 2017-12-06 08:24:05
   Svara
 • Ursäkta att jag svär, men FAN vad jag älskar att läsa dina inlägg. Man blir så jävla pepp! Jag får min glittriga känsla när jag får hålla kameran i handen – det går inte att beskriva. Men jag ser ALLT ur en kameralins. Jobbar just nu i klädbutik medan jag läser upp mina ämnen som jag missade i gymnasiet, med mål att en dag plugga vidare och få glittra varje dag med min kamera och samtidigt kunna försörja mig på det. Kanske jag en glittrig dag också kan säga upp mig från klädbutiksjobbet ?✨ Vill snöa in kameran tillsammans med sociala medier!

  Återigen, TACK FÖR DIN PEPP! Fan alltså!

  amanduss 2017-12-05 23:41:40 http://www.nouw.com/amanduss
  Svara
  • Svar på amandusss kommentar.

   MEEEEEEEEN ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!!!!!!! <3 TACK!! Jag blir sååå glad!!!! Och heja dig!! Fy fan va härligt!!! KRAM!!!!

   josefindahlberg 2017-12-05 23:55:01
   Svara
 • Thank you for your inspiration. Thank you for your words.

  AP 2017-12-05 22:40:52
  Svara
 • Något som får mig att glittra och vara sådär megalycklig är när jag får vara med Han. Med stort H. Aldrig har jag känt mig så glad och lycklig som när jag är med han! Allt känns bara så lätt och rätt! Vi har det fantastiskt tillsammans, men nackdelen är att han nu flyttat utomlands… Jag känner en stark dragning till att också flytta dit (och även umgås med ett urhärligt kompisgäng) men det som gör att jag drar mig är min familj… De tycker inte de är ”bra umgänge”, detta grundar de på en massa fördomar vilket gör mig ännu olyckligare.. Ska jag riskera att försämra kontakten rejält för att flytta dit och vara megalycklig? För jag känner ju att jag inte är det nu men att jag kan bli det om jag gör det! Egentligen är det bara till att strunta i vad de tycker, men det är ju så himla svårt…
  behövde detta inlägg, supermega bra!! Sluta aldrig med det som får dig att glittra✨✨

  Bella 2017-12-05 21:28:23
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Tack för att du delar <3 <3 Jag förstår att det är svårt! Du kanske ska testa, resa och hälsa på ett par veckor innan du tar beslutet <3 SÅ du får en chans att känna in <3 Kram!!

   josefindahlberg 2017-12-05 21:56:23
   Svara
 • SÅ bra inlägg! Jag måste bara fråga, var kommer din underbara glittertröja ifrån? Känner att jag måste springa och köpa den nu direkt. (Tack för allt viktigt du gör!!)

  Wanda 2017-12-05 21:27:27
  Svara
 • Åh vilket härligt peppigt inlägg ??

  Vad kommer denna vackra tröja ifrån?

  Anna 2017-12-05 21:24:27
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!