En riktigt dålig vecka och min krasch…

Det är sällan jag skriver att jag haft en riktigt dålig dag eller att jag är på dåligt humör och det har nog aldrig hänt att jag skrivit att jag haft en dålig VECKA!!!! Men den här veckan går inte till historien som en av de mest peppiga. ALLT har kört ihop sig den här veckan och mitt humör och mitt mående har INTE varit på topp. Såklart har veckan haft sina ljusa stunder också som, poddisen i måndags, vår julfest med (N18 kontoret) i onsdags och nyårsfesten i går. Men därimellan har jag mått piss och oavsett om jag har försökt vända mitt mående så har det inte funkat… Och varför detta pissiga mående nu helt plötsligt efter alla dessa underbart glada höstmånader?

Det är nog ingen som blir förvånad… Det har varit FÖR MYCKET IGEN… Jag hatar att säga det men jag vill vara ärlig. Det har INTE gått ihop. Hösten i sig gick finfint, jag mådde super, fick massa jobb gjort men jobbade inte dygnet runt. De senaste tre veckorna däremot har bara varit för mycket… Jag har haft så mycket jobb, jag har suttit uppe varenda kväll, suttit hemma på fredagskvällarna och jobbat, haft något varje helg + att jag håller på att sälja min lägenhet…. Nej, det går inte ihop! Det första tecknet på att det är föööör mycket förutom att jag insett att jag har något varje dag, varje kväll och inte hinner med privata saker för jag har jobbgrejer konstant är att jag glömmer saker. Jag glömmer tider, tappar bort papper och helt och hållet förtränger vissa saker. Heeeeelt sjukt. Alltså min hjärna de senaste veckorna har varit så skumm… Inte ett bra sign….

Men jag började veckan med ett superhärligt yoga- och meditationsevent som Edita hade tillsammans med juicemärket Naked.

Edita är världens härligaste tjej. Jag blir alltid SÅ glad av henne och hennes skratt smittar verkligen. Så fin och härlig energi så det var magiskt att få börja veckan med henne.

Vi körde en stilla yoga och mediterade. Kunde jag få en bättre start på veckan? Nej, det var precis vad jag behövde. Och jag har faktiskt fått till en hel del meditation dessa veckor och yoga men eftersom jag har tagit från det viktigaste av allt, min sömn, så spelar det ju ingen roll. Som den här mysiga morgonen som började kl sju inne i stan, jag gick upp vid kl sex och hade lagt mig vid ett… Nej, nej under fem timmars sömn när jag sen jobbade från morgon till kväll = INTE BRA!

Men under sista meditationen fick jag en sån fin påminnelse, det var verkligen magiskt. Jag såg mitt känsloliv väldigt klart och bildligt och såg vad som var den rätta vägen för mig och vad jag ska passa mig för att göra bara för att det känns skönt i stunden. Det tackar jag för. Det behövde jag verkligen!

Efter yogan och meditationen åt vi en supermysig frukost tillsammans och som sagt kunde jag nog inte fått en bättre start på veckan än det här. Och avsett hur fin start jag fick brakade jag ihop för som sagt, jag har slarvat med det viktigaste, det mest grundläggande. Sömn och mat. Jag har snott av mina sömntimmar och varit nere på fem-sex timmar per natt och JAG FÅR INTE DET. Efter alla turer så vet jag ju detta men tydligen lyckades jag glömma bort det igen….. Jag blir galen på mig själv. Och sälja lägenheten på det, det är ju lixom inte en liten grej. Jag har ju rensat i ALLA lådor här hemma, skurat lister, åkt till tippen, kånkat grejer upp och ner på vinden…. Ja, inte ett genidrag men ändå glad över att jag gjort det. Så spännande att se vad som händer!

Men ja, det som hände var att jag i måndags när jag kom hem från kontoret på kvällen fick jag en attack.. Jag hyperventilerade i typ 45 min och ringde till slut min kompis som tvingade in mig i en taxi för att åka till henne. För när jag kom hem, in genom dörren möttes jag av ALLA påsar och grejer som stod överallt, mitt förlag hade precis mejlat mig och bett om mer text (text jag inte hade skrivit), en annan grej dök upp från ingenstans dagen innan och skakade om mitt hjärta och så för lite sömn för många dagar i rad på det. Jag brast! Jag la mig på soffan och fick någonslags panikattack. Jag låg och vände och vred på mig för det kändes som att jag skulle kräkas mina känslor…

Det var länge sen det hände mig, förut hände detta tyvärr ganska ofta. Men senaste åren har det bara hänt någon gång då och då om jag varit riktigt ledsen eller slut eller haft galen PMS …… Men nu blev jag rädd. Jag är inte van längre (som tur är) så jag ringde mig kompis som jag pratade med strax innan jag kom hem. Hon känner mig väldigt bra och har varit med på ALLA mina turer. Efter ett tag lyckades hon få mig att hoppa in i en taxi för att åka till henne och redan då kändes det bättre. Väl hemma hos henne åt jag pizza och godis och jag började sakta må som mig själv igen. Vi skrattade, hade kul men såklart också pratade om det som hade hänt. Min mamma kom och hämtade mig och sa till mig på skarpen.. Som hon gjorde några dagar innan detta hände man då viftade jag bara bort det. Jag orkade inte ta det då.

När jag kom hem bokade jag av flera saker som skulle hända i veckan och min första prio var sömn. Första natten sov jag tio timmar, andra natten nio timmar.. Jag vet att jag sovit för lite så det är verkligen första grejen att ta igen. Och att äta. Jag har senaste veckor slarvat för jag inte har ”hunnit” äta lunch eller middag. INTE OKEJ. Men även fast jag sovit och ätit bra så har mitt mående inte riktigt lyckats vända om igen. Jag har verkligen inte känt mig glad på insidan den här veckan. Jag har känt mig arg, irriterad och ledsen… Vilket såklart är okej att det är så i bland. Man kan ju inte ALLTID må tiptop men eftersom jag gjort det i så många månader nu så känns det konstigt att få en sån här dip. Men jag vet ju varför, jag har tagit energi som jag inte har till att få ihop allt och mitt livsschema just nu har varit föööööör mycket.

Som synd är men ändå tur är är detta inte första gången… Det har ju hänt mig tidigare om man säger så att jag haft för mycket. Och det har lärt mig massor. Tidigare har jag i dessa situationer borstat av mig när paniken lagt sig och kört vidare, för att sedan krascha rejält. Men den här gången la jag mig platt så fort det hände. Bokade av grejer, sov, åt, tog hand om de mest grundläggande sakerna för jag vet att jag måste se detta som varninsgtecken och jag FÅR INTE bara köra på i dessa lägen.

Men som sagt har mitt mående varit riktigt segt ändå den här veckan.. Men det är OKEJ! Livet är för mycket i bland och då tar det några dagar att återhämta sig. Det är ingen fara med det. Men det är nästan som att jag blivit lite arg på mig själv för att jag mår dåligt de här dagarna. Att jag känner mig dålig. En ond cirkel helt klart. Nä, jag behöver ge mig själv andrum, tid att läka och återhämta mig. Därför ska jag fortsätta på veckans tema i helgen, Inte ha massa uppbokade saker utan gå mer på känsla. Och så ska jag få in yoga och meditation för det är precis det jag behöver!!

I dag känns det bättre och jag ska försöka göra den här dagen så härlig jag kan. Vara snäll mot mig själv. Jobba i ett bra tempo och göra roliga saker. Bra plan tycker jag 🙂 Och jag ska se till att ha samma plan i helgen. Förra veckan när jag kände att det här var på gång så blundade jag för det ”det är snart jul”, ”skit samma, lite till bara”…. Men jag är glad att kroppen sa ifrån och att jag lyssnade. Nu jäklar ska jag sätta mig och gå igenom ALLA GRYMMA ansökningar om att bli min Power Babe så ska jag försöka se till att nästa år blir fritt från den här typen av dippar. Så spännande!! Så alla ni som mejat och undrat om jag läst era ansökningar, nej, jag har inte läst någon men snart så. Håll ut 😀 Nu känner jag mig genast på bättre humör. Tack för att ni finns och att jag får dela med mig till er. LOVE U!!! PUSS J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Ta hand om dig!

  Emzi 2017-12-19 09:58:15 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Känner mig så väl igen i detta! Bra att du till slut bromsade och tagit dig tid att sova och äta. Det blir så lätt att glömma eller bortprioritera sådant som är viktigt när man har så mycket annat i hjärnan. Kämpar själv med att hitta en bra balans men tänkte att jag skulle göra små check-ins med mig själv varannan vecka under 2018, sätta mig ner med min bullet journal och reflektera över hur jag mår egentligen, för att på så vis kunna bromsa ifall det blir för mycket!

  Ta hand om dig, gör något bara för din skull och fortsätt vara grym. Man behöver inte klara allt själv, så det är ju toppen att du ska skaffa dig en power babe! 🙂

  Josephine Holmström 2017-12-16 14:41:20
  Svara
 • Hej Josefin.?
  Känner igen det du beskriver. Vila med skogspromenader nyttig mat och god nattsömn är det som jag brukar behöva när jag ”kraschar”… Yoga och mindfullness också såklart!!
  Hoppas att du snart mår bättre!!
  Kram från Hanna

  Hanna 2017-12-16 10:55:18
  Svara
 • <3<3<3<3<3<3<3<3

  Anna 2017-12-15 22:35:49
  Svara
 • ÄLSKLINGEN! Godaste goding, så klok å bra å fin. PUSS! ?

  Vanja 2017-12-15 18:25:52 http://blogg.mama.nu/vanja
  Svara
 • Jossan!! Din ärlighet och bjussighet av dig själv är så oerhört fint! Att du vill och vågar dela med dig av även dessa dalar, inte bara när det flyter på åt ”rätt håll” visar verkligen på den wonder woman du verkligen är. Men jag lovar dig, även wonder woman tackar nej, bokar av, ställer in, skiter i allt ibland. För det går inte ihop, och för att orka MÅSTE en bara prioritera om ibland! Tror det är oerhört många som styrks och vågar pausa i sitt tack vare att du delar med dig av ditt. Nu, pausa Jossan!!! Vi vill ju kunna fortsätta följa alla dina kanaler i en evighet till ?✨

  Emmie 2017-12-15 17:44:59
  Svara
  • Svar på Emmies kommentar.

   Åååå tack fina du!!! TACK!! Behöver verkligen höra det <3 Och jag vet!!! Det har varit så skönt att bara våga ställa in och lyssna på min kropp och vad jag behöver!!! <3 KRAM

   josefindahlberg 2017-12-15 18:38:45
   Svara
 • Fina, starka Josefin! Detta inlägget slog mig verkligen, så bra skrivet. Var inte rädd att dra ner på blogginläggen under sådana perioder (om du har möjlighet, jag vet inte hur det fungerar ekonomiskt). Vi förstår och fortsätter att läsa! <3

  karin 2017-12-15 17:15:49
  Svara
  • Svar på karins kommentar.

   Jaa tack ja vet men jag vill ju göra allt så bra jag kan men vet att det inte gå så den här veckan har det blivit mindre på både bloggen och IG <3 KRAM!

   josefindahlberg 2017-12-15 17:29:38
   Svara
 • Så starkt och ärligt inlägg. En himla massa pepp och styrka till dig. Ta hand om dig! Vi är många som backar dig ❤

  Amelie 2017-12-15 15:32:34
  Svara
  • Svar på Amelies kommentar.

   Tack fina du <3 Känns mycket bättre i dag. Tack vare att jag sovit så mycket och verkligen stressat ner. SÅ SKÖNT! Hemskt att må så där dåligt <3 KRAM!

   josefindahlberg 2017-12-15 15:46:13
   Svara
 • Kärlek till dig!!

  Josefine 2017-12-15 14:25:35 https://varmepumpeshopen.no/
  Svara
 • Hej! Jag är en beroendepersonlighet, dvs mitt dopaminsystem är uppfuckat sedan jag var barn och har ”självmedicinerat” med alkohol, andra kickar som tex att ha galet mkt att göra hela tiden, både jobb och privat. Nu har jag lärt mig att släppa kontrollen över nuet, flera ggr om dagen ibland, och att ta bättre hand om mig själv, tex genom meditation, ingen alkohol alls, yoga, att inte jobba efter kl 20 (svårt ;)), att inte boka in saker med vänner hela tiden utan bara vara med mig själv etc. Det funkar SÅ BRA! Dock reagerar min hjärna dåligt på stress vilket jag får vara extra uppmärksam på. Så tack för ditt inlägg – känner igen mig! Sen är det ju så, ingen människa mår bra av stress, kanske den vanligaste triggern till livsstilssjukdomar idag.

  Isabel 2017-12-15 13:13:51
  Svara
  • Svar på Isabels kommentar.

   Jaaaaaag hör dig! Är PRECIS likadan!! Men jag lär mig. Mår så mycket bättre i dag, bättre än vanligt typ som någon slags motreaktion. Skönt men får akta mig för att inte gå ”all in” nu när jag har SÅ mycket energi helt plöstlsligt.. Men kan man hantera detta är det verkligen en superkraft men ja, det kan bli väldigt fel också. Men får vara på sin vakt. För mig handlar det med diciplin och rutin. Och inför 2018 ska jag sätta nya rutiner för mig själv som jag måste bli bättre på att följa. KRAM!!

   josefindahlberg 2017-12-15 15:56:18
   Svara
   • Svar på josefindahlbergs kommentar.

    Så sant, en motreaktion med massor av energi och då brukar jag höra av mig till flera vänner och boka in massa trevligheter, jobba väldigt mycket och träna (högintensiv träning). Istället borde jag nog ta det lite lugnt, ta en stund meditation under dagen och kanske inte boka in ”allt” så det inte finns några luckor kvar i kalendern 🙂 Haha!

    Isabel 2017-12-18 10:16:31
    Svara
 • Finaste Jossan!! Jag tycker det är jätteskönt att du pratar om sånt här! Man är ju liksom inte vara på topp hela tiden och jag tycker att det är viktigt att prata om sånt också! Hoppas att det blir bättre snart (det blir det ju alltid)! Massa styrkekramar!! <3<3<3

  Wilma 2017-12-15 13:07:34
  Svara
  • Svar på Wilmas kommentar.

   Jaaa, eller hur! I dag mår jag myyyyyccckkket bättre. Så skönt!! Men verkligen varit en riktig pissvecka, ska prata mer om det i podden nästa vecka <3 KRAM!

   josefindahlberg 2017-12-15 16:02:18
   Svara
 • Tack för att du delar med dig även när livet inte är på topp! Ditt inlägg får mig att inse att jag också är farligt nära en för brant neråt gående spiral… har också tänkt att det snart är jul och då ordnar sig allt. Känslan av att stå vid ett berg och inte kunna ta sig upp är ju ingen härlig känsla så nu ska jag också boka av och ta det lugnt i helgen. Ta hand om dig ❤️

  Anna 2017-12-15 12:33:44
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   NEJ STANNA NU! Ta en kväll för dig själv, sova och ät. Det ska jag göra ikväll. Så mysigt och VÄLBEHÖVLIGT! I dag mår jag strålande jämfört med i veckan, tack vare att jag bromsade direkt!!!! <3<3 KRAM!

   josefindahlberg 2017-12-15 16:10:11
   Svara
 • ta hand om dig <3

  Linn 2017-12-15 12:13:16 http://linnwiberg.se
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Tack fina <3 NU mår jag så otroligt mycket bättre TACK vare att jag bromsade allt och sov :))))) Kram!!!!

   josefindahlberg 2017-12-15 16:10:42
   Svara
 • Tack för att du delar med dig! Du är grym som nu har lärt dig bättre att lyssna på din kropp och tar tag i det direkt. Ta hand om dig <3

  Ellen 2017-12-15 11:44:14
  Svara
 • Världens bästa jossan!! Massa kärlek och pepp till dig!! ♥️♥️♥️♥️

  Sandra Hedman 2017-12-15 11:42:21 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Åh Josefin, känner väl igen mig i dig. Man vill leverera och köra på men tillslut säger kroppen ifrån och då är det så viktigt att inte ignorera den och tillåta de känslor som kommer. Så bra att du bokade av och låter känslor få vara och kroppen vila! Hoppas du får må bra och får en lugn helg nu med sånt som du får glädje utav utan några krav! Kram och heja dig!?

  Frida 2017-12-15 11:01:57
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Jag nu mår jag så mycket bättre tack vare att jag styvade om direkt <3 <3 Och ska ha en härlig och lugn helg <3 Kram!!

   josefindahlberg 2017-12-15 17:40:42
   Svara
 • Jossan <3 när jag läste att du skulle flytta IGEN, så tänkte jag direkt ”hur ooorkar hon?!”. Jag förstår det roliga och det underbara i att flytta och leta efter nytt drömboende, men ibland tror jag även att man måste träna på att landa i något och faktiskt stanna kvar i detta även om det känns tråkigt. Jag vet att din personlighet är att du ofta känner dig rastlös och vill att saker ska hända, men jag tror inte att detta alltid går ihop med ditt mående. Detta handlar absolut inte om pekpinnar, men jag tror du måste börja tänka på att inte ha så många bollar i luften hela tiden – det är OKEJ att ha tråkigt och bara vara. / hälsningar en som ständigt är rastlös och vill ha det lite bättre hela tiden, men nu bestämt sig för att bara landa och bara vara. Skönt faktiskt!

  Johanna 2017-12-15 10:55:57
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Jaaaaaa vet <3 <3 <3 <3 <3 Förstår precis vad du menar!! Jag är ju OTROLIGT raslös… 2018 blir året då det händer…. Lugnet infinner sig, hehe.. Ska verkigej ge mig själv de bästa förutästtningarna för det <3 Tack igen! Kram

   josefindahlberg 2017-12-15 11:03:16
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!