Grateful heart = magnet for miracles!

Hej fina, fina ni. Hoppas ni har haft en härlig helg. Det har jag, men gud så fort den gick. Men jag ser fram emot veckan som kommer, det är många roliga grejer på schemat och framförallt är det ju julafton. Så härligt! Men nu tänkte jag skriva lite om tacksamhet. Jag tror att tacksamhet är nyckeln till mycket. Innan jag blev nykter hade jag inte funderat så mycket på tacksamhet men i min process att bli nykter fick jag lära mig att vara tacksam och att sätta min tacksamhet högt. Jag fick lära mig att när jag kände att livet kändes hopplöst eller orättvist skulle jag hitta små saker att vara tacksam över. Som att vara tacksam över att jag hade någonstans att bo, att jag var frisk, att jag kunde äta mat för dagen, att jag hade fina vänner eller att jag hade ett jobb som gjorde att jag kunde klara mig ekonomiskt (oavsett om det var ett jobb jag inte gillade). Och även om jag inte alltid hade alla dessa punkter och även om du känner att du inte kan pricka av just dessa punkter så finn det ALLTID NÅGOT att var tacksam över.

När jag hittade citatet ”Grateful is a magnet for miracles” kände jag direkt att om jag ser i min egen backspegel så stämmer det verkligen. De stunder i livet när jag INTE varit tacksam, alltså när jag gått igång på mina negativa tankar, känt att världens är emot mig, att jag inte blir förstådd, då har det inte hänt så mycket positiva saker i mitt liv. Men de stunder och perioder jag har varit tacksam har jag verkligen fått flow i livet. Det har dykt upp fina saker från höger och vänster. Så jag tror verkligen att tacksamhet är som en magnet för att magiska saker ska kunna hända.

Tidigare i livet så kände jag en konstant motvind, inget funkade, jag fick aldrig till det, jag blev missförstod och jag kände mig alltid orättvist behandlad. Men sen jag blev nykter och började jobba med att känna tacksamhet har det verkligen hänt många magiska saker i mitt liv. Saker faller på plats av sig självt, det kommer erbjudanden på olika fronter från olika håll och jag känner en enrom medvind i perioder. Därför vill jag verkligen påminna er och mig själv om att känna tacksamhet. Och den känslan kommer inte alltid av sig självt men om man jobbar med sin tacksamhet kan det komma vågor av tacksamhet från ingenstans. Dessa tacksamhetskänslovågor gör mig alldeles varm i bröstet och jag får en positiv kraft inom mig. Därför tänker jag att vi ska försöka få in lite mer tacksamhet i vår vardag tillsammans. Ni har säkert hört om att skriva tacksamhetslistor, det är ju en riktig klassiker och det är det för att det funkar.

Så fram med papper och penna och skriva ner det DU är TACKSAM över. Stora som små saker. Ha ditt papper eller block vid sängen och gör det när du går upp på morgonen, när du lägger dig eller varför inte båda 🙂 Jag vet att det kommer ge er en positiv effekt! LOVE J!

A grateful heart is a magnet for miracles ❥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hello Josefin,love your blog!you looks always so beautiful,can i ask you which eyeshadow you had use in this pictures?looks so nice;)

  Sandy 2017-12-18 23:33:01
  Svara
 • Ville bara TACK för detta inlägg. Det var precis vad jag behövde efter en deppig måndag efter en ångestfylld helg.

  Tog fram mitt Fuck it-block och skrev ner tre saker jag är tacksam över. Har väntat att använda blocket tills jag verkligen kände för det och nu insåg jag att detta ska bli mitt pepp-block med bara massa positiva texter, tips och listor. Tack tack tack för all härlig inspo till livet ❤️❤️❤️

  Kajsa F 2017-12-18 21:48:25
  Svara
 • Åhh detta är 100% sant, oavsett hur ens liv ser ut, vilken religion man har, vad man tror på eller något annat! Man kan nog inte förklara hur magiskt bra detta är förrän man själv börjar vara tacksam och får uppleva magin ❤️ Gillar denna typ av inlägg ❤️

  Cocomarilyn 2017-12-18 18:52:01 http://cocomarilynblog.wordpress.com
  Svara
 • Åh vilken fantastisk start på dagen att få läsa det här. Har haft en skithelg med en del dåliga tankar om mig själv så behövde höra detta. Men nu är det dags att vända. Varför är vi så hårda mot oss själva?
  Kram Jossan ?

  Ebba 2017-12-18 09:05:06 http://nouw.com/ebbaorner
  Svara
 • Wow vilken morgon! Först få läsa ett sånt peppigt monday mantra och sedan detta! Tack för att du sprider så mycket energi och kärlek <3 och otroligt fina bilder!! Är så imponerad av hur du lyckas få in något nytt i varje bild och de blir ju SÅ fina! Ha en jättego Måndag! ??

  Sara 2017-12-18 08:33:47
  Svara
 • Du är alltid så klok, inspirerande och peppande <3

  Maya Larsson - Entreprenörskap & pepp 2017-12-17 22:00:21 http://www.mayalarsson.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!