Jag trodde aldrig jag skulle vara nykter (eller på retreat) på nyår…

Nyårsafton. En dag som kommer med blandad glädje och ångest för mig. En dag på året då allt ska vara på topp. Allt ska vara kul och snyggt oavsett hur man mår. Jag har både haft superroliga och katastrofnyårsaftnar. Jag kan älska att gå all in, styra upp och ha en stor fest med mina vänner samtidigt som jag vissa år bara har känt för att göra absolut ingenting. Innan jag blev nykter slutade dessa högtider oftast med kaos för min del. Och framförallt på nyårsafton. Jag tror inte att någon nyårsafton slutade på ett bra sätt innan jag slutade dricka..

  

Den här bilden är tagen för exakt åtta år sen i Sälen där jag firade nyår tillsammans med mina två kompisar Martina och Lina. Vi bodde hos min pappa som då levde och bodde i Sälen. Här blir jag hemburen från krogen för att jag var för packad för att gå själv. Jag ser ju rätt så glad ut ändå. Vilket jag säkert var just nu. Men dagen efter när jag vakande upp och varit otrogen mot min dåvarande kille, hade bakisångest delux och en huvudvärk som jag aldrig trodde skulle gå över. Då var jag inte så glad. Det var många gånger jag inledde det nya året med denna vidriga känsla i kroppen. Jag hade som vanligt lovat mig själv på tolvslaget att DET HÄR året skulle jag bli ordningsam, inte bli för full när jag drack och ta tag i mitt liv. Eftersom jag hade haft samma nyårslöfte några år i rad och totalt misslyckats redan samma kväll trodde jag knappt på det själv när jag sa mina löften medan fyrverkerierna färgen himlen rosa och grön. Men det jag inte visste då var att det var precis det som skulle hända. Jag skulle inte bara komma in på högskolan, gå in i min första riktiga relation, må bättre än jag någonsin gjort tidigare utan det här skulle också bli året då jag blev helt nykter!

I februari 2010, för snart åtta år sen, drack sista gången. Förhoppningsvis för sista gången i hela mitt liv. Jag vågar inte ens tänka på hur jag skulle må om jag började dricka igen och jag ber till alla krafter som finns att det inte kommer att hända. För min nykterhet är HELA MIN GRUND för mitt välmående. Jag vet till 100% att om jag börjar dricka igen kommer jag inte bara förlora mitt mående, utan jag kommer inte kunna ta hand om mitt jobb eller mina relationer. Jag kommer alltså att förlora allt som är viktigt för mig. Därför är min nykterhet alltid det viktigaste jag har! Och dagar som dessa är jag extra tacksam över min nykterhet och att jag redan som 20-åring gjorde en helomvändning i livet. Jag trodde nog aldrig att jag skulle klara av att vara nykter på nyår och tänkt att jag nu firar min sjunde nyårsafton nykter! Helt fantastiskt!

Lästips: mitt inlägg som jag skrev för snart ett år sen om när jag firade sju år som nykter, där förklarar jag varför jag slutade dricka. Klicka här för att komma till inlägget!

Och tänk att jag firar min sjunde nyktra nyårsafton på ett yogaretreat i Dalarna. Det hade jag aldrig trott för bara några år sen. För varje år i min nykterhet och i livet kommer jag närmre och närmre mig själv. Jag lyssnar mer och mer på vad som är rätt för mig. Och det här året kände jag inte för att gå på en stor fest eller på en middag, jag ville vara med mig själv och göra det som fyller mig med det jag behöver i livet just nu. Och därför hamnade jag här. Vem vet vad jag känner för nästa år? Då kanske jag själv styra en stor fest eller firar på en strand någonstans. Det spelar inte så stor roll för mig vad jag gör så länge det är det som känns rätt för mig.

I år kunde jag inte fira på ett bättre ställe. Den här helgen har redan varit helt fantastisk och så givande. Jag känner mig otroligt påfylld och kärleksfull. Ett så himla fint sätt att starta 2018 med. Och det ska verkligen få sätta tonen för det kommande året ”The Best Year Ever!” som jag och Vanja har döpt det till.

Nu ska jag gå ner på ett yogapass innan det är dags för middag och nyårscermoni. Och jag vill önska er alla en fin kväll och ta hand om er! Gör det som känns rätt för er. Om du är supertaggad så var ute och dansa tills i morgon bitti men om du inte känner för det så får man gå hem när man vill även fast det är nyår, jag lovar! Tänk på att du i morgon kommer vakna upp till ett helt nytt år, hur vill du att det ska börja? Jag hoppas det börjar med en bra känsla. Och jag är rätt säker på att jag kommer fortsätta att ha en fin känsla inom mig när jag vaknar upp här i Dalarna i morgon. GOTT NYTT ÅR BÄSTA NI! I LOVE YOU! Puss J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Josefin!! Som vanligt helt underbart att lösa din blogg <3 allt du delar med dig, så öppet o ärligt! Måste fråga, vart kommer tarotkortet ifrån som du håller upp i den sista bilden :)?
  Kram på dig

  Linn 2018-01-02 12:33:00
  Svara
 • Åh, jag relaterar så så SÅ himla mycket! Ligger nerkrupen i sängen (eller madrassen rättare sagt, här i Barcelona) efter mitt första NYKTRA nyårsfirande sedan jag var runt 13-14. Och det är en sådan himla mäktig känsla. Att veta att när jag vaknar upp imorgon kommer jag inte vara bakis, ha blåmärken på benen eller behöver förvirrat gå igenom kvällsdimman i huvudet och lägga kudden över huvudet pga skam. Bland det viktigaste jag lärt mig sedan jag blev nykter i Maj är hur faktiskt livsviktigt det också är att omge sig med människor som inte bara är beredda att ta emot en när en faller, som förut, utan som respekterar och fortfarande ser ens person när en bestämt sig för att vara nykter. Och att fira nyår med sådana vänner är GULD. Men framförallt heja oss och nykterheten, Josefin. Fy fasen vad vi är bra! Tack för all inspo 2017 <3

  Madeleine 2018-01-01 02:56:17 http://nouw.com/madeleinemartinsson
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Åh TACK för din fina kommentar! Så fint att du delar och håller med dig till hundra 🙂 KRAM och gott nytt år! <3

   josefindahlberg 2018-01-01 18:47:53
   Svara
 • Härligt inspirerande som vanligt Jossan! För mig som aldrig gillat alkohol har nyårsfesterna aldrig varit särskilt kul. Så nu har jag bestämt mig för att hitta egna alternativ som jag uppskattar mer. Gott nytt år! K

  Kattis 2018-01-01 00:55:52
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!