Hur det var på mitt nyårsretreat (och varför det var det bästa jag gjort!)

Ni som läser min blogg vet ju att jag innan jul och nyår inte kände mig supertaggad på ett klassisk nyårsfirande. Jag kände mig inte alls sugen på parmiddag eller röjfest och kände för första gången lite ångest över att vara singel på denna högtid. Då ALLA mina kompisar firar med sina respektive på olika håll. Helst ville jag resa bort men hann inte det eftersom jag behövde skriva klart min bok så någon vecka innan nyår hade jag ingen aning om vad jag skulle göra. Men så lixom löste livet det åt mig. Jag fick ett tips om ett nyårsretreat bara två timmar från Stockholm och jag bokade direkt!

I måndags kom jag hem efter fyra dagar på Borntorpet och det var nog det bästa nyårsfirande jag har haft. Det var verkligen en magisk upplevelse och nu ska jag dela den med er ❥

Så här såg jag ut i fredags när mamma lämnade av mig på Borntorpet. Jag var taggad, lite nervös och glad över att vara där. För jag hade ingen aning om vad som väntade. När jag fick tipset om att åka dit bokade jag utan att kolla upp något alls, jag kände att det spelar lixom ingen roll, jag vet att det är det här jag ska göra.

Här är mitt rum 🙂 Hela stället är väldigt enkelt och det älskar jag. Back to basic lixom! Ändå lyxigt att jag fick ett eget rum. Jag gillar iof att dela, vilket jag brukar göra när jag på retreat, då delar jag ofta med två, tre personer till. Men nu var det rätt skönt att få ett eget rum. Och hit gick jag någon gång under dagen för att bara vara lite själv eller för att skriva några rader till er här på bloggen.

När jag bokade så bokade ja själv och såg fram emot att åka helt ensam men så fick en killkompis reda på att jag skulle åka så han hakade på. Vilket jag är väldigt glad för. Vi hade sjukt roligt ihop under dessa dagar!! Här är vi efter en timmes promenad i skogen och i bakgrunden ser ni hela kursgården. SÅ MYSIGT! Det ligger verkligen mitt ute i skogen och det är underbara natur vart man än kollar.

Varje morgon yogade vi och på eftermiddagen hade vi ett till yogapass. Jag älskar ju att yoga och är SÅ GLAD för att jag äntligen fått in det i min vardag på riktigt. Förut var jag ju verkligen en periodare och yogade som en galning på mina retreats men fick inte till det i min vardag. Men de senaste månaderna har jag verkligen fått det och det är en så himla bra grej för mitt välmående. I LOVE IT!

Men vi gjorde andra grejer än yoga också. Vi fick testa på många roliga och flummiga grejer och jag som älskar att testa nya saker blev som ett barn igen. Vi dansade, sjöng, gav varann energi och hade det så otroligt fantastiskt! Jag kände för varje minut som gick att jag var på precis rätt ställe, att det var meningen att jag skulle vara precis där. Och jag har fått med mig så otroligt mycket fint hem. Och det är precis det jag älskar med att åka på retreat, man vet aldrig vad som kommer att hända eller vad man kommer få ut av det.

Det var också så otroligt skönt att bara glida runt i yogakläder och raggsockor hela dagarna. SÅ UNDERBART! Ska nog börja köra på den stilen lite här här hemma i stan, haha. Så mysigt ju!

På lördagen när vi haft några pass och utbytt många inspirerande historier med varandra gick jag tillbaka till rummet för att landa lite. Jag upplever att jag i början av mina retreats är mycket mer tillbakadragen än jag är i ”mitt vanliga” liv. Jag tycker på något sätt att det är så himla skönt att inte ”behöva” vara den som hörs och syns hela tiden, eller den som ska bli kompis med alla på fem minuter. Utan jag gillar att vara lite tyst och landa på platsen och i gruppen innan jag blommar ut. Och det är så himla fint att få den stunden för mig själv eftersom jag annars är väldigt utåt i min personlighet.

När jag var tillbaka på rummet drog jag ett kort ur min affirmationslek och fick detta kort och jag kände direkt att det är något jag behöver leva mer efter.

Och det härliga är att jag senaste tiden har börjat att tänka på just det här en hel del. Jag har verkligen fått öva på det med min lägenhet. Att inte snöa in på resultatet att jag SKA sälja den nu, utan att om det är meningen att jag ska flytta så kommer det att lösa sig. Och så har jag tänkt på det otroligt mycket i jobbet, jag gör just nu många förändringar på jobbfronten och i stället för att fokusera på resultat med pengar för min egen del så ber jag om att jag ska få göra det där jag är till mest nytta.

Det är en väldigt fin grej att ha med sig tycker jag. Och att inte stirra sig blind på resultat öppnar verkligen upp för överraskningar i livet.

Hela denna plats var verkligen magisk. Som sagt låg stället mitt i skogen och var omringas av härlig natur. Men också av hästar. Så fint! Jag gick dit och pratade lite med dem då och då. Så fina!

På nyårsafton hade vi klasser hela dagen och på kvällen var det dags för nyårsmiddag. Så himla mysig och just måltiderna under ett retreat är så himla härliga. Då sitter man och får höra så många fantastiska historier och delar erfarenheter med varandra. Och jag känner mig så påfylld med ny energi, nya rutiner och ideér som jag verkligen ska ta med mig in i detta år.

En annan ska som jag ÄLSKAR med att åka på retreat är att man träffa så underbara människor som man förmodligen inte skulle träffat annars. Här är Sara och Ebba, två fantastiska tjejer som jag är så glad över att jag fick hänga med under dessa dagar och jag är helt säker på att vi kommer ses fler gånger ❥

Efter middagen samlades vi i ringen igen och gitarren åkte fram. Vi hade ”Kirtan” varje dag, alltså att man tillsammans sjunger olika mantran. Det var HELT MAGSIKT! Den energi som spred sig i rummet av att alla tillsammans sjunger samma sak om och om igen var helt otrolig. Och när jag satt där med slutna ögon och hörde de fina personerna runt omkring mig sjunga så kände jag mig så lyckad att jag nästan började gråta. Och jag blev så rörd över att jag på nyårsafton fick sitta där och känna denna enorma kärlek. Kärlek till de andra i rummet och till mig själv. Hur fan hamnade jag där lixom? Oavsett hur det gick till är jag SÅ glad för det. Det fanns ingen fest i världen jag hellre ville vara på.

Efter kirtan gick vi ut i snön (hur härligt?) och satte oss runt en öppen eld. Vi hade fått öva in ett mantra som vi tillsammans skulle sjunga 108 gånger (för det är ett magiskt tal) och det tog ca 20 minuter. Det var så himla fint och detta långa, rätt krångliga mantra satte sig faktiskt. Jag nynnar på det till och från för att inte glömma bort 🙂

Jag och Patrick framför brasan 🙂 Efter brasan var det dags för bastu, bada isvak och sjunga mantra = MAGI!

På nyårsdagen hade vi tidig morgonyoga och åt vår sista frukost tillsammans. Det kändes tråkigt att det redan var över men jag kände också hur detta var en start på något nytt. Jag fick verkligen med mig SÅ mycket från detta retreat. Rutiner, tankar och insikter som jag verkligen behövde och jag är så tacksam för att jag åkte. Bästa jag gjort! Och jag är så glad över att jag hittat ett ställe i Sverige som har fantastiska retreats året om. Läs mer om stället här!

Men det kändes också otroligt bra att komma hem till stan igen. Jag älskar att åka i väg på retreats men eftersom jag älskar min vardags kändes det fint att komma hem och få dra i gång det nya året. Snacka om att jag gav mig sig en OPTIMAL start på 2018! Jag känner mig utvilad, påfylld och så otroligt redo för detta år! Och jag ser fram emot kommande retreats och vad de kommer att bidra med. Men nu ska jag fokusera på att ta med mig mina nya rutiner in i det nya året så jag ger mig bra förutsättningar för att må så bra jag kan. Hoppas ni känner detsamma och ni också utforskar för att hitta det NI mår bra av!

Om ni har frågor om retreatet eller själva vill dela era erfarenheter på ämnet får ni GÄRNA kommentera. LOVE J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Men Gud det låter ju som en jäkla dröm!!! Det är något jag ska göra i år, åka på yogahelg/retreat, helst utomlands men annars i Sverige. Kul att få läsa om din upplevelse där! ???

  Anna 2018-01-04 17:25:31 http://hmnvk.wordpress.com
  Svara
 • Blir alltid så himla inspirerad av dig och dina inlägg!

  A 2018-01-04 09:06:43 https://svenskatrappsteg.se/
  Svara
 • Så fint ☺️???✨ Kram bästa du!

  Sandra Hedman 2018-01-03 23:57:48 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • ❤❤❤❤

  Malin 2018-01-03 23:05:25
  Svara
 • Gud vad underbart detta låter! Märkte du någonting om det kunde vara ett veganvänligt ställe?

  Madeleine 2018-01-03 22:45:30 http://nouw.com/madeleinemartinsson
  Svara
 • Så mycket som du inspirerar mig! Av allt. Allt från livspepp, meditationstips, kläder och så mycket glädje. Blir glad av det?
  Ps. Undrar också varifrån dina snygga jeans på första bilden när du ska åka på retreatet är ifrån????

  Juli 2018-01-03 22:37:05
  Svara
 • Åh verkar helt fantastiskt! Tack än en gång för att du delar med dig så mycket och inspirerar! Kram?

  Matilda 2018-01-03 20:29:08
  Svara
 • Åh det var så fantastiskt kul att träffa dig fina Josefin! Underbara bilder. KRAM <3

  Ebba 2018-01-03 19:09:27 http://www.devote.se/elander
  Svara
 • Vad är det för spännande kort och vart kan man få tag på dom?:D

  Sarah Gustavsson 2018-01-03 18:38:58
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!