Kommentar från läsare: ”Meditationen har förändrat mitt liv”

När jag postade det här inlägget på bloggen fick jag en lång kommentar från Eva. Den kommentaren kändes hela i mina kropp när jag läste (som många av era kommentarer gör). Och jag kände att jag ville dela den med er! Så här kommer en häslning från Eva, läs, ta in och lär 

Tack för att du är en sådan underbar ambassadör för meditation! ❥ Meditationen har förändrat mitt liv fullständigt. I början var det ett sätt att hantera allvarliga ångestattacker och svår depression som jag levde med då. På den tiden satte jag mig bara rätt upp och ner och lät ångesten rasa tills den självmant tonade ut. På den tiden var det en intuitiv sätt att bara överleva ångesten och jag kallade det knappt meditation. En tid senare började meditation dyka upp runtomkring i mitt liv och jag började mer aktivt prova olika sorters meditation. Jag har en meditation som jag återkommer till hela tiden och det är den då man fokuserar på andningen/in- och utflödet i näsmynningen. Den kan jag använda när som helst, tex några sekunder bakom ratten vid ett rödljus när jag gått igång på nåt i trafiken och behöver stilla mig, eller under längre meditationer på kudden eller i sängen när tjattret i hjärnan blir outhärdligt.

Sedan finns det ju massor av olika meditationer och även olika andliga meditationstraditioner och det är bara att börja grotta in sig i meditationens underbara värld tills man hittar det som passar en själv ❥ Jag har hittat mycket fint på Youtube och ibland sätter jag mig med nåt klipp där.

De första 1,5 åren grät jag varje gång jag mediterade. Det var så mycket som kom upp under meditationerna. Ibland visste jag inte ens varför jag grät. Jag bara lät det komma tills det stillade sig inombords. Jag lät det få vara så helt enkelt, då jag inte hade nåt annat sätt att hantera sorg, ångest, smärta och vrede på. Jag började inkludera självkärlek i de där svåra stunderna. Jag liksom tog hand om mig själv och gav mig själv tröst när smärtan rev i bröstet. I början kändes det genant men ganska snabbt blev det en helt naturlig metod för mig. Så småningom var det som att jag hade processat färdigt de största bitarna av trauman och själsliga och emotionella sår som uppstått genom livet, och tårarna började avta och slutligen var de bara borta.

Idag är mitt inre universum min alldeles egna underbara okränkbara plats där ingen i hela världen kan komma in och störa. För två veckor sedan var jag med om en ganska våldsam olycka och fick en väldigt stark spruta mot smärtan som gjorde mig ”berusad” och under den stunden som jag tappade kontrollen över kroppen och medvetandet valde jag att fokusera på mitt inre ljus hela tiden för att inte tappa bort mig. Också en sorts meditation. Jag andades igenom smärtan också. Fokus på andningen är världens bästa metod ❥

För mig som har mycket stora koncentrationssvårigheter var det i början omöjligt att meditera enligt någon speciell metod. Jag vill därför vara en förespråkare för alla som är som jag och upplever samma svårigheter, att man faktiskt helt enkelt kan strunta i alla metoder och bara sätta sig och blunda rätt upp och ner och hur som helst och när som helst om man vill. Det viktiga är att man får en liten, liten stund då man connectar med sig själv helt utan krav. För mig var i början kravet på att följa en specifik metod (som jag upplevde), något som på sätt och vis stod i vägen för mig på min väg mot meditationens underbara värld. Den absolut kravlösa attityden som jag till slut bestämde mig för att ha stod i skarp kontrast till en värld runt omkring som jag upplevde som full av krav, och jag behövde den kravfria zonen inombords för att få finna vilan inom mig, som jag nu förstår finns inom oss alla ❥ Den kravlösa inställningen hjälpte mig så småningom att börja närma mig olika metoder, och idag kan jag använda valfri meditationsmetod och faktiskt koncentrera mig längre stunder.

Tack för allt du gör och är en sådan fin inspiration! /Eva

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Woow, vilket fantastiskt inlägg!!! Kul att du delar med dig av Evas kommentar.

  Veronica Pettersson 2018-01-13 11:15:54 http://veronicapettersson.se
  Svara
 • ??❤️❤️❤️

  Eva 2018-01-11 19:16:51
  Svara
 • Vilken underbar kommentar! Grät när jag läste den ? Du är jag ännu mer motiverad att fortsätta meditera ???

  Miccan 2018-01-11 08:46:36
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!