Vad fick jag ut av min ”10 Days Yoga Challenge”?

Hej fina ni, hoppas ni har en härlig dag. Ni som har haft koll på bloggen och Instagram senaste tiden vet ju att jag nyss haft en tio dagars Yoga utmaning där jag gick på ett yogapass om dagen och jag klarade nästan av det förutom en söndag då jag var på landet. Och nu tänkte jag dela med mig av mina tankar och insikter jag fick av den här utmaningen för det gav mig faktiskt en hel del. Jag har som ni vet haft en rätt rörig period känslomässigt den senaste tiden och det var helt klart en stor faktor till att jag kände att jag behövde göra detta för mig själv. Men det var också för att jag kände hur bra jag mådde av min yogaresa i somras som jag kände att jag ville göra en intensiv yogaperiod här hemma i stan och försöka få in det mer i min vardag. Det är nämligen mitt stora höstlöfte det här året. Mer om det kan ni höra om i veckans poddavsnitt som kom ut i dag 🙂

Jag har ju yogat till och från i några år men är verkligen ingen yoga-person som yogar hela tiden. Det är ju det som är min stora utmaning i höst – att få in yogan i min vardag. Och varför vill jag det? Vad ger yogan mig? Jo, en hel del och det fick jag verkligen bekräftat för mig efter min tio dagars yogautmaning. Jag blir ju ofta väldigt stressad av alla olika saker jag håller på med, har lätt för att gå in för mycket i relationer och låter dem påverka mig otroligt mycket. Både relation med en partner men också vänner och familj. Min hjärna är alltid påslagen, tänker ut saker, funderar på händelser, sorterar känslor och löser problem. Det yogan (och meditationen) ger mig är en paus. En paus från alla tankar och känslor och det gör att jag efter ett pass eller efter några pass kan landa mer i mig själv. Få klarare tankar, känna efter på riktigt och komma tillbaka till mig själv. Jag känner mig mer ”grundad” i mig själv om ni förstår vad jag menar?

Och i mitt liv (och allas tror jag) så mår jag så otroligt bra av att få den pausen, få stanna upp, få klarhet och får göra något fint för mig själv. Jag tror att jag alltid behöver det inte bara nu när det varit rörigt även om det varit extra mycket behövligt. Och jag behöver det i förebyggande syfte för stress. Om jag håller i att få in ett par yogapass i veckan så vet jag att jag inte kommer att bli lika stressad. Min mamma berättade om en artikel med fakta om stress i dag där det stod att stress i sig inte är så farligt utan det farliga är om man inte återhämtar sig i mellan åt. Och yoga är ju verkligen ett perfekt sätt för mig att återhämta och på så sätt kan jag hantera stressen på ett bättre sätt. Och i dagens samhälle där det känns som att de flesta är stressade känns det ju OTROLIGT viktigt att fokusera på verktyg till återhämtning i stället för att fokusera på stressen. För det kan ju nästan bara ge mer stress. Och även om yoga inte passar alla så känns det ju superviktigt att alla hittar sitt sätt att återhämta sig på. Så tänk på det alla ni som känner er stressade – hur kan du återhämta dig mer i din vardag?

Jag känner mig starkare i mig själv och mer kärlekfull när jag har yogat. Jag känner mig närmre mitt hjärta och ärligare. Efter ett pass lägger det sig oftast ett lugn över mig och jag känner hur mina mungipor åker upp några centimeter. Jag får det lättare att se positivt på saker och kan möta andra människor på ett mer närvarande sätt.

Och såklart ger det mig den fysiska styrkan. Vissa av passen jag gått på senaste tiden har varit otroligt utmanande. Som ett långt styrkepass. Men ger mig också mer styrka i mig själv – att jag klarar av mer än jag tror. Jag har ju alltid mått väldigt bra av att träna och röra på mig och jag vet att det är en superstor pusselbit till mitt välmående. Och nu ska jag verkligen försöka få till en balans mellan min träning på gymmet och yogan. Och jag känner i hela kroppen vilken bra kombo det kommer att bli! Och hur stark jag kommer att känna mig inifrån och ut!

Ni som inte har testat yoga än – prova! Jag är helt med på att det kanske inte är för alla men jag tror att det är väldigt många som skulle må otroligt bra av det. Och alla kan! Det är verkligen viktigt att påminnas om. Låt inte alla märkliga yogaposer ni ser på Instagram skrämma er eller få er att tro att ni inte kan. De poserna syns mycket för att de just ser så balla ut. Men yoga är egentligen ganska basic. Under min utmaning nu gick jag på massa olika typer av yoga men alla använder samma grunder och de kan alla klara av. Så våga testa om du är nyfiken! I det här inlägget tipsar jag om vilka yogastudios jag gått på under min utmaning, vilka yogaresor jag åkt på och vilka Youtube-yogavideos jag tycker är bra – så klicka här för att lösa mer om det!

Nu sitter jag och skriver detta inlägg efter att jag för några timmar sen kom hem från ett yogapass. Innan passet hade jag massa möten, har hundra grejer att göra och kände mig trött och stressad. Men under passet förändrades min känsla. Jag kunde släppa stressen och alla tankar mer och mer och efter passet kände jag mig lugn, kärleksfull och lyckligt. Så himla fint! Och det är ju helt otroligt att det kan ha en sån påverkan. Så nu ska jag verkligen se till att hålla i detta för jag VET hur mycket bättre mitt liv blir av det!

Och om ni också yogar får ni gärna dela med er av vad yogan ger er 🙂 Vore så härligt att få höra! Jag önskar er allt gott! Love J

Psst! Följ mig på Instagram här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • BALANS. Yogan gör mig till en mer balanserad människa. Både när det snurrar uppåt och är när det snurrar neråt. Brukar kalla det för min medicin. <3

    mira 2017-08-31 07:22:54
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!