Om att göra det man själv mår bästa av!

Hej på er fina ni. När jag var på workshop med Gabby Bernstein i går kände jag mig totalt upprymd och lycklig. Jag kände mig så bekväm i mig själv och hemma. Efter eventet körde det ihop sig lite på ett personligt plan men det gick ganska snabbt att reda ut. Sen kom min magiska känsla tillbaka och den sitter fortfarande i. Jag åkte ut till landet i går kväll och på vägen såg vi den här magiska solnedgången och stannade för att spana och fota. Vi sprang på ängar, letade efter solen och den rosa himlen och jag skrattade med hela mitt hjärta. Det var så otroligt härligt att springa, fota, skratta och jag kände mig som ett barn. Och den känslan hade jag även på dagen på workshopen. När vi skakade på händerna för att skaka ur det vi ville bli av med hos oss själva med eller när vi sjöng ett magsikt vacker mantra. Jag kände mig fri. Och den känslan vill jag känna så ofta jag kan och därför heter det här inägget  ”Om att göra det man själv mår bästa av!”.

Även om jag försöker att alltid gå min egen väg, göra mig grej och strunta i vad andra tycker är det ganska lätt att jag rycks med på andra spår ändå. Framförallt i jobbet. Jag kan komma på mig själv med att ”det här vill jag ju inte alls göra, vad fan gör jag här?” och i efterhand kan jag ifrågasätta mig själv. Gjorde jag detta för att passa in? För att inte missa något? För att jag är rädd va andra ska tycka om jag inte gör detta, säger detta eller hakar på den här grejen? Oftast är svaret nej men i bland är svaret ja. I bland halkar jag med på grejer som jag egentligen inte känner är helt rätt i mitt hjärta. Jag vill ju göra ett bra jobb, lyckas, vara duktig och ta mig framför och i dessa lägen är det inte alltid så lätt att se vad som är rätt och fel. Men det jag verkligen känt nu och som jag känner med hela mitt hjärta är att jag är klar med att välja de ”smartaste” besluten utan i stället välja det som känns rätt för mig. För i det långa loppet kommer det vara det smartaste för mig. Och jag känner att jag har kommit dit att jag inte måste göra allt. Jag kan välja, göra det som känns bäst för mig och så att jag har tid över för att ta hand om mig själv. Jag är verkligen så himla klart med att stressa sönder mig själv. Det är inte värt det!

Jag vill känna mig fri. Jag vill känna mig lycklig. Jag vill kunna känna mig som ett barn och skratta med hela mitt hjärta. Och jag vet vad jag behöver för att känna det och därför måste det vara en prio för mig. Att göra det som JAG mår bäst av! Oavsett vad andra tycker, tänker eller vad jag missar.

Om jag ska kunna göra ett bra jobb, vara en fin vän, en härlig kollega, en mysig partner eller kärleksfull familjemedlem så måste jag ta hand om mig själv och se till så att jag mår så bra som möjligt. För då kan jag ge av mitt ljus till andra. Då kan jag på riktigt finnas där, peppa, ge kärlek, skratta och kramas. Och just nu känner jag verkligen att jag är där. De senaste månaderna har jag verkligen prioiterat att göra det som JAG mår bäst av att göra. Yoga, mysa, meditera, hänga med vänner, skratta och ha kul! Och då kan jag vara så där härlig som jag vill vara mot min omgivning.

En fin övning som vi gjorde som jag vill dela med mig av till er är en liknande övning som jag och Vanja stiftade i podden om att prata med sig själv i spegeln. Men den här övningen kan man göra lite när och var som helst.

Sätt dig bekvämt. Slut dina ögon, lägg händerna på ditt hjärta och säg till dig själv:

I am beautiful
I am loving
I am brave
I am amazing
I am powerful
I am free

Du kan såklart välja själv vad du vill säga att du är men detta valde jag och har skrivit upp för att påminna mig själv om. Och genom att sitta och säga detta till sig själv har jag upplevt påverkar mig på ett sånt fint sätt. Jag blir lixom alldels varm i hjärtat och jag hoppas och tror att alla kan blir det. Men det kan också behövas lite övning innan det kommer, glöm inte det ?

En sak som Gabby kom tillbaka till flera gånger under workshopen är att ha kul! ”The universe works fast when you´re having fun!”. Och jag tror på henne!

Mitt stora höstlöfte det här året är ju att yoga två gånger i veckan för jag vet att det smittar av sig på så mycket i min vardag och gör mig lugnare, ärligare och lyckligare. Och jag ska verkligen göra det jag kan för att behålla den här känslan jag har i kroppen nu även under hösten. För såhär vill jag alltid må! Jag vill känna mig fri och lycklig så ofta jag kan och jag har lärt mig att det inte kommer gratis. Jag måste göra det jag mår bäst av för att få den här känslan!

Men detta vill jag också påminna er om att följa era hjärtan. Våga gör det som DU mår bäst av. I bland kanske man råkar hamna fel, följa med på en väg som inte kändes bra men då kan man göra om, det är ingen fara. Men det viktiga tror jag är att man börjar bli medveten om hur det känns. Känns det här ärligt för mig själv att göra? Oavsett om det gäller relationer, jobb eller hobbys. Jag tror det är lika viktigt på alla plan. Så våga ta tid för det DU behöver för att du ska må så bra du bara kan. För det är väl det vi vill? Vara lyckliga, känna oss fria, känna oss ärliga, ge och få kärlek? Jag vill det i alla fall och då vet jag att det här en superviktig pusselbit för att hålla kvar den känslan ? Love J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Tack Jossan för att du just satt ord på det jag så länge känt. När jag var liten kröp jag upp i soffan i min mormors hus på landet under regniga dagar och läste äventyrs böcker. I lördags föll en av dessa gamla böcker ur en låda på vinden när jag höll på att städa där. Plötsligt mindes jag hur jag samlat kraft genom att förflytta mig till en annan tid och en annan plats genom mina gamla tonårs böcker där instagram, tv serier datorn och mobiltelefoner inte fanns. Kanske behöver man som vuxen få zooma ut, släppa tankarna på ekonomi, kärleksrelationer, vardagspussel och jobb en stund och bara fokusera på äventyret eller mysteriet som sker i en gammal ungdomsbok Som legat bortglömd på vinden och väntat på det rätta tillfället att dyka upp ??

  Miccan 2017-09-05 16:49:46
  Svara
 • TACK för att du delar med dig. Du är så jävla bra.

  Matilda 2017-09-04 13:58:03 http://matildaspetz.com
  Svara
 • Jag gjorde precis den övningen du tipsade om, och det träffade mig rakt i hjärtat förmodligen, för jag blev helt tårögd när jag sa den sista meningen. Känns som att jag efter ett turbulent år, kommit till en punkt där jag omedvetet letar och känner att jag vill börja lyssna mer på mig själv. Så jag hoppas du delar med dig av fler sånna här inlägg och tips, för det behövs! Tack <3

  Ulrika 2017-09-04 12:12:35
  Svara
 • Åh så inspirerande och bra inlägg! You go Josefin! ✨
  Kram

  Merelle 2017-09-04 08:52:41 http://www.merelleyakoub.itgirls.se
  Svara
 • Åh vilka magiska bilder Jossan! Kram på dig!

  Isabelle Burlin 2017-09-03 22:37:50 http://isabelleburlin.blogg.se
  Svara
 • Så himla bra inlägg Josefin! En annan fråga dock, vart har du köpt dina otroligt fina kläder? De ser så fina och framförallt mysiga ut <3

  Olivia 2017-09-03 22:25:19
  Svara
 • Vilken underbar läsning du bjöd på!! Så sant det du skriver, det handlar om att attrahera, öppna upp, dra åt oss av den omgivning man vill infinna sig i för att må bra. Jag tror på kärlekens kraft!! <3 puss o kram!!

  Sofia 2017-09-03 22:08:56
  Svara
 • Du är en så jäkla fin person Jossan!! Så glad att jag ”hittade” dig för 2 år sedan ??❤️

  Sandra Hedman 2017-09-03 21:51:28 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!