Monday Mantra: Dream Big!

Hej på er fina ni och hej till en ny vecka. Måndag betyder ju numera ett nytt mantra här på bloggen. För två veckor sen började jag ju med mitt nya koncept ”Monday Mantra” och jag är så glad över att det blivit så uppskattat och att flera av er använder mina bakgrundsbilder på era telefoner. Fortsätt gärna att skicka era bilder på era telefoner – jag blir så inspirerad!

(Läs om de två tidigare mantran vi haft här!)

Den här veckan har jag valt ett mantra som ni alla nog känner till – Dream big! Kanske mitt absoluta favoritmantra som jag väldigt ofta använder. Jag har tex en tatuering med Dream Big, jag har gjort en smyckeskollektion som heter Dream Big, jag och Vanja har gjort mobilskal med ”Dream Big” på och jag använder ofta det ”uttrycket” här i bloggen och i podden. Men för mig är det verkligen ett mantra och det är ett mantra jag levt med superlänge. Och jag hoppas jag kommer leva efter det hela mitt liv. För det är själva grunden till hela min livsfilosofi, hela mitt sätt att leva och tro. Jag är helt övertygad om att allt börjar i vårt egna huvud, med våra tankar. Jag tror att tankens kraft är otroligt stark och påverkar våra liv så otroligt mycket mer än vad vi vet eller tror själva. Därför är det livsviktigt för mig att våra drömma stort och tro på mig för om jag inte kan göra det kommer jag aldrig att få uppleva det jag drömmer om.

Så för mig betyder alltså Dream Big att våga drömma utanför sin egen vardag, våga tro på sig själv, våga drömma om att man kan jobba med det man älskar, bo där man vill bo, vara den typ av person man vill vara mm. Jag har nästan alltid kunnat göra det. Redan som liten berättade jag på min mamma om hur jag skulle bli inredningsarkitekt och programledare. Jag vågade tro att jag kunde bli precis det jag ville. Men så kom tonåren och det vuxna livet. Jag började lyssna på vad folk omkring mig sa ”det är typ omöjligt att bli programledare” eller ”jaha så du är så uppmärksamshetskåt att du vill synas i tven varje dag?!”. Och jag skämdes för mina drömmar. Jag började ifrågasätta mig själva – kan jag verkligen göra det där? Jag låt yttre faktorer ta över och jag blundade för mina egna drömmar. Jag var osann mot mig själv. Och jag började må sämre och sämre. Men så vände mitt liv när jag blev nykter för sju år sen och jag började bli mer sann mot mig själv igen. Jag övade på att inte lyssna på vad andra sa och lyssnade i stället på mina drömmar och spenderade mycket tid (framförallt innan jag somnade) på att drömma mig bort och känna in hur det skulle vara att vara programledare, stå på scen, vara egenföretagare eller ha en stor blogg. Och jag började tro på mig själv igen. Nu har det gått flera år sen jag blev nykter och jag har fått uppfylla så många av mina drömmar och jag vet att jag kommer att fortsätta göra det OM jag fortsätter att ta hand om mig själv, anstränger mig för att leva mitt bästa liv och lyssnar på mitt hjärta – då kommer mina drömmar att bli verklighet. Det vet jag!

Så därför vill jag att vi den här veckan har med oss Dream Big lite extra. Jag tycker att vi ska börja veckan med att fundera på vad vi drömmer om. Utanför alla praktiska grejer, kommentarer från andra eller intryck från sociala medier – vad drömmer DU om? Och så öppnar du upp din hjärna och ditt hjärta för din drömmar. Och så fort du hör dig själv tänka ”Men det kommer ju aldrig att gå” eller ”Du kommer inte klara det där” så vill jag att ni försöker vifta bort den rösten och lyssna på er drömma i stället. Vårt ego kommer alltid säga olika saker till oss, vissa bra men också mycket dåligt och vi måste lära oss att inte lyssna. För egot pratar utifrån rädsla och att leva genom den ger inget härligt liv. Därför måste vi lyssna till vårt hjärta och våra drömmer – för de talar sanning.

Dela gärna mer er om vad ni tycker om veckans mantra, vad Dream Big betyder för er och hur ni upplever veckan. Som vanligt har jag gjort bilder som ni kan spara ner eller skärmdumpa och ha som bakgrund på era telefoner i veckan så att ni hela tiden blir påminda om att ”Dream Big!”. Ha en underbar måndag, Love J!

Dream big!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hej Josefine! Det här kommer låta konstigt men… fan vad jag skulle vilja lära känna dig. Älskar ditt sätt att tänka. Jag är inne på samma bana. Eller försöker så gott jag kan. Har precis vart på min tredje kurs på en kursgård, där det handlar om att lära sig känna, känna sig själv, vad JAG behöver och vill, inte vad alla andra vill att man ska vara. Onda tankar. Osv osv. Blir så glad när jag ser att det finns fler unga människor som tänker på ett lite djupare plan. Du verkar vara lite unik med det inom bloggvärlden men jag vet inte. Hur som helst. I hear you. Kram

  Malin 2017-09-27 16:26:32
  Svara
 • Jag älskar det här! Så klockrent att börja veckan med ett peppande mantra!

  Alexandra Wiberg 2017-09-26 20:47:41 http://nouw.com/alexandra_wiberg
  Svara
 • Jag har en dröm och det är att jag vill arbeta med min pilates. I några år har det känts helt hopplöst men nu i september har det äntligen börjat lossna. I oktober ska jag gå en pilatesutbildning. En riktigt bra som kommer ge mig allt jag behöver i dagsläget! Man ska aldrig sluta drömma!

  Hanna 2017-09-25 21:02:12 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Jag hittade din och vanjas podd för 2 veckor sedan och har redan lyssnat igenom alla avsnitt ! Ni ger mig så oerhört mycket energi och får mig att tro på mig själv. Har alltid velat blogga, älskar att skriva och ta bilder, men har aldrig vågat starta en blogg då jag bor i en liten stad där alla är väldigt dömande. Men tack vare er 2 har jag tänkt FUCK IT!!!! Och startat en blogg och jag älskar det !!!! Idag tog jag steget och länkade bloggen i min bio på instagram vilket var lite läskigt haha. Ville bara tacka er för att ni är ni och gör det ni gör grymt bra ! Tack av hela mitt hjärta för att ni fick mig att våga 🙂

  Nellie Flemström 2017-09-25 20:35:50 http://nouw.com/nellief
  Svara
 • Man blir så härligt peppad av den här texten!

  enna 2017-09-25 19:29:43 http://sayyeastofashion.blogg.se
  Svara
 • Såå inspirerande!

  Josefine 2017-09-25 15:13:33 https://varmepumpshopen.se/
  Svara
 • Riktigt inspirerande! Älskar det här! Viktigt med positiva bilder runt om en för att få upp spiriten! 😀

  Alexa 2017-09-25 13:41:00 http://www.perfectwall.se
  Svara
 • Så himla bra, känner igen mig såväl då jag är en person som drömmer och jobbar mot mina drömmar som ofta kan ifrågasättas av andra då det tex är inom media och mode jag vill jobba inom vilket inte är så vanligt från den bruksarort jag kommer ifrån. Men vägrar lyssna och går min väg – mycket pepp har man fått från dig och Vanja? Ska ta med mig dream big nu på min praktik på modette (!!) där jag kommer mata in allt jag kan, lära mig nytt och förhoppningsvis kunna bidra med idéer själv? Inget är omöjligt – men vägen fram kan vara fylld av lärdomar, nya stigar, möten och insikter!? Ha en underbar dag Josefin!!

  Frida 2017-09-25 13:07:16
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   MEN åh va underbart!! <3 Och va kul att du ska vara på Modette <3 Jag måste komma upp och hälsa på, sitter ju nere på ettan med Urban Gloss på tisdagar 😀 Så roligt!! heja dig! Kram

   josefindahlberg 2017-09-25 13:17:21
   Svara
   • Svar på josefindahlbergs kommentar.

    Ja ska bli så kul!! Sara och Lisa verkar ju ur härliga så tror jag kommer trivas väldigt bra?? åh men absolut så kul ju!! Börjar på onsdag och är mega peppad! Tack fina du- heja dig med , med allt du tar dig för??✨?

    Frida 2017-09-25 16:57:31
    Svara
 • Använder dina mantran som bakrundsbild och finner styrka i dem varje dag i veckan. Ett önskemål till kommande mantran: växla färger! Ljusblått! Grönt! Rött! Orange! Färg i vardagen piggar upp 🙂

  Katarina 2017-09-25 12:56:14
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Jaaa, jag försökte i dag men fall tillbaka till dessa då jag ÄLSKAR DEM, hehe.. Men ska verkligen se till att få in blått, grönt och andra färger nästa vecka 😀 <3 Så härligt att du använder dem!! Ska uppdatera med en blå Dream Big – snart – så håll utkik!!

   josefindahlberg 2017-09-25 13:14:39
   Svara
 • Hej Jossan, love your page and all your articles…! Where have you produced your personalized notice book: Dream Big – Josefin Dahlberg..? All the best from Germany. <3

  Theresa 2017-09-25 11:37:09 http://www.kallART.de
  Svara
  • Svar på Theresas kommentar.

   Thank uuu :)))) <3 U can make it here; http://www.bookbindersdesign.com/sv/?gclid=Cj0KEQjw0qLOBRDUvPzj2-X5jJ0BEiQAMG5xMNqBjudswMlf1TySZX4BnYQvsoEB_wIp9ZIqekthpSwaAjbT8P8HAQ <3

   josefindahlberg 2017-09-25 12:54:02
   Svara
 • Åh!! Sjukt bra ju! Detta måste ju vara det bästa mantrat. Tack Jossan! ❤️

  Jennie Nord 2017-09-25 11:11:36
  Svara
 • Verkligen inspirerande. Superbra text!

  Frida 2017-09-25 11:00:13 http://fridakm.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!