Om att välja att må bra!


Just nu är jag inne i en väldigt ”jag-vill-må-så-bra-som-möjligt-period” och det kommer nog som en motvind mot att jag senaste månaderna inte mått så bra. Det har ju varit rätt rörigt på relationsfronten och så har det varit en hel del annat om ställt till det och gjort att jag inte mått så bra som jag vill. Och det är väl så att när livet drabbar en, när man får gå igenom grejer man själv inte är orsaken till så vill man ta tillbaka kontrollen över sitt välmående och göra allt man kan för att må så bra som möjligt. Eller så funkar jag i alla fall. Jag går inte längre in i mitt dåliga mående, stannar kvar i sängen och drar ut på det. Jag vill komma vidare. Och det är något som har kommit efter att jag i flera år jobbat med mig själv och mina känslor.

Och därför är jag nu inne i en ”jag-vill-må-så-bra-som-möjligt-period” och det är jag väldigt glad över! För det kan ju inte vara skadligt för mig. Jag vet att jag dealat med mina känslor, gjort det jag har kunnat i de flesta fallen och valt om utifrån nya förutsättningar och lagt om mitt livsschema (skrev lite om det i går och ska berätta mer om det snart) så att jag kan må så bra som möjligt och då vill jag fortsätta i den riktningen.

I den här perioden som jag hoppas och ska försöka få att inte bara vara en period – vill jag inte bara må bra i mitt psyke utan även fysiskt. Och jag tror ju verkligen att de två hänger ihop! Att genom att ta hand om vår fysiska hälsa kan få en bättre psykisk hälsa och tvärtom. Så just nu vill jag träna, yoga, äta nyttigt, proppa i mig vitaminer och sluta med sånt som jag INTE alls mår bra över. Tex (detta är jag inte speciellt stolt över) men jag har haft kvar rökning som någon slags snuttefilt och som jag tar till när jag inte mår bra. Att ta en cigg kan vara så jävla skönt i stunden och på något sätt är den en skön koppling tillbaka till ”mitt gamla jag”. Och nu när det varit riktigt jobbiga månader har jag rökt så mycket… Supersunkigt jag vet!! Men senaste veckorna har jag haft ett totalt motstånd och inte rökt alls. SÅ HIMLA SKÖNT! Och jag ska fortsätta mata mig med bra grejer på alla sätt och vis för det tror jag gör att man kommer ifrån de dåliga vanorna. Jag har lixom inte gett mig själv ett ultimatum med rökningen eller aktivt tänkt på att strunta i att röka utan det har bara blivit så. Förmodligen som en följd av att jag göra massa saker som är bra för mig 🙂

Jag har bestämt mig för att må bra och göra det jag kan göra för att leva ett så härligt och välmående liv som möjligt. Men såklart kan man inte styra om allt som händer en och i bland trillar man av vägen. Men det viktiga tror jag är att ha siktet kvar på vart man vill så att man hittar tillbaka till sin väg igen. Och det känner jag verkligen att jag gjort nu – Och jag känner mer än någonsin om hur viktigt det är att jag tar hand om mig själv på alla plan. Med kosten, jobbet, i relationer, fysiskt och psykiskt. För det är ju i mångt och mycket upp till mig hur jag vill må. Och jag VET ju vad jag kan göra för att må ännu bättre.

 Så den här helgen ska jag göra det jag mår bra av. Sova ut, ta det lugnt, meditera, äta det som jag vet är bra för mig och som är gott 🙂 Umgås med de som jag mår bra av att umgås med, träna och basta på gymmet, göra sånt som jag tycker är kul. Så härligt! Jag ska verkligen anstränga mig och göra det jag vet att jag behöver för att må bra! Och när jag har det här flowet jag är inne i är det inte så svårt, så härligt!

Dela gärna era synpunkter på ämnet och om vad ni gör för att må bra 🙂 Love J!

Tips på blogginlägg inom samma kategori: ”Be your own hero!”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej Josefin, först och främst vill jag säga stort tack för att du sprider så många bra budskap och pepp varje dag. Jag har själv läst mycket om attraktionslagen och varje gång jag känner en dipp sätter jag på The Secret i lurarna för att komma tillbaka på rätt bana. (så sugen på att läsa “The universe has your back” också). Jag älskar att du pratar om det så mycket i din blogg och peppar andra till att tro på sig själva, våga drömma och nå sina mål.

  Den senaste tiden i mitt liv har varit väldigt omvälvande, jag har börjat på min drömutbildning på Hyper Island och utöver det driver jag mitt eget företag som bröllopsfotograf. Sedan jag började på skolan har jag träffat så många nya vänner som jag känner så mycket kärlek för, vi har så kul tillsammans och jag mår bra varje dag, något jag inte gjort förut.

  I Fredags var jag på en tillställning med mitt gamla kompisgäng och drack alkohol, plötsligt börjar jag må väldigt dåligt, jag hade inte druckit så mycket och var inte ens full men mådde illa och kunde knappt titta för att jag hade så ont i huvudet. Jag var tvungen att gå in i sovrummet på festen och lägga mig ner, jag somnade och vaknade dagen efter helt förstörd, spydde och kunde knappt stå rakt för att jag mådde så dåligt. Exakt samma scenario har hänt så otroligt många gånger förr, jag vaknar upp efter en kväll ute och mår så dåligt att jag inte kan ta mig från sängen, men på något sätt har jag levt i förnekelse till det i tio år. Druckit ändå och upprepat samma grej, om och om igen. Jag försökte komma på varför jag mådde så dåligt i Fredags direkt när jag drack, något som inte brukar hända och insåg då att jag förut tagit till alkoholen för att försöka ha kul när jag varit missnöjd med mitt liv. Nu mår jag väldigt bra rent psykiskt och när jag drack var det som att gå tillbaka till den dåliga tiden, jag mådde bara piss.

  Jag har nu tagit beslutet att sluta dricka alkohol överhuvudtaget, jag vill må bra och mata mig själv med nyttiga, boostande saker och inte hälla i mig gifter som får mig att komma helt ur balans. Du är en stor inspiration för mig i det här och en stor anledning till att jag vågar!

  Anledningen till att jag skriver är för att jag vill att du ska veta att du gjort skillnad för mig i mitt liv och jag kommer ha dig som min förebild i denna resa. Så TACK för att alla timmar du lagt ner på att skriva, jag är mer pepp än någonsin att nå mina drömmar, utan att alkohol kommer i vägen för mig.

  Slutligen, har du något speciellt tips till mig, kanske något du kommit underfund med under din resa som nykter?

  Stor kram
  Minna Ýr
  @minnayr
  @minnayrweddings

  Minna Yr 2017-10-08 22:17:21 http://www.minnayr.com
  Svara
  • Svar på Minna Yrs kommentar.

   Hej Minna <3 TACK för att du delar! Och grattis till ditt beslut och ditt nya liv. Det viktigaste är att komma till insikt och handla medan den sitter i 🙂

   Mitt tips är att ta en dag i taget. Tänk inte så mycket på att du ALDRIG mer ska dricka. Ta lite i taget så slipper man freaka ur och kröka till!

   Det kommer säker vara många som ifrågasätter dig eller undrar – jag får fortfarande många frågor om varför jag inte dricker… Det viktiga då är att du säger det du är bekväm med och kom ihåg att man inte måste förklara sig. Och så fort någon har ifrågasatt dig återkom till dig själv och ditt syfte med varför du valt att sluta. Det är det som är det viktiga!

   Fokusera på det som får dig att må bra, skaffa en ny hobby, jobba på din dröm eller gör mer av något du gillar – det hjälpte mig att hålla mig motiverad 🙂

   All lycka och kärlek till dig! Kram <3

   josefindahlberg 2017-10-12 09:10:30
   Svara
 • Älskar detta!!!
  Mitt liv blev också plötsligt kaos på relationsplanet och jag tappade tilliten till otroligt många människor i min närhet. Samtidigt sökte jag en tjänst som entertainer på hotell på Kanarieöarna och fick det. Så jag bestämde mig för att följa mina drömmar, göra mig av med de som får mig att må dåligt och fokusera på MIG. Jag fick jobbet, sade upp kontakten med flera och flyttade ner till Grancanaria där jag stormtrivs bland palmer och glada semesterfirare!!

  Lina 2017-10-08 19:41:10
  Svara
 • Precis detta har jag reflekterat så mycket över senaste året. Nu under 2v har jag känt en liten dipp i humöret & då just känt att jag måste ta makten över den och mitt välmående och inte fly det. Tycker att du är såå fantastiskt härlig och inspirerande 😀 Din energi är magisk! Få som jag kan relatera till så mycket som med dig som är just lite av varje, precis som jag. Ofta får jag känslan av att man är antingen partyprisse & dricker alkohol eller yogi, antingen älskar att fota och mode eller är en kontorsråtta eller antingen är spirituell och jobbar hårt med personligutveckling eller är ”hard work work” på ett annat plan och därmed blir mitt mixade jag svårt att stoppa in i ett fack, för jag är liksom lite av varje. Då känns det så himla härligt att komma in här och se att det finns fler som är just den där (härliga – okej, hallå självgodheten) blandningen, haha 🙂 Tokgillar din blogg & tycker verkligen att du bjuder på fantastiskt innehåll både i bild och text. Att läsa dina texter ger verkligen energi (med det sagt vill jag inte sätta ngn press om att du inte skall skriva om det du känner även de dagar det kan vara motigt dvs). Kör hårt. Du är en sån jäkla powermänniska!

  ida 2017-10-08 12:19:44
  Svara
  • Svar på idas kommentar.

   MEN JA!!! Exakt! Man måste inte välja lag, man ska spela i flera 😀 <3 Precis så jag känner!! TACK för din kommentar fina du. Kram<3

   josefindahlberg 2017-10-08 13:05:17
   Svara
 • Så bra inlägg! <3 Och så härliga och fina bilder, älskar kläderna! ;D Kram och ha en underbar söndag <3

  Felicia 2017-10-08 08:42:19 http://devote.se/feliciabloggen
  Svara
 • Härligt att du kommit dit i tankarna, finns inget viktigare än att göra det bästa och må så bra man kan, vill och önskar! Har samma råd som du kör, träna, äta hälsosamt (med det menat det som man SJÄLV mår bra av), rörelse och motion på ngt sätt varje dag, umgås med personer som ger energi och inte bara tar, planera, resa ibland, läsa, vara själv, koppla av med det man slappnar av med, vara mycket utomhus i naturen, ett måste för mig. Kontraster i livet, stora som små. Typ mysbrallor och osminkat och uppklätt och rent hår, haha 🙂 Du fattar. Tycker du har utvecklats mycket senaste tiden, det märks att du är på G igen! Det är du i och för sig alltid, men att du landat i dig själv mer. Du har sådan enorm power! Glöm icke det fina du! Kram och skön söndag till dig

  Åsa 2017-10-08 08:04:14
  Svara
 • Du är så jäkla inspirerande Josefin!
  Är inne på din blogg varje dag och läser dina inlägg och känner verkligen att jag blir så inspirerad av dig. Du är så underbar på alla sätt och vis. Tråkigt detta med att du har varit i en jobbig period ett tag. Men tyvärr så hör det till livet, man måste tillåta sig att må dåligt ibland fast man inte vill det. Ibland så behöver man må lite dåligt för att sedan må ännu ännu bättre och bli så mycket gladare. Du inspirerar mig varje dag och jag beundrar dig så jäkla mycket. Du är en utav dem som jag ser upp till så mycket. Fortsätt med det du gör och kör ditt eget race. Se till att göra det som du gillar och mår bra av nu. Många kramar till dig fina du!!

  Amanda 2017-10-07 23:06:32 http://www.devote.se/youarestrong
  Svara
 • Wow så kloka ord!
  Så viktigt att ta ansvar och kontroll för sitt eget välmående ❤️ Du beskriver det så odömande. Fin påminnelse om hur allt samverkar.
  Kram på dig 🙂

  Soffy 2017-10-07 14:51:44
  Svara
 • Sånt bra inlägg! Heja dig!! Jag är själv i den ”lite dåligare perioden”, har flyttat till en småstad där det inte varit lätt att få vänner. MEN pepp pepp pepp! Jag får hitta annat som sätter mig i ett socialt sammanhang och ger den energi jag behöver. Detta inlägget var så behövligt just nu – tack!

  Sara 2017-10-07 14:12:53
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!