Monday Mantra: Where focus goes energy flows

Välkommen till en ny vecka här på bloggen och ett nytt mantra. Jag älskar att börja veckan med mitt nya koncept Monday Mantra, det känns bra att ha med sig lådord för veckan som kommer och ställa in mitt mind på ett kärleksfullt spår. För er som inte känner till Monday Mantraläs mina tidigare inlägg här!

Monday Mantra handlar alltså om ett mantra att ha med sig under veckan som kommer. Alla mantran väljer jag för att vi ska lära känns oss själva bättre, må bättre och få en härligare vardag. Och veckans mantra är ett citat från Tony Robbins och lyder: ”Where focus goes energy flows”.

Ett otroligt viktigt mantra att påminna sig om tycker jag. Jag kom in på det här förra veckan men den här veckan är det vårt fokus. Och den första frågan att ställa dig själv är – var lägger du din energi?

Är det på hur bra du mår eller på hur dåligt du mår? Är det på vad du Har i livet eller på vad du Inte har i livet? Är det på hur fin du känner dig eller hur på hur ful du känner dig? Är det på det du lyckas med eller det du Inte lyckas med?

Egentligen är det ju ganska enkelt, om vi ofta fokuserar på det negativa så är det rätt svårt att komma vidare, att må bättre och känna lycka. Om det är dit vi riktar våra tankar är det också ditt vår energi kommer att gå. Alltså till att må ännu sämre, känna ännu mer orättvisa. Vi fastnar lätt i våra negativa tankar. På något märkligt sätt verkar det som att de flesta hjärnor är programmerade på att fokusera på det negativa först. Väldigt konstigt tycker jag. Om du är en sån som mest fokuserar på det negativa när det kommer till dig själv – (FÖR det behöver inte betyda att du är en negativ person generellt. Du kan vara superpositiv mot andra – MEN när det kommer till dig själv fokuserar du mer på det du inte har än på det du har eller på hur dålig du känner dig i stället för hur bra du är) i så fall är den här veckans mantra en superbra övning för dig. Om du redan är en person som väldigt ofta fokuserar på hur bra du mår, hur härlig du känner dig och på allt du har – då får du det ganska lätt den här veckan. Underbart ju! Keep up the good work!

Men för oss som kan vara hårda mot oss själva är veckans mantra väldigt viktigt. Jag tror till 100% på att var vi väljer att lägga vår energi påverkar inte bara hur vi själva mår utan det påverkar allt omkring oss. När jag gick från att vara en negativa person till en mer positiv person började massa saker hända omkring mig. Jag började fokusera på det JAG var bra på i stället för att jämföra mig med alla andra, jag började tro på mig själv, jag började peppa mig själv och gå min egen väg – DÅ kom jobben, kärleken, bostaden flygandes mot mig. Ja, så kändes det faktiskt. Jag tänkte själv att ”herregud vilket flow jag har – detta är helt galet!”.

När du fokuserar på det positiva så kommer det mer positiva saker till dig. Det tror jag stenhårt på! Om du går runt och är otacksam, tycker att du är orättvist behandlad, är sur, avundsjuk eller negativ – sorry men jag tror inte att du får speciellt mycket flow då!  Och såklart är det svårt att vara positiv HELA TIDEN!! Det är jag absolut inte men jag försöker och det är den stora skillnaden! I bland går det fel men det är inte värre än att man börjar om. Man får ALLTID välja om. Man kan ALLTID välja att inte vara sur längre, säga förlåt och göra om. Det är helt okej!

Så alltså handlar veckans mantra om att fokusera sin energi på det som får oss att må bra, på det vi har, på hur härlig vi känner oss. Och när negativa tankar kommer upp – försök att vifta om dem, titta på din bakgrundsbild på telefonen (för du byter väl till veckans mantrabild? Kommer längre ner i inlägget) och påminn dig själv om vad den negativa tanken gör med dig – den tar dig INTE framåt. Den bromsar dig!

Vi är alla värda att ha flow i våra liv så välj ditt fokus för veckan och så hoppas jag att ni alla får uppleva känslan av medvind snart 🙂 Den är underbar!

Dela som vanligt GÄRNA era tankar inför veckans Monday Mantra och sen gärna om hur veckan har varit, inlägg kommer upp på söndag här på bloggen 🙂

Nedan finns bilder som ni kan spara ner eller skärmdumpa och använda som bakgrundsbild på era telefoner så ni blir påminda om veckans mantra flera gånger om dagen!

Ha en magisk vecka och find your flow! LOVE J!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Älskar dina monday mantra inlägg! ☺️?✨ Alltid inspirerande och ger mig viktiga påminnelser ? Skrev precis en liten rad om dig på min blogg, jag älskar Gabrielle Bernsteins kort som jag beställde för ett tag sedan, har ju boken sedan innan ☺️ tack för att du inspirerat mig och ”lett mig till henne” ?

  Sandra Hedman 2017-10-10 10:39:39 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Super stort tack! Detta var precis det jag behövde. Någon att finna inspiration ifrån. Tack så mycket Josefin. Byter alltid bakgrund efter jag läst, varje måndag! ???.
  Tack för att du inspirerar?✨

  Cissi 2017-10-09 20:36:55 http://ceciliapralins.vimedbarn.se
  Svara
 • Ny läsare som hittat hit via er podcast och jag vill bara säga att jag älskar dina måndagsmantran! Vilken pepp på veckan 🙂

  Caroline 2017-10-09 18:58:41
  Svara
 • Älskar att det alltid följer med fina bakgrundsbilder!

  Josefine 2017-10-09 12:54:13 http://www.bluedent.se/
  Svara
 • Så bra Mantra! (Som vanligt ❤️) Det jag verkligen måste träna på är att hålla fokus, jag kan annars vara lite här och lite överallt med mina tankar och då kan det kännas som att det blir för mycket ^^
  Jag sparar ner bakgrundsbilderna varje vecka. Dem är ju så fina och det är ett smart sätt att bryta en eller fler negativa tankar på att bara titta på mobilen och läsa mantrat! Ha en fantastisk vecka! Kram ❤️❤️

  Felicia 2017-10-09 09:22:46 http://devote.se/feliciabloggen
  Svara
 • Du är SÅ bra. TACK

  Linnéa Orhagen 2017-10-09 09:01:04 http://nouw.com/orhagens
  Svara
 • Älskar dethär initiativet! Så bra pepp & så härligt att ha en ny bakgrundsbild varje vecka. Fortsätt inspirera och sprida din sprudlande glädje till livet<3

  Wilma 2017-10-09 08:48:44
  Svara
 • Vilket härligt inlägg för att beskriva Laws of atrraction <3 Jag tycker det är så himla tydligt i ens liv när man är i en positiv eller negativ spiral, tyvärr upplever jag det som svårt att ta sig ur den negativa spiralen och lätt att falla ur den positiva..

  Tack för ditt inlägg, det var precis vad jag behövde höra idag!

  Angelica Zetterström - Ekomorsan 2017-10-09 08:23:27 http://www.ekomorsan.com
  Svara
 • Sååå himla bra inlägg!

  Zahra 2017-10-09 06:46:06 http://nouw.com/zahraajami
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!