Monday Mantra: Im Lucky!

Hello Monday, time for Monday Mantra 🙂 Hurra! Så bra grej att inleda veckan med något som känns kul, härligt och givande. Då blir ju måndagen lite roligare 🙂 Och återigen är jag SÅ glad över att ni är så många som uppskattar mina Monday Mantras och är med mig på detta. Puss på er!

Läs tidigare mantran här!

Den här veckans mantra är ”Im Lucky!”, något jag hoppas många av er redan känner ofta men den här veckan ska vi träna oss till att känna det ännu mer och att vi ska kunna känna det utan någon speciell anledningen 🙂 Nu kör vi!

Att känna sig lycklig, att man har medvind i livet och turen på sin sida är en känsla. Och ni som lyssnat på min och Vanjas podd avsnitt ”Where focus goes, energy flows” – vet att jag pratade om det här med tankar, känslor och handling. Hur de tre hänger ihop, lyssna gärna på det om ni inte redan gjort det! Jag lyssnade själv på en podcast som förklarade detta på ett väldigt bra sätt och som förklarade hur våra känslor är baserade på vilka tankar vi har. Hur tankens kraft över vårt mående funderar som jag längre trott på. Alltså att våra känslor är skapade utifrån vilka tankar vi har. Och där kommer ju hela idéen med Monday Mantra in i bilden. Det handlar om att upprepa saker som är bra för oss och som kommer få oss att må bättre.

Och varför jag valde ”Im Lucky” är för att både jag och många andra (tror jag i alla fall) tror att lycka ligger i saker utanför oss själva. I det där jobbet, i den där lägenhet, i den där väskan, i resan mm. Och såklart ska bli glad över dessa grejer om man tex får ett jobb eller åker på en härlig resa men ens lycka är inte beroende av det.

Om jag tänker att ”Im lucky” och börjar tror på det, verkligen börjar tro på att det är så – då kommer jag att känna lycka, medvind och tur i mitt liv. Det har jag själv gjort!

Innan jag blev nykter och började jobba med mig själv var jag som jag skrivit om förut väldigt negativ, osäker, orolig och kände att jag hade dragit nitlotten i livslotteriet. Men när jag blev nykter, började ta tag i mitt liv, ordnade upp saker, gjorde saker jag mådde bra av så började fler och fler saker falla på plats. Jag fick det där jobbet, jag fick en lägenhet, jag mådde bättre och bättre för varje dag som gick och jag började för första gången kunna känna tacksamhet på riktigt.

Att mitt liv började flyta på tror jag helt och hållet beror på att jag gjorde det som var rätt för mig, att jag började ta ansvar över mitt liv, ta hand om mig själv och känna tacksamhet för det jag hade. Tidigare hade jag mer fokus på det jag INTE hade. Det jag VILLE HA. Det som skulle göra mig lycklig. Jag tänkte på hur jag skulle känna sen när jag hade alla dom där pengarna, coola jobbet, väskan, skorna, kläderna..

Men nu vill jag i stället känna här och nu – inte sen.

Och ju mer vi öppnar upp för lycka i våra liv som vi har det nu desto mer kommer det – det tror jag 100% på. Och därför är det så viktigt att förstå och att känna att ”Im Lucky” har inget att göra med pengar, jobb eller relationer. Utan det är vad som händer inom dig. Vilka tankar du har om dig själv och därmed vilka känslor du skapar för dig själv.

Det kanske är svårt att bara gå runt och känna ”Im lucky” så började med att tänka på alla saker som du har i ditt liv och som du är tacksam över. När jag tänker på att jag är tacksam över att jag är nykter, frisk, har ett hem, har en familj, har vänner känner jag automatiskt att ”Im lucky!”. Det är lixom svårt att känna något annat. Så börja veckan med att skriva en tacksamhetslista så kommer nog detta mantra blir lättare att ha med sig mantrat i veckan 🙂

Jag tror att om vi tänker Im lucky mer och mer kommer vi känna oss mer lyckliga och med det kommer det komma ännu mer lycka och medvind in i våra liv.

Är ni med mig på veckans mantra? Hur känner ni in för Im lucky? Känns det enkelt eller läskigt? Dela gärna med er av era tankar 🙂

Som vanligt har jag gjort bakgrundsbilder som ni kan ha på era telefoner för att bli påmind om veckans mantra under dagen!

Ha en underbar måndag fina ni!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Superbra mantra. Jag älskar eran podd,? har du några tips på andra podder du lyssnar på ?

  Karro 2017-10-24 15:06:50
  Svara
 • Precis vad jag behöver denna vecka!
  Det är så lätt att se allt man inte har, undrar varför det är så?

  Men, jag är så nyfiken på vilken podd du lyssnar på som ger dig denna inspo 🙂 du skriver ju om den ibland. Lyssnar även på eran podd och tycker den är ????

  Cissi 2017-10-24 09:42:39 http://ceciliapralins.vimedbarn.se
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Visst är det märkligt?! Därför är det viktigt att vi uppmärksammar det och tar makten över tankarna och vänder mot det positiva 🙂

   Podcasten heter Brooke Castillo – hon började att jobba med personer som hade hälsoproblem men har gått över till livscoach 🙂 Väldigt amerikans men jag gillar det 😀

   Tack för din kommentar 😀 Kram!!

   josefindahlberg 2017-10-24 11:05:31
   Svara
 • Hej! Tycker om dessa inlägg, men varför inte på svenska? Jag personligen tycker det vore mer kraftfullt!

  Tove 2017-10-24 09:04:57
  Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Tack för input!! Ska ta med mig det :))) Känns lättare att hitta på engelska. Men ska testa 😀 <3

   josefindahlberg 2017-10-24 11:03:55
   Svara
 • Så bra mantra – igen! Ska börja idag med en tacksamhetslista som kan fyllas på vecka efter vecka! Kramar ??

  Sara 2017-10-24 08:54:10
  Svara
 • Tack för ett superfint och viktigt inlägg! 🙂
  Jag tror verkligen på det där att inställningen, att stanna till och känna efter vad man mår bra av är viktigt. För tillexempel om man låter vädret styra ens humör hela tiden i Sverige så är det så enkelt att börja tänka negativt, drömma sig bort till sommar och sol hela tiden. Om man däremot som du säger fokuserar på vad man är tacksam över så blir vardagen så mycket finare, mer givande och spännande 🙂

  tora 2017-10-24 07:53:59
  Svara
 • Älskar ju de här inläggen & varje gång känns det som de träffar rätt. Det är precis det som jag behöver. Jag har faktiskt tatuerat in på min fot just ordet tacksamhet för att jag hela tiden ska bli påmind. Är just nu inne i att tänka på allt jag inte har medans jag borde tänka på allt fint jag faktiskt har’ ?? Veckans mantra är en perfekt påminnelse! Tack bästa Jossan!

  Lina ✨ 2017-10-23 18:28:24
  Svara
 • åh, detta behövde jag denna vecka <3

  Julia 2017-10-23 17:16:09
  Svara
 • Så sant, så sant!! Ibland tröttnar jag på Sverige ngt kolossalt. Vi har ju också tid att känna efter väldans mycket i det här landet. Riktigt så är det inte överallt. Nu bor jag i Sydkorea där de har 2 veckors semester per år, bor i minimala utrymmen, inte har den tillgång till natur som vi har, där frukt och grönsaker är svindyrt, där staden är förorenad och där välfärden inte är lika bra som i Sverige. DÅ förstår man hur lyckligt lottade vi är och då blir jag lycklig av tanken på att snart komma tillbaka. Tack för fint inlägg!

  Angelica Hellgren 2017-10-23 13:54:15 http://www.angelicahellgren.se
  Svara
 • Tack för denna veckas mantra. Många kramar till dig fina Jossan <3

  Felicia 2017-10-23 12:59:50 http://devote.se/feliciabloggen
  Svara
 • tack för all härlig inspo Jossan men Im? borde det inte vara I’m, eftersom det är den korrekta förkortningen av ”I am”? Stor kram

  s 2017-10-23 12:37:59
  Svara
 • Det här är så aktuellt för mig, men så himla svårt. Jag är i en period i livet då jag inte ens kan gå från punkt A till punkt Blir utan att nästan springa för det är målet som är viktigt. När man istället kan strosa fram och njuta av höstlöven och hur vackert det är ute.
  Jag vet att jag behöver göra denna förändring, men jag vet inte hur… Jag har bestämt mig för att börja göra en lista över saker att göra/personer att träffa som jag mår bra av och att prioritera dessa.
  Jag gillar verkligen monday mantra! Keep upp the Good work Josefin, så viktigt att folk förstår vikten av att jobba med sitt inre! ??

  Marika 2017-10-23 10:56:26
  Svara
  • Svar på Marikas kommentar.

   TACK för att du delar fina du! Och ja, det är svårt att få till det men så länge man är medveten om det och är villig att göra en förändring är man på rätt väg 🙂 Helt rätt tänkt tycker jag! Kram på dig!

   josefindahlberg 2017-10-25 20:07:08
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!