Min nya frihetskänsla! (dream fucking big!)

Jag har som en ny känsla i kroppen just nu. Det mesta känns lixom så jäkla bra. Jag känner mig fri på ett nytt sätt! Jag är så glad över att jag så många gånger under senaste åren har lyssnat på min magkänsla och vågat gå min egen väg trots tvivel från andra. Att jag vågat säga upp mig, hoppa på och av olika grejer för att hitta det som är rätt för mig. Att jag lyssnat på det jag tror på och vågat tro på att det kan bli på riktigt. Jag skriver och pratar ju ofta om ”Dream Big!” och att drömma stort har jag gjort så länge jag kan minnas. Och det är en sån jävla skön känsla att få göra sina drömmar till verklighet. Det hoppas jag ni alla har fått eller får uppleva! Men såklart kommer det inte gratis. Fy fan vad jag jobbat de senaste åren, det är helt galet. Såklart har det varit skitroligt men det har också varit jobbigt. Jag har ju som ni vet haft så svårt att vila och kört på i 180 om och om igen. Och därför är det så otroligt skönt att idag kunna få bestämma över min egen tid. Att jobba helt för mig själv och välja vilka jobb jag vill göra. För dit har jag kommit att jag kan välja. Och det är så jäkla underbart, det var ju mitt mål. Och nu är jag här!!

Häromdagen hittade jag ett gammalt blogginlägg (läs det här) som heter ”När man kommer på att man lever sin dröm” och handlar om hur jag helt plötsligt i en hiss kom på att ”hallå jag lever ju min dröm just nu!”. Jag var i hissen på väg upp till mitt hotellrum på NoMad (där jag året innan stannat Lauren Conrad för att ta en bild på henne innan hon gick in i samma hotellentré och tänkte gud vilket flott hotell) gick in på mitt rum med utsikt över Broadway och ett snyggt badkar mitt i hotellrummet. Jag hade precis varit på visning på New York Fashion Week och haft flera dagar i New York med modevisningar och events. Det var min tredje modevecka i New York och gjorde det lite på ”rutin” tills jag fick denna insikt. HALLÅ, FATTAR DU ELLER?! Och jag kom på att jag levde min dröm och en skön känsla sköljde sig över mig. Jag har sen jag gick i gymnasiet när jag såg Elin Kling och Sofi Fahrman rapportera från Fashion Week i New York drömt om att en gång komma dit. Och helt plötsligt var jag där, för tredje gången.  Det jag vill säga med det här är att det är så lätt att bara köra på. Att jobba mot nästa mål, se nya utmaningen och glömma bort att stanna upp och känna efter. Känna sig stolt. Och det försöker jag göra just nu. I fucking did it! Jag är egenföretagare, jag jobbar i den bransch jag drömt om sen jag var 15 år, jag reser runt i världen, jag jobbar med superhärliga och inspirerande personer, jag lär känna mina tidigare idoler – ja det är helt fucking amazing!

Och det bästa av allt är att jag mår bra. Att jag inte längre är sönderstressad, inte kan sova en hel natt, får märkliga effekter i kroppen eller inte hinner med min familj eller kompisar. Jag mår bra och jag hinner med det mesta. Jag hinner ju till och med att yoga, meditera och träna. Och de senaste veckorna har jag umgåtts väldigt mycket med mina vänner. Det har varit en sån period där vi verkligen behövt varann. För min del har de varit ett enormt bra stöd när jag valde att avsluta min relation på riktigt. Jag har ju inte skrivit så mycket om det och tänker nog inte göra det heller, vi ska snacka lite om det i podden, men jag och Christian hade ju ett break i somras på ett par månader men sen försökte vi igen. Men vi är helt enkelt på för olika plan i livet för att få det att funka och det har lett till att jag inte längre är kär. Vilket känns så skönt att inse. Och helt rätt! Jag vet vad jag vill framåt. Jag vill träffa en man som också är redo för nästa steg i livet. Även om jag inte vill ha barn i morgon så vill jag träffa någon som har mer liknande förutsättningar som jag rent erfarenhetsmässigt. Och jag vet att det kommer att bli så. Just nu känner jag för att fokusera på mig själv och fortsätta må så här jäkla bra så den här med kärleken får nog bara hända på något sätt. Spådamen sa ju att jag skulle möta mitt livs kärlek i mars så vem vet  🙂 Jag har all tillit till att det kommer bli bra!

För allt har ju sin mening, allt kommer att bli bra. Mitt jobb är att testa nya vägar för att se vilken som är rätt. Och därför kommer jag alltid köra på oavsett om det gäller relationer, jobb eller min personliga utveckling. Jag vill framåt, jag vill ha mer av livet, jag vill må bättre, känna mig ännu friare. Och många gånger blir jag ifrågasatt, varför nöjer du dig inte? Vad var det för fel på honom nu då? Kan du inte bara ta en vanlig solsemester och ligga på standen? Kolla på en serie? Men andra får tycka, tänka och säga vad de vill. Efter alla år jag jobbat med mig själv vet jag vad som är rätt för mig och det ska jag alltid försöka följa!

Jag är så glad över att jag följt min magkänsla, tagit mig ur mina dåliga måenden, lämnat dåliga och ogivande relationer och hela tiden försökt ta mig framåt. Och att jag stannat upp och känt efter. Det har lett mig hit! Jag är långt i från klar men jag känner att jag är på rätt väg och att jag nu gång på gång tar beslut som känns rätt i hjärtat. Det är så jälva skönt! Vilken feeling! Och jag känner den så starkt nu så jag var bara tvungen att dela den med er! Och jag hoppas med hela mitt hjärta att flera av er också känner så och kommer att känna så! Det är vi alla värda! Love J! ?

Psst! Följ mig på Instagram här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
52kommentarer
 • Härliga du! hittade det här inlägget via youtube –> så fint och bra skrivet!

  Vill såååååååå gärna se fler youtubeklipp med dig likt ”dream come true school”… det är helt fantastiskt. Kan du inte visa nya inredningen i lägenheten? Eller hur en dag på drömmis ser ut? Eller vad du gör en vanlig em/kväll efter jobbet. Mer mer meeer film från dig!! så härligt och kul! fylls med massor av pepp och energi.

  KRAM

  M 2017-11-28 18:37:25
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Åhhh, ja tack 😀 Fler videos kommer!!!! <3 Tack för peppen fina du! Kram!!!

   josefindahlberg 2017-11-28 21:43:38
   Svara
 • Hej! Har läst din blogg ett tag nu och den ger med en så lugn och härlig känsla. Det verkar som du jobbat mycket med din självkänsla och kommit långt med den. Min dröm är att hitta min självkänsla och få den att stanna kvar. Hitta en trygg plats inom mig. Jag tycker det skulle vara så inspirerande att läsa ett inlägg om hur du har gjort och vilka verktyg du använt dig av!
  Kram:)

  Matilda 2017-10-31 11:42:01
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Åh tack fina du och va kul att du hittat till min blogg 🙂 Ja, jag har jobbat en hel del med mig själv. Jag ska göra ett inlägg eller video på detta snart <3 Håll utkik! KRAM

   josefindahlberg 2017-11-01 00:39:02
   Svara
 • Du är så sjukt grym!! Och du är verkligen en sån person som jag kan inspireras av trots att vi har helt olika drömmar och mål! You fucking made it this far ?

  Emmie 2017-10-25 17:54:57
  Svara
 • AH du är bäst!!!! älskar din blogg så mycket! blir på så bra humör av att läsa, känner liksom energin genom dataskärmen iiihhh <3333

  Yonna 2017-10-25 16:49:28
  Svara
 • ALLTSÅ JOSEFIN!! Du är min absolut största inspirationskälla, du får mig att våga tro på mig själv och på mina drömmar, du får mig att kämpa hårdare, samtidigt som du lärt mig hur viktigt det är att ta hand om sig själv. DU ÄR FANTASTISK och jag vill bara vara din bästa vän typ haha. Jag är 15 år och du får mig varje dag att tro lite mer och kämpa lite extra för att uppnå min dröm. Jag hoppas att jag om 10 år, likt som du, får den insikten att ”Jag klarade det” och därav också kunna inspirera andra unga kvinnor. Du är superviktig! <3

  Fanny 2017-10-25 16:15:47
  Svara
 • Åh vilket bra inlägg!!! Dit du har tagit dig är mitt drömmål, dit jag strävar framåt hela tiden. Att leva mina egna drömmar. Har själv också tagit mig ur ett gammalt förhållande för några månader sedan och håller så med dig om att det är bättre att gå vidare än att fastna om de inte känns 100 % rätt. Tog beslutet för min skull när jag märkte att jag inte mådde så bra som man kanske tänkte sig i förhållandet. Så nöjd nu när jag märker hur otroligt bra jag mår idag. Åh, livet alltså, det är så omtumlande men härligt! 😀

  Corinne Grönholm 2017-10-25 15:47:56 http://corinnegronholm.com
  Svara
 • Jossan, detta var typ det bästa jag läst på jag vet inte hur länge!!!! Har arbetat väldigt mycket med min egna mentala träning, inställning och drömmar sedan jag var 15-16 år (är idag 25 år) och varit stolt över vad jag åstadkommit. Senaste tiden (året typ..) har jag dock känt att jag zoomat ut från denna RIKTIGA feelingen, att jag tyvärr försökt att tvinga/övertala mig själv till att tänka så, snarare än att känna. Känt att jag tagit saker personligt, blivit lättirriterad och ilsken liksom.. Du och detta grymma inlägget kom rakt in i hjärta och hjärna på mig så jag kände något. Känslan av POWER och magi och jag saknat ett tag nu. TACK snälla för att du delar med dig av sådana här fantastiska ord. Vet att jag börjar återvända till min bana igen! Känner det. Hoppas du haft en grym dag och att den fortsätter magiskt <3

  Julia 2017-10-25 15:20:36
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Tack Julia för att du delar <3 Och TACK för dina dina ord, de gör mig så glad. Och heja dig, fortsätt så!!! <3 KRAM

   josefindahlberg 2017-10-25 18:40:42
   Svara
 • Men åh vilket underbart inspirerande inlägg! Och precis vad jag behövde läsa just nu, har sista året gått och grubblat över om och hur jag ska våga försöka göra verklighet av mina drömmar. Så himla svårt, som att jag går och väntar på rätt tid men egentligen är det nog bara att bestämma sig och köra. Vill aldrig behöva ångra att jag inte försökte, du vet?
  Tack för all inspiration, pepp och glädje du ger!
  ???????
  Kram/Em

  Emelie 2017-10-25 13:49:25 http://www.devote.se/emelierubens
  Svara
 • Vilket underbart inlägg!! Och precis vad jag behövde läsa nu, går sedan ett år tillbaka runt och grubblar över om och hur jag ska våga försöka göra verklighet av mina drömmar. Så himla svårt, som att jag går och väntar på rätt tid men är nog egentligen bara att bestämma sig och köra. Vill liksom aldrig behöva ångra att jag aldrig ens försökte du vet.
  Tack för att du inspirerar och sprider så mycket pepp och glädje!
  Kram/Em

  Emelie 2017-10-25 13:31:55 http://www.devote.se/emelierubens
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   PRECIS!! ”Den perfekta dagen” kommer sällan – man får skapa den!! Jag säger, kör, just do it, fuck it, make is happen!! HEJA DIG! KRAM <3

   josefindahlberg 2017-10-25 14:14:31
   Svara
 • Vilket fantastiskt inlägg! Vad underbart att du känner såhär. Jag hade en liknande känsla efter att jag lämnade modeindustrin och började jobba med djurrättsfrågor istället, vilket är det jag brinner för. Ibland när jag har jobbat en hel dag med mitt jobb och mitt digitala magasin jag driver vid sidan av jobbet och är svintrött så kommer den: insikten om att jag jobbar med precis det jag vill i livet. Och den insikten är så himla mäktig. Bra att du kämpat dig dit Josefin! Tack för att du inspirerar.

  Sascha 2017-10-25 12:47:00 http://www.vildamagazine.com
  Svara
 • Ååh va härligt o höra Jossan!!!? O det är så BRA att du skriver om sånt här för att det påminner oss andra om att stanna upp o känna efter vad som gör oss lyckliga o vad som gör oss mindre lyckliga för att sen jobba på det sistnämnda! Du sprider sån otroligt härlig energi o man blir så glad o fylld av inspiration VARJE gång man klickar in på din blogg!??? Du är GRYM!✨?✨

  Kristina 2017-10-25 12:30:55 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara
 • Hej!! Du är bäst och så sjukt inspirerande. På senaste tiden har jag börjat ta beslut som hjälper MIG. Jag gjort en rejäl rensning på instagram, från att följa 800 med lika många följare till att följa min familj och de konton jag inspireras av, bl.a. du. Så typ 30 pers. Jag ska även gå ut nykter första gången i helgen, för jag gillar inte ens alkohol så mycket utan dricker mest för att man ”ska” det.

  Nu till min fråga; jag har börjat yoga och meditera flera gånger i veckan, det är en underbar paus under mitt stressiga sista år på gymnasiet. Kan inte du ge tips på hur du ”inreder” när du yogar/mediterar, om du har någon speciel matta/kudde elr favoritljus du tänder.

  Tack för att du är du!

  Nora 2017-10-25 12:18:22
  Svara
  • Svar på Noras kommentar.

   Alltså WOW – Heja dig!!! 😀 <3

   Och underbar att du kör yoga och meditation – håller med om att det är en underbar paus! Jag brukar precis som du skriver tänkte ljus, rökelse, ta fram min matta (just nu har jag en från Adids X Stella McCartney) och så sätter jag på en playlist jag fått med mig från mina yogaresor hittas här: https://open.spotify.com/user/josefinebengtsson1/playlist/7prV3Pzx13ewtuo2eA3NRO

   DÅ är jag prefekt stämning att börja yoga :))))) KRAM PÅ DIG!!!

   josefindahlberg 2017-10-25 12:40:25
   Svara
 • Du är helt fantastiskt som öppnar upp dig så, betyder sjukt mycket. Är i exakt samma sits som du, typ exakt. Vart till och från med en underbar kille som på ett sätt är den bästa jag träffat, men vi är bara på så olika platser i livet. Jag 28 och han 24. Även om det är svårt så är det bara så rätt och enkelt med på ett sätt att vi nu inte ska träffas mer, jag vill mer. Precis som du, inte barn nu men nån som har de tankarna som jag. Så detta inlägg är det precis som jag skrivit själv typ. Kör hårt ?✨?❣️ 🙂

  Tove 2017-10-25 07:56:53
  Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   ALLTSÅ precis samma ålderskillnad som mellan mig och C. Sjukt!! Förstår dig precis!! Men såklart kan man ju få det att funka om man är superkära men tror verkligen det är det som krävs. Och i mitt fall är det inte så. <3 kram på dig!!

   josefindahlberg 2017-10-25 14:18:14
   Svara
 • ?️‍♀️?❤️

  Kattis 2017-10-25 07:46:33
  Svara
 • Godmorgon!
  Åh, vilken inspirerande och bra text Josefin! 🙂

  vad menar du med att du vill hitta en kille som är redo att ta nästa steg? 🙂

  Hoppas du får en underbar dag!! 🙂

  Camilla 2017-10-25 06:34:26
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Alltså en man som är redo för ett vuxet liv 🙂 Som vill och kan resa runt i världen, som är redo att så småningom köpa hem ihop och skaffa familj. Som sagt vill jag inte det NU men kanske om ett par år och jag vill hitta en snubbe som är på samma bana. Kram

   josefindahlberg 2017-10-25 07:56:45
   Svara
 • Du är en sån himla inspirerande människa Josefin! Fan vad jag diggar dig! Jag får så mycket bra energier av att läsa det du skriver. Jag skulle bara vilja släppa allt jag har i händerna och följa mina drömmar, precis som du har gjort. YOU GO GIRL!

  Julia 2017-10-25 01:04:46
  Svara
 • Du är så himla fin på dessa bilder! Och asbra inlägg ??

  Moa 2017-10-24 23:38:25 http://nouw.com/moachatillon
  Svara
 • Jag har läst din blogg i säkert tre år nu och jag har alltid sett up till hur du tacklar livet,vågar nya saker och gör precis det du måste för att må så bra som du möjligen kan. Jag har under dem senaste månaderna börjat må mycket sämre i mitt vardagsliv. Att resa sig ur sängen kan vara så tungt och man är alltid lite rädd för vad det är för nästa hemska sak som livet ska slänga min väg. Jag läser din blogg och jag tror verkligen på att saker kommer bli bättre. Du är en inspiration ❤️ Tack Josefin ✨

  Alice 2017-10-24 23:01:18
  Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Åh va fint av dig att dela med dig <3 TACK! Och jag tror också att det kommer blir bättre <3 All kärlek och kraft till dig!!

   josefindahlberg 2017-10-24 23:09:44
   Svara
 • Å jag vet känslan av att bli ifrågasatt när man vill mer och inte ”bara vara nöjd”,ibland förstår inte folk runt om frustrationen i det o då är din blogg en fin plats att återvända till<3

  A 2017-10-24 22:29:10
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Åååh va fint!!! <3 Ja, såklart är alla olika men alltid skönt att få pepp av likasinnade 😀 tack för att DU Delar! <3

   josefindahlberg 2017-10-24 22:55:07
   Svara
 • Så underbart jossan!! ??? Är så glad för din skull över allt du känner just nu ☺️ och du ska vara SÅ stolt över att du tagit dig dit du är nu genom att lyssna till dig själv! ?✨

  Sandra Hedman 2017-10-24 22:19:46 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Så himla fin text. Som du säger, allt kommer att bli bra❤️

  Kajsa 2017-10-24 21:45:39
  Svara
 • Bästa inlägget, behövde det nu. Tack??✨?

  Cornelia 2017-10-24 21:34:22 http://corneliamyrberg.com
  Svara
 • Men Jossan! Blev så himla rörd av detta inlägg och nästan gråtig, haha. Helt otroligt jäkla coolt ju! Längtar sååå tills jag kan skriva ett sånt här inlägg 😉 Du är grym på alla sätt och vis! Massa kramar <3

  ISA 2017-10-24 21:13:34 http://isabyl.se
  Svara
 • Vilket fantastiskt inspirerande inlägg! Wow <3 När man följer magkänslan och hjärtat för den delen, så kan det inte bli annat än rätt. Det är inte alltid lätt, men det är så värt det!! Heja dig och tack för att du delade ett så fint inlägg! Kram, Sassa

  Sassa 2017-10-24 21:13:17 http://www.sassaasli.com
  Svara
 • Vilket härligt inlägg, och inställning! Men måste bara få veta vart de underbara tofflorna kommer ifrån? MÅSTE ha de i mitt liv prick nu hehe 🙂

  Läsare :) 2017-10-24 21:10:51
  Svara
 • Josefin, du är min stora förebild. Jag beundrar verkligen dig! Kom nästan fram en tår… för att jag är så glad för din skull. ??? You go girl!!! ?

  Veronica Pettersson 2017-10-24 21:09:47 http://veronicapettersson.se
  Svara
 • Glad för din skull! Vilken fin och inspirerande text. Du motiverar en verkligen till att tänka om och tänka rätt och ja – magkänslan har tamej fanken alltid rätt. <3

  Johanna 2017-10-24 21:05:26
  Svara
 • Du är så inspirerande!

  Johanna 2017-10-24 21:00:32 http://www.nouw.com/johannaknoos
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!