Monday Mantra: ”Let That Shit Go”


God morgon på er och god morgon måndag! Det betyder ju nytt mantra för veckan 🙂 Jag kollade igenom Pinterest för inspo till veckans mantra och hittade en UNDERBAR bild (finns längre ner) där det står ”Let That Shit Go!” och jag kände bara där har jag det! Så den här veckan har jag kapat det rakt av från Pinterest!

Läs tidigare ”Monday Mantran” här!

Och vad menas med ”Let that shit go” då? Det går ju såklart att tolka på många olika sätt men så här ser jag på det. Vi har alla grejer som vi går runt och bär på som vi egentligen skulle vilja kasta ifrån oss. Saker eller tankar som inte får att må bättre utan snarare sämre. Det kan vara att vi jämför oss med andra, att vi bryr oss om vad andra tycker, att vi är dumma mot oss själva eller har någon dålig vana. Och det tycker jag vi ska fokusera på den här veckan – vad går vi runt och bär på som vi känner är tungt och onödigt. Vad borde vi kasta ifrån oss?

Oj, alltså var ska man börja.. Jag har så mycket grejer som jag vill släppa taget om och bara kasta iväg men det är ju såklart inte så enkelt. Men första steget är alltid att bli MEDVETEN om VAD det är man vill bli av med. Och när man vet det är andra steget att tänka VARFÖR jag vill bli av med det. Tredje steget är att känna att man verkligen vill bli av med det och fjärde steget är att ”Let that shit go”!

Jag pratade ju om dessa olika stadier för någon vecka sen här på bloggen och i min och Vanjas podcast (Josefin och Vanja). Det funkar sällan att bara bestämma sig för att sluta med något eller kasta bort ett beteende utan man måste förstå VARFÖR jag vill bli av med det. Så tex om jag är dum mot mig själv, tycker ner mig själv och säger till mig själv ”du kommer aldrig att klara av det där” då är mitt första steg att bli medveten om ATT jag har dessa tankar om mig själv. Steg två är att förstå vad dessa tankar gör med mig vilket såklart är att jag mår dåligt av dem och stannar min egen utveckling. Tredje steget är att bestämma mig för att jag INTE vill ha dessa tankar om mig själv. Och fjärde steget är att NÄR jag få en dum tanke om mig själv komma ihåg ”Let that shit go”! – Att jag är klar med dessa dumma tankar, jag vill inte längre ha dem och försök att kasta dom ifrån dig – LET THAT SHIT GO!”

Det finns nog många saker som vi skulle behöva säga det till. Och det är såklart inte så enkelt, då hade vi ju redan gjort det. MEN försök. För det behöver inte vara så svårt som man tror. Det viktiga är att man går igenom stegen jag skrev ovan och har med sig ”Let that shit go” eller kanske ”Let that fucking shit go”, haha. Jag tror vi behöver ta lite mer på detta mantra. Vi behöver påminna oss om att ”fan heller, skit i det där, du är klar med det där. Släpp det” så fort det kommer upp igen. För det kommer det att göra. Och det kommer fortsätta komma en lång tid fram över. Tankar slutar aldrig komma men du kan VÄLJA hur du ska hantera dem. Ska du gå in i tanken och i känslan av att du är dålig eller ska du försöka skaka av dig den? SKAKA SKAKA!

Det här går ju att applicera på många olika saker som sagt. Så för den här veckan tycker jag ni ska skriva ner VAD ni vill kasta ifrån er. Vad ni känner er klara med. Vad ni är trötta på! Och sen göra dessa steg!

Det här kan bli så otroligt befriande om man verkligen ger sig in i det! Jag har skakat bort en hel del även om jag såklart ha saker kvar. Den största befrielsen för mig var att sluta bry mig om vad andra tycker och tänker om mig. Det förändrade hela mitt liv! Och det gjorde jag med den här typen av träning. Så jag hoppas ni verkligen ger det ett försök och att ni håller i det!! Heja heja!

Dela gärna med er om tankar på veckans mantra här i kommentarsfältet och använd någon av bilderna som bakgrund på er telefon för att få en påminnelse om att ”Let that shit go” flera gånger om dagen!

Nu kör vi! Love J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Bästa mantrat alltså!

  Josefine 2017-10-30 15:14:22 https://daystyle.se/
  Svara
 • Grymt bra måndagsmantra, ska ta mig en rejäl funderare kring det där. Tack för inspiration, hoppas du får en toppenbra vecka! <3

  Jenny W 2017-10-30 09:12:12
  Svara
 • Du bara ger den bästa måndags viben!! Så så bäst! Fantastisk idé, min familjs äldre generation tyckte också att mondaymantra va helt bäst och ville också ha den på sina telefoner ?? Ha de bra J önskar J ??⚡️✨⚡️✨⚡️✨⚡️

  Julia 2017-10-30 08:55:25 http://www.julenjulia.org
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Men åååååååh, det gör mig SÅ GLAD!! Va kul :))) Hälsa dem!! Ha en underbar vecka <3 Kram

   josefindahlberg 2017-10-30 09:27:35
   Svara
 • Hej underbara Josefin!!
  Jag vill bara att du ska veta att jag uppskattar de här inläggen så himla mycket. Tycker du är så himla kreativ, unik och peppande i ditt sätt att skriva. Byter bakrundsbild varje vecka och tycker det är en så himla bra grej. Fortsätt med allt du gör, du är fantastisk <3

  Bamsekram från Felicia

  Felicia 2017-10-30 07:57:54
  Svara
 • ÄLSKAR!!! ????✨

  Sandra Hedman 2017-10-30 07:12:15 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!