Hur jag tänker kring det här med att bli vegan eller inte…

Hej på er bästa ni! För ett tag sen skrev jag ju ett inlägg om mina tankar på att bli vegan eller inte. TACK för all respons, detta är verkligen ett ämne som engagerar! Vilket jag verkligen förstår. Jag fick också lära mig skillnaden på att vara vegan eller äta växtbaserad kost. Jag har ju inte ätit kött eller kyckling på nästan tio år men jag har inte alls stenkoll på det här med vegansk kost eller livsstil som det snarare verkar vara. Så tack för upplysningar, info, pepp och inspo ❥

Jag skrev förra inlägget för att jag senaste tiden valt mer veganska rätter när jag varit ute och ätit och för att vegansk kost finns omkring oss överallt just nu. I alla fall här i Stockholm. Nya veganställen öppnar upp och fler och fler blir veganer så jag kände att jag verkligen ville belysa och ta upp det på bloggen.

Jag har landat i (som så många av er skrev..) att inte välja att sätta en label på mig, utan äta det som jag mår bra av. Jag skrev ju i det inlägget att jag tycker det känns svårt att släppa ost, ägg, smör tex och det känner jag fortfarande. Jag äter gäääärna veganskt mer än jag gör i dag och ska bli bättre på att välja det när jag kan. För min egen skull, för djurens skull och för vår planets skull. Men jag känner mig inte redo att gå all in vegan atm. Jag som tidigare haft problem med det här med maten känner att jag inte vill sätta för mycket regler för mig själv med vad jag ”får” eller ”inte får” äta. Så jag tror att det känns lagom för min del att göra på det här sättet 🙂

Det jag behöver göra för min egen skulle är att anstränga mig mer för att tanka mig själv med den mat som jag mår bra av. När det gäller mat så är jag ofta lat och slänger bara i mig något för att bli mätt, eller det första jag är sugen på som inte alltid är så bra egentligen, alltså typ äta godis till middag… Men såklart ska man få unna sig (jag är allt för det, det vet ni som följer mig på IG stories) men jag vet ju att jag mår bättre när jag äter bra grejer 🙂


Så nu ska jag blir lite bättre på att ställa mig i köket och laga mat som jag mår bra av och testa alla veganska recept ni tipsat mig om 🙂 Som den här grymma bloggen som jag fick tips om – Happy Health Blog! SÅ inspirerande 🙂


Om ni har fler tips på goda  (lättlagade & snabba) recept så får ni gäääärna dela mer er 🙂 Behöver all hjälp jag kan på, haha. Puss på er ❥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Ååååh tack fina för att du tipsar vidare om mig! <3
  Hoppas du hittar nåt recept du gillar.
  Kram!

  Natalie Yonan 2017-11-29 10:35:47 http://happyhealthblog.com
  Svara
 • Tips på härliga Youtubers förresten som är veganer är ”bonny rebecca” och ”Ellen Fisher”, dom får en att vilja ta sitt pick och pack och flytta till en tropiskt ö och äta mango hela dagarna.

  anna 2017-11-13 19:56:39
  Svara
 • jag är vegetarian sedan 1 år tillbaka och försöker att minimera mina ost/mjölk/ägg intag. Min tankegång är att finns det alternativ så tar jag de veganska(är glutenintolerant så alternativen är ibland begränsade) och allt jag köper hem är veganskt. Att ost är lyx ungefär. Då tror jag inte att det känns så dramatiskt om man sedan slutar helt.

  anna 2017-11-13 19:53:56
  Svara
 • Var ifrån kommer din magiska succé-blus?

  Kajsa 2017-11-13 11:42:22
  Svara
 • Ett stort tips är rotfrukter i ugn! Massera dom i lite jordnötsolja, havssalt och rosmarin och låt dom sedan gotta sig i ugnen så kan du göra andra saker samtidigt. Gott att äta bara som dom är tycker jag men också med lite hummus till eller kanske en dipp på solroskärnor och soltorkade tomater som du mixar ihop. Nom nom nom

  Karin 2017-11-13 09:27:21 http://amongpillowsandblankets.for.me
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   JAG ÄLSKAR ROTFRUKTER!! Det enda jag lagar typ, alltså sötpotatis – min favo!! tack för tips! Kram!!

   josefindahlberg 2017-11-13 10:09:57
   Svara
 • Vilken superfin blus!! Varifrån kommer den?

  Mia 2017-11-13 09:19:40
  Svara
 • Ost och smör är ju lätt att ersätta med veganska alternativ och lika gott 🙂 (rekommenderar becel smör med avokado och limeolja). Ägg är ju svårare. Vill man ersätta det i bakning etc så funkar kikärtsspad 🙂

  Linda 2017-11-13 08:26:09
  Svara
 • Hej! Tänkte höra hur du gör med lösgodis i nuläget? Tänkte på att du inte ätit kött på 10 år, skulle jättegärna få tips på nice lösgodis utan typ nermalda grisar och kossor då jag också är värsta gottegrisen hehe. Kram!

  Sofia 2017-11-13 08:08:40
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Det finns MASSA veganskt godis! Bara börja kolla i affären, här vid mig finns det typ överallt. Men sen är jag inte alltid supernoga, som sagt äter jag det som jag är sugen på.. Men om man börjar kolla så finns det mycket att välja på och flera sorter i vanliga lösviktshyllan är veganskt 🙂 KRAM

   josefindahlberg 2017-11-13 10:07:38
   Svara
 • Jeg tenker det samme som deg. Jeg spiser ikke kjøtt, og jeg prøver å spise vegansk så ofte som mulig, men jeg vil ikke sette noen ”label” på meg selv. Hvis jeg plutselig en dag føler for å takke ja til kjøtt ved et middagsselskap så gjør jeg det! Jeg kutter ut kjøtt mest for miljøet sin del, selv om dyrevelferd også spiller en stor rolle.

  Det var utrolig fine bilder i dette blogginnlegget forresten <3

  Martine 2017-11-13 03:18:52 http://atinybitbeautiful.com
  Svara
 • Åh men det låter väll jättebra!! Jag är inte häller för att förbjuda sig själv från att äta specifika grejer men om man kan äta mer växtbaserat och försöka välja de alternativen så ofta man kan så är ju det superbra!!✨✨

  Kristina 2017-11-13 00:24:15 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!