Monday Mantra: ”Time Is Now”

God morgon på er finaste ni och god morgon måndag. Dags att ställa in vårt mind för veckan vi har framför oss 🙂

Läs tidigare mantran här!

Dags för ett mantra som jag tror många av oss behöver påminna oss om ofta. ”Time Is Now”. En riktig klassiker! Och det är den ju av en anledning. Så den här veckan tänker jag att detta är vårt mantra att ta fram i stressiga situationer, i stunder då vi känner oss lite sega, otacksamma för att få tillbaka tacksamheten och fokuset. Men också såklart i våra glada stunder!

För mig handlar detta mantra om två delar. Den ena delen handlar om att vara här och nu. Att göra det jag gör just nu och inte tänka på nästa och nästnästa grej i huvudet medan jag gör det jag gör nu. Alltså ”Be present”. Att leva mer i nuet. Därför är det här mantrat bra att ta fram i stressiga situationer för grunda sig och därmed minska stressen i vår vardag.

Alltså, jag har ju ofta väldigt mycket att göra. Mina veckor är sällan långtråkiga eller fylld av dagar jag inte vet vad jag ska göra. Jag har rätt fullt upp. Så om jag skulle börja veckan med att tänka på ALLT jag ska göra i veckan, undra ”Hur ska jag hinna med?” så skulle jag ganska lätt bli stressad.

I stället tar jag en dag i taget. ”Vad ska jag göra i dag?”. Jag vet faktiskt sällan vad som händer på onsdag eller torsdag i början av veckan för att jag fokuserar på en dag i taget. Sen har jag ju min kalender där allt står så att jag enkelt kan kolla upp och fylla in nya möten mm. Men att ta en dag i taget och tänka ”Time Is Now” har hjälpt mig att stressa ner 🙂

Den andra delen i ”Time Is Now” är för mig: ”HALLÅ du lever NU!! Inte sen! Gör det du vill! Förverkliga dina drömmar! Skit i småsaker, vad andra tycker eller tänker, gör det som du vill. Sluta vänta på rätt tillfälle – skapa det själv!!”

Ja men typ något sånt. Absolut inte att stressa på sig själva men att uppskatta att jag lever här och nu. Jag vet inte hur länge jag kommer att leva och jag kommer inte att få ett andra liv. MITT LIV ÄR HÄR OCH NU. Vad vill jag göra med mitt liv?

Jag försöker få ut så mycket jag kan av min tid. Jag gillar fullspäckade dagar för att hinna med massa saker men jag gillar också att (ibland) ha en lugn dag då jag får ladda genom min yoga, meditation eller vila hemma. För det ger mig kraft till de fullspäckade dagarna. Men jag försöker ändå alltid ha med mig att ”TIME IS FUCKING NOW” – Vänta inte! Vissa saker kanske passar bättre senare men det finns ALLTID något du kan börja med nu. Och kom i håg att detta är för din skull – för att DU ska få ut så mycket som möjligt av ditt liv och få leva ett sånt härligt liv som möjligt.

Så en liten summering av ”Time Is Now” – Lev i nuet och gör det du vill. Vänta inte. Ditt liv händer just nu!

Dela gärna era funderingar på veckans mantra och om vad ni gör för att leva i nuet och se tiden som en drivkraft 🙂

Här finns bakgrundsbilder att använda på era telefoner så ni bli påminda om veckans mantra flera gånger om dagen.

LOVE J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Detta behöver jag SÅ mycket idag och denna tid i livet. Tack snälla! <3 Undrar även vad det är för kamera du använder nu för tiden? Tänkte passa på att unna mig en, och Black week/friday är ju här så skulle vara roligt att lyckas fynda en 🙂 Kram

  P 2017-11-20 17:52:14
  Svara
  • Svar på Ps kommentar.

   Underbart!! <3 <3 <3 Jag fotar med Nixon Df och redigerar i Lightroom <3 :d Kram!

   josefindahlberg 2017-11-20 17:54:39
   Svara
 • Bästa starten på veckan att läsa detta! speciellt sista delen var SÅ träffande för mig! Heja Monday Mantras <3

  ISA 2017-11-20 13:54:16 http://isabyl.se
  Svara
 • Blir alltid lika peppad på måndag när jag inser att ett nytt mantra kommit upp! Du är grym, tack för så mycket inspiration!
  Byter bakgrund varje vecka ?
  Kram!!

  Sara 2017-11-20 09:59:45
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!