Monday Mantra: ”Be true to yourself”

❥ God morgon på er fina ni, hoppas ni sovit gott i natt och har en fin morgon ❥

Som vanligt börjar vi veckan här på bloggen med ett nytt Monday Mantra (läs tidigare här). Och det gör vi för att ta ansvar för vårt tänkande, vår inställning, vårt liv. För det går att förändra så otroligt mycket i livet genom våra tankar. Så därför tycker jag det är fint att vi ställer in vårt mindset på samma kärleksfulla spår och peppar varandra.

Veckans mantra: ”Be true to yourself” – ett mantra jag vill ha med mig varje dag! Och något jag jobbat med väldigt mycket med senaste tiden. För jag upptäckte för ett par år sen att jag höll på med ett liv som inte kändes rätt i mitt hjärta. Det kändes rätt utifrån min hjärna i mycket för jag höll på med något som jag drömt om länge, det såg coolt ut utifrån, jag jobbade med något som många andra tjejer ville jobba med vilket gjorde att jag trodde att jag var tvungen att köra på, jag ville inte förlora min plats. Jag körde på utifrån vad min hjärna tänkte, inte hur mitt hjärta kände. Och egentligen hör ju dessa två ihop. Mina tankar är mina känslor. Men när jag inte tar kommando eller ansvar för mina tankar är det bara något som händer mig. Och jag gick igång på att prestera, fortsätta och köra på ännu mer för att få bekräftelse.

Men när jag började landa i att detta inte var det jag mådde bäst i, eller det jag ville göra längre så började jag ifrågasätta mina tankar. Varför vill jag ha den där bekräftelsen? Varför måste jag göra detta bara för att det är många andra som vill göra det? Jag tog inte bara emot tanken som den var utan jag vände och vred på den. Och det har resulterat i att jag har hittat det som känns mer sant mot mig själv. Och att jag i stället kan tänkta efter, känna efter och sluta gå på de första tankarna som kommer. DETTA är precis det man behöver göra när man ska sluta bry sig om vad andra människor tycker och tänker om en. Man kan inte agera på första tanken som kommer – utan man måste arbeta med den.

Det är lätt att man utsätter sig för situationer som inte känns bekvämt. Man går mer på grejer man egentligen inte vill av kanske rädsla, man vill inte vara till besvär eller inte vågar säga hur man känner. Jag tror vi alla hamnar där i bland. I dessa situationer är veckans mantra otroligt viktigt att ha med sig. Att stanna upp och fråga ”vad är sant för mig?” och sen försöka handla ut ifrån det. Genom att göra det visar du sig själv kärlek och därmed bygger dig självkänsla.

❥ Våga vara sann mot dig själv ❥

Vad har ni för tankar på veckans mantra? Tycker ni det är lätt eller svårt att vara sann mot sig själv? Hur då? Är ni med mig på veckans mantra? Dela gärna med er!

Som vanligt har jag gjort bilder att ha som bakgrund på telefonen. Både på engelska och svenska på er förfrågan ❥

Hoppas ni får en fin måndag. LOVE J!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej Josefin, lyssnade precis på intervjun med dig i Bira och Bråding och jag känner igen mig väldigt mycket… Situationen med min pappa, hans missbruk, och mitt väldigt destruktiva liv pga alkohol och fyllor. Vill ge dig en stor kram och säga att du är grym!!!!!!! Jag valde att aldrig bli full igen för 4.5 år sedan (försökte sluta dricka i många år innan men kunde inte sluta) och jag trodde aldrig att det skulle gå…. Men nu har jag varit nykter sedan dess och jösses så mycket bättre jag mår och ångsten kommer väldigt sällan på besök och om det gör det pga jobbstress eller liknande så liknar den ingenting med bakfylleångesten jag brukade ha i alldeles för många år. Jag hoppas fler vågar välja ett liv utan fyll och alkohol. Livet ar sa mycket bättre <3

  Anna 2017-11-28 19:58:34 http://www.simplyswedish.ca
  Svara
 • jag kunde inte känna igen mig mer i det du skriver. att man gör något för att det finns så många andra som vill det, men att det kanske inte gör en lycklig, ändå vågar man inte sluta. jag kände precis så när jag drev eget företag. jag var rädd att göra mig själv besviken framför allt. unga moa som drömde om att vara egenföretagare och entreprenör. till slut slutade jag jobba och för ca 1 månad sedan avvecklade jag företaget helt. jag har aldrig mått bättre <3

  Moa Håkansdotter 2017-11-28 11:16:48 http://moahakansdotter.vimedbarn.se
  Svara
 • Jag tycker det är apsvårt! Ibland sitter vad jag verkligen vill så långt in för att jag är så van att bara köra på. Hela livet har varit som ett långt ånglok där jag bara tänkt framåt framåt framåt och utvecklas utvecklas utvecklas. Jag så inne i att alltid sträva framåt och alltid analysera mig själv och undersöka vad jag kan göra bättre. Min hjärna är så inställd utmana mig själv eftersom jag alltid förknippat att utmana sig själv är lika med att utvecklas och lyckas. Jag har alltid valt den ”svåra” vägen istället för den ”lätta” för att jag på något sätt förknippat detta med att vara framgångsrik. Detta var tills en person sa till mig: Men varför måste det lätta valet vara ett dåligt val? Kanske är det rent av det smartaste. det som kommer får dig att gå längst för att du inte behöver kämpa så jäkla mycket. Och jag kände bara att ja, du har rätt. Jag är fan trött på att ständigt utmana mig själv. Jag är trött på att alltid kämpa. Det är ju inte det livet handla rom, det handlar ju om att vara lycklig.

  Karin 2017-11-28 07:50:47 http://amongpillowsandblankets.for.me
  Svara
 • Jag är med dig på veckans mantra! ?? Det är så viktigt att vara sann mot sig själv & det kämpar jag med varje dag. Det är så lätt att ryckas med i vad som förväntas av en. Men nu är det slut med det. Att väga stå upp för sig själv för det är ingen annan som gör det.

  Go veckans mantra!

  Lina ✨ 2017-11-27 23:02:22
  Svara
 • Håller helt med. Det är så lätt att ryckas med i något som man tror är bra. Men i själva verket är det inte de. Det krävs nog en liten paus för att börja förstå det, att känna efter vad man mår bra av och inte göra av gammal vana.
  Du är en stor inspirationskälla Josefin, glöm aldrig det!
  ??

  Cissi 2017-11-27 13:14:35 http://ceciliapralins.vimedbarn.se
  Svara
 • Jag har så lätt för att göra något för att alla andra gör det. Man tänker att man måste följa strömmen på något vis och göra allt för att det är så man ”borde” göra det fast det egentligen innerst inne inte är ens grej. Det här är ytterligare ett veckans mantra som verkligen berör mig så mycket och får mig att ÄNNU mer försöka tänka efter vad jag vill, och inte vad andra vill att jag ska vilja. För jag är på en plats i livet där jag börjat inse att jag inte trivs med min livssituation o att jag kanske befinner mig på den här platsen för att jag lyssnat för mycket på andra, istället för att gå min egen väg. Vi skapar vårt eget liv och det är så viktigt att våga lita på sig själv och sitt hjärta och VÅGA bryta mönster som vi lever i om vi inte trivs med det. Oj va långt detta blev, men TACK Jossan för ”veckans mantra”, tycker att det är ett SÅ bra tema att ha varje vecka! Du är en stor förebild och jag är så glad och tacksam för att du sprider så mycket inspiration! <3

  Kristina 2017-11-27 11:43:21 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara
 • Så viktigt!

  Josefine 2017-11-27 10:40:22 https://svenskatrappsteg.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!