Monday Mantra: ”I Can Do It!”

★ God morgon måndag och god morgonen en ny vecka. I dag var allt riktigt trögt på morgonen, jag vaknade upp med världens huvudvärk och kom inte ur sängen på en timme efter att klockan ringde.. När jag kollade i min kalender så såg jag flera saker som ska vara klara i dag och i morgon som jag inte hunnit med pga av att jag verkligen tog helg och var ledig (så skönt!). Min första reaktion var ”åh nej, fan, helvete, jag kommer inte hinna. Shit va dålig jag är. HUR ska jag får ihop det!?!?!?!??!”. Stressen sköljdes över mig. Men eftersom det här inte är första gånger jag känner så har så vet jag vad jag behöver göra i stunder som dessa. Så jag lugnade jag mig själv. ”Okej Jossan, nu tar vi en sak i taget”. Så nu har jag gjort upp en lista med det som är prio och när jag tittar på den listan känner jag att det där kan jag absolut klara av. Så min lilla läxa från morgonen är som jag lärt mig många gånger förut, stressa inte upp dig i onödan, det leder inte till något bra. Utan bena ut situationen och ta en sak i taget. Då går det bra! ★

Min lilla morgonläxa har lite med veckans mantra att göra. ”I Can Do It!” – Det är ett mantra med power i sig. Ett mantra med kraft som hjälper oss att ta oss dit vi vill även om vi möter hinder på vägen. En kraft om att tro på oss själva och en kraft som kommer hjälpa oss att nå våra drömmar!

Jag VET att jag kan klara av mer än vad jag tror. Det har jag bevisat mig själv många gånger. Och det finns saker i dag som jag tycker känns svårt men jag vet att jag kommer att klara även det. För jag har en enorm kraft inom mig – om jag vill plocka fram den! I den kraften ligger tron på mig själv. Tron på att JAG KAN. På att JAG är tillräckligt. På att JAG är powerful. På att JAG kan nå mina drömmar.


För att känna att ”I Can Do It” behöver man ett ”Dream Big”-tänk. (Läs det mantrat här!) För allt börjar med våra tankar. Om vad vi tänker om oss själva. Därför hänger dessa två mantran ihop så jag råder er till att läsa båda!

Vi har ca 60 000 tankar om dagen. Om du är van att tänka negativa tankar om dig själv så förstår du nog hur många negativa tankar det blir på en dag. Och dessa tankar påverkar oss. Våra tankar är grunden till vårt mående. Därför är det så otroligt viktigt att ta kommando över våra tankar. Vända dem till kärleksfulla tankar. Vända dem från ”Jag kan inte” till ” Jag kan!”.

Allt i livet flyter inte bara på. Jag har skrivit mycket om att ha ”ett flow” i livet för att veta att man är på rätt väg. MEN det betyder inte att vägen dit är spikrak. Det kan ta ett tag att hitta sin väg och på vägen dit kan du möta hinder efter hinder. Men OM du tar dig över dessa hinder, hittar din rätta väg så tror jag att motvinden kommer vänta till motvind. För mig har det varit så. Min resa till min rätta väg var väldigt krokig, brant och jobbig. MEN när jag till slut hamnade rätt har jag fått rejält med medvind. Jag har hittat min väg helt enkelt och det visar sig hela tiden att det är rätt väg för mig.

Vi står alla inför olika utmaningar och dessa går inte att jämföra med varandra. Därför är det dags att sluta lägga tid och energi på att jämföra och i stället lägga den tiden på att tänka ”ATT du klarat det”. För det du tänker skapar känslor och dina känslor styr dig. Så därför är våra tankar så otroligt viktiga och därför är veckans mantra ”I Can Do It”.

Efter att jag orkat fortsätta, trott på mig själv och vågat drömma stort har jag klarat av grej efter grej. Både i mitt privatliv och jobbliv. Jag har hittat min inre kraft som hjälper mig att ta mig fram på min rätt väg. Och jag vill så gärna att ni också ska känna den så därför är veckans mantra så himla viktigt för mig och jag hoppas, hoppas, hoppas att ni har med er det under veckan som kommer.

Om du har frågor på veckans mantra är det bara att ställa dem i kommentarsfältet!

★ YOU CAN DO IT! ★

Love J!

Som vanligt har jag gjort bilder som ni kan ha som bakgrund på era telefoner eller datorn för att bli påmind om veckans mantra. När du börjar tvivla på dig själv, känna dig otillräcklig eller svag – kolla på din telefon och säg veckans mantra om och om igen tyst för dig själv. Det kommer att ge dig kraft, det vet jag! Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Ibland känns det som om du skriver till en, som om du vet att just det där behöver hon vet! Så häftigt! Har en stor grej på jobbet imorgon som jag ska koordinera & varit nervös över det. Så det här mantrat passar perfekt! ?? Tack igen Jossan för inspiration!

    Lina ✨ 2017-12-04 22:17:39
    Svara
  • Älskar dina Monday mantran!

    Josefine 2017-12-04 11:41:19 https://www.drottcompany.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!