Hur jag tänker kring mina tatueringar (Jag vet att de sitter hela livet…)

Oj, va många tatueringar du har?”, ”Är du inte rädd för att du kommer ångra dig när du är vuxen?”, ”kommer du kunna stå för det där hela livet?”. Ni som har tatueringar känner nog igen dessa frågor… Är det inte otroligt märkligt att folk tar sig friheten att kommentera hej vilt vad en annan människa har valt att göra med sin kropp när det kommer till tatueringar?!

Såklart har jag fått dessa frågor fler gånger sen jag tatuerade mig för första gången för tio år sen och egentligen bryr jag mig inte så mycket. Jag tatuerar mig för min egen skull ingen annans men jag tycker ändå det är märkligt att det är så vanligt att alla ska ha massa synpunkter på ens tatueringar. Men jag tänkte i alla fall dela med mig om mina tankar på mina tatueringar och om varför jag vill ha ännu fler.

Stjärnan på min handled var min första tatuering. Den gjorde jag samma år jag fyllde 18 år efter att ha ritat den på samma ställe sen jag var 10 år. Jag hade alltså verkligen tänkt över detta innan jag körde. När den var klar kände jag mig otroligt stolt över min nya gaddning och det kändes som jag gick runt med en hel sleeve.. Och det tog inte lång tid innan jag ville göra en till och en till. Under de här tio åren har jag samlat på mig 16 tatueringar och det lär bli fler. Jag fullkomligt älskar mina tatueringar och skulle känna mig helt naken utan dem.

För mig är de en del av mig, av min kropp. Jag reagerar sällan på dem när jag ser mig i spegeln utan det är som en hand, en arm. En del av mig. Jag har full förståelse för de som inte vill tatuera sig, som skulle känna sig utklädda med tatuering men för mig är det precis samma sak fast tvärtom. Jag skulle inte känna mig som mig själv utan dem.

Jag förstår såklart att de inte kommer vara lika snygga sen när jag är gammal och huden inte är lika stram som i dag men vad gör det då? Jag tycker inte det är hela världen, jag tar inte min kropp på så stort allvar. Och jag kommer ju alltid att vara jag, oavsett ålder så jag tror bara jag kommer se dem som härliga minnen från mitt liv.

Mina senaste tatueringar är planeten på armen och pilen genom hjärtat på handleden och jag älskar dem redan. De känns så självklara, som att jag alltid har haft dem. Jag har redan hittat några fler jag vill göra så snart blir det nog dags igen 🙂

Hur tänker ni kring tatueringar? Är ni sånna som känner er nakna utan eller skulle känna er totalt utklädda med?

PUSS J!

Lästips: Mina tatueringar – Var, När och Varför!

Här kommer lite blandade bilder på mina tatueringar:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Jag tycker att tatueringar kan vara väldigt fint på andra. I perioder har jag själv varit sugen på att tatuera mig, men nu har jag kommit fram till att det inte är något för mig. Jag har svårt att se mig tatuerad och jag tror att jag hade ångrat mig ganska snart. Det är härligt att vi alla är olika!

  Tessan 2018-01-01 11:18:02
  Svara
  • Svar på Tessans kommentar.

   Ja, alla är ju olika såklart :))) Vissa saker gillar man att se på andra och vissa saker gillar man att se på sig själv 🙂 <3 Kram!

   josefindahlberg 2018-01-01 18:57:24
   Svara
 • Älskar tatueringar! Så himla fint – ska själv göra några fler 🙂 men, min fråga är faktiskt vart ditt halsband kommer ifrån? Letar efter liknande 🙂

  Gott nytt år! ✨

  Emma 2017-12-30 18:45:40 http://www.sunseasalr.com
  Svara
 • Jag har just nu 4 små och en text, kommer definitivt att skaffa fler också :))) Jag känner det nästan som att jag inte minns tiden innan jag gjorde dem, och det skulle vara så sjukt konstigt om jag inte skulle ha dem längre, trots att de är så små och väldigt subtila. Nästa gång blir det dock något större :))

  Shanelle 2017-12-29 10:35:42 http://shanelle.blo.gg
  Svara
 • Jag håller med dig Jossan, jag skulle känna mig så naken utan mina tatueringar. Har två & jag älskar dem. Ska även tatuera en tredje. Har skrivit tacksamhet på min högra fot & har ett Peace-tecken vid min högra handled & ska göra ett kvinnosymbolen på vänster underarm ?

  Lina ✨ 2017-12-29 01:30:42
  Svara
 • Jag äääälskar tatueringar!! Så fort jag har gått upp lite i vikt ska jag skaffa mig några! Dock tycker jag det är jättesvårt att bestämma sig om vad och vart den ska sitta hehe. Tycker sen det är så fånigt att gå runt o oroa sig över att de sitter hela livet och ångrar sig – man lever ju faktiskt bara en gång ändå ju så varför inte smycka sin kropp med det man gillar då? ☀️☀️

  Alice 2017-12-28 18:22:13 http://nouw.com/lifeofkile
  Svara
 • Underbara tatueringar! Men haha, människor har en tendens att se så döds-seriöst på att tatuera sig.
  Är det inte dags för en giraff nästa gång? :)))

  Maria 2017-12-28 16:52:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!