Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Monday Mantra: ”Ett avslut är början på något nytt”

★ God morgon fina, fantastiska, underbara ni, hoppas ni har sovit gott! ★

Som vanligt inleder vi veckan här på bloggen med ett nytt mantra och veckans mantra känns väldigt fint så här i början av året. De handlar om att tro att ett avslut är början på något nytt (bättre) och det passar ju väldigt bra så här i januari månad.

Men att det förra året är slut och vi har ett nytt år framför oss känns ju ganska givet. Men detta mantra är otroligt bra att ha med sig i jobbiga situationer, relationer eller i jobbsammanhang. Till exempel om du av något anledning är i ett break up är detta otroligt bra att ha med sig. Att oavsett hur vidrigt och omöjligt ens situation känns så är det början på något nytt, och något ännu bättre enligt mig. Genom att ha med detta mantra i hjärnan tror jag att vi vågar bryta mönster och utvecklas. En största anledningen att vi är kvar i gamla spår som dåliga relationer eller på ett jobb vi inte trivs är rädslan över ovissheten. Vi vet inte vad som väntar och därför känns det enklare att gå tillbaka dit vi kom från. Ett avslut känns så tungt. Men så behöver det inte vara. Ett avslut är början på något nytt!

När vi är rädda och går tillbaka samma väg vi kom ifrån vet vi vad vi får, men om vi fortsätter att gå framåt är vår framtid oviss. Och det är där det magiska finns. ”The magic happens outside the box”.

 

Så oavsett om det gäller en relation, ett jobb eller bara livet generellt så vi alla en ny chans till en nystart. Vi har ett helt oskrivet år framför oss. Vilket mindset vill du ta med in i det nya året?

Jag vill ta med mig veckans mantra och lita på att ett avslut är börja på något ännu bättre. Det är en chans för mig att utvecklas och ta mig vidare i livet. Oavsett om det känns jobbigt så vet jag att det berikar mig och mitt liv. Med det tankesättet med mig tror jag att jag kommer att kunna tackla oväntade grejer som dyker upp detta år på ett otroligt mycket bättre sätt. Och jag är övertygad om att det gäller även för er. Därför hoppas jag att ni är med mig på veckans mantra?

Om du är nyfiken på fler mantran – klicka här!

Som vanligt finns det finns det fina bilder att ha som bakgrund på sin telefon eller dator för att bli påmind om veckans mantra. Eller om du vill välja något av citaten ovan. Dela gärna era funderingar och erfarenheter på veckans mantra i kommentarsfältet ★

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Josefin,
  Det här var exakt det jag behövde se idag. Jag går precis igenom ett break up, min sambo gjorde slut på oss två dagar innan nyår och nu har den värsta chocken och panikkänslorna lagt sig. Men det är fortfarande väldigt läskigt, framförallt i och med att jag nu ger mig ut i ett annat liv. Inte längre samboskap och inte längre någon att dela sin vardag med, det är väldigt jobbigt och läskigt att tänka på det. Men försöker verkligen att tänka mer på att det är början på något nytt istället för att det bara är ett slut och att det är en avgrund och inget mer framför mig. Väldigt svårt, men ibland lyckas jag. Det här är också första gången som jag blir dumpad och att ett seriöst förhållande tar slut för mig vilket gör att jag har väldigt svårt att veta hur jag ska ta mig vidare. Jag vill så gärna hitta tillbaka till den gamla jag som var stark och visste vart hon var påväg här i livet. Jag tänker att du besitter båda dom egenskaperna och du inspirerar mig så mycket, och jag tänker även att du kanske har lite erfarenhet av att gå vidare själv från en kärleksrelation. Det skulle vara så fint om du hade tiden att ge några tips på hur du lyckades med det.

  Ha det så bra, kram.

  Lina 2018-01-08 16:43:17
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   LINA <3 Tack för att du delar. Jag förstår att det är superjobbigt, vilket är helt okej, såklart är det det. Så var inte för hård mot dig själv, saker tar tid. De dagar du orkar får du peppa dig själv och de dagar du inte orkar får du ta hand om dig själv och bara vara. Men en sak som är säker är att det väntar något bättre om du öppnar upp för det 🙂 Allt har sin mening <3 Jag önskar dig alla kärlek och lycka <3 KRAM

   josefindahlberg 2018-01-08 19:01:24
   Svara
 • Det här var PRECIS det jag behövde höra och läsa just idag!

  Josefine 2018-01-08 08:27:08 http://bluedent.se/
  Svara
Josefin Dahlbergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!