Monday Mantra: ”Forgive and you will be free”

God morgon måndag och god morgon ny vecka. Jag älskar att börja veckan med att skriva mina ”Monday Mantras” det ger mig verkligen en bra start på veckan och jag är så glad över ni är så många som tycker att det ger er en bra start på veckan. Det är precis därför jag gör det. Om du är ny till Monday Mantra – läs tidigare mantran här!

Den här veckans mantra är något som jag har fått jobba med supermycket under senaste tiden så därför känns det så skönt att få ut det och dela det med er. Det handlar om förlåtelse. Att förlåta sig själv och andra – ÄVEN om jag inte tycker att de förtjänar det. För det är du som tjänar på att förlåta, inte den andra personen. Och du tjänar på att förlåta sig själv. Ingen kan mår bra om man går och håller fast med gamla föreställningar eller av att väga släppa, acceptera och förlåta.

Jag vet att många av er har varit med om grejer som ni inte vill förlåta. Ni kanske vägrar att göra det. Ni har blivit så sårade att det känns omöjligt. Jag förstår den känslan och det är precis det jag har behövt jobba med under en längre tid. Men jag är så glad över att jag lärt mig att förlåta är ett enda sättet att på riktigt kunna gå vidare. Kunna bli fri på riktigt. När jag skulle skriva detta mantra letade jag som vanligt inspiration till mina bilder och då ramlade jag över detta citat som jag tycker är så otroligt bra och sant:

Forgiveness is a gift to yourself. It frees you from the past, past experiences, and past relationships. It allows you to live in the present time. When you forgive yourself and forgive others, you are indeed free.

För mig är detta citat spot on. Av mina egna erfarenheter vet jag att det stämmer och att förlåta är det enda sättet till att bli fri. Men det är svårt, speciellt när man blivit sviken. Jag jobbade i flera år med att förlåta min pappa för allt han gjort mot mig och min familj men när jag till slut kände att jag kunde acceptera det som hänt (oavsett om det inte var okej) och förlåta honom så kunde jag för första gången känna mig fri. Samma sak i relationer där jag blivit sviken. Om jag går runt och håller fast i min ilska och matar den med tankar om vad jag ska säga, hur jag ska få den personen att må så dåligt som möjligt då är det jag som får ett sämre mående.

Och såklart kan vi känna att vi vill såra när vi blivit svikna men genom att såra andra sårar vi också oss själva. Det får vi inte glömma bort! Det är genom att förlåta vi kan gå vidare och blir fria precis som citatet säger.

Det som gör att vi har svårt att förlåta är vårt ego. Det säger till oss att inte släppa det som hänt, att det inte var rättvist mot oss, att vi förtjänar bättre. Och alla saker är inte rättvisa och ja i bland förtjänar vi bättre. Men vi förtjänar också bättre än att vara kvar i vårt gamla mående, våra hämndtankar eller hårda ord. Vi förtjänar att släppa och gå vidare. Forgive and you will be free.


Och vi måste vara snälla mot oss själva. I bland gör vi saker som inte är rätt, i bland ställer vi till det för oss själva. Men även då är det viktigt att kunna förlåta och gå vidare. Vi får inte vara så hårda mot oss själva. Jag vet att jag alltid gjort så gott jag har kunnat och i bland har mina förutsättningar gjort att jag handlat fel. Men inget blir bättre av att jag går runt och slår på mig själv. Jag mår bättre av att förlåta mig själv och gå vidare. Jag lär mig av mina misstag och försöker att inte göra om dem, det räcker. Försök att tänka så du också. Håll inte fast i det gamla, släpp och försöka på nytt.

Be true to yourself – ett Monday Mantra som vi hade för ett par veckor sen (läs det här!). Försök att vara sann mot dig själv, se vad det är som du inte har förlåtit och försök att se på det med andra ögon den här veckan. Det är dags att lämna det gamla bakom oss, det är dags att bli fria.

Jag som hoppas så att ni är med mig på detta mantra, det känns verkligen i hjärtat när jag skriver det. Dela gärna med er av era erfarenheter och tankar i kommentarsfältet.

Nedan finns bilder som ni kan ha som bakgrundsbild på er telefon eller dator för att bli påminda om veckans mantra. LOVE J!

Jag hittade den här när jag sökte runt på inspo – hur härlig?? Älskar den!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • En helt annan fråga: varifrån kommer dina ljusslingor, de mindre? 🙂

  Jenny 2017-12-12 11:26:35
  Svara
 • <3

  Linn 2017-12-12 11:14:26 http://linnwiberg.se
  Svara
 • Älskar hela konceptet monday mantra!! Ger en sådan bra start på veckan <3<3 Älskar också tröjan, vart kommer den ifrån?

  Mimmi 2017-12-11 19:46:38
  Svara
 • Jag håller med dig i det mesta du beskriver, men jag är i en sån svår sits. Blivit så brutalt sviken av min kärlek. Han svek mig i somras, kom tillbaka i höstas och ville ha en andra chans och jag fundera länge men gav han det ändå för detta är sen finaste jag mött. Jag var extra noga med att kommunicera att han inte fick känna sig osäker denna gång (därför det tog slut förra gången, han är yngre o osäker på mycket i sitt liv) och han höll med o lova o sa hur viktigt det är att jag mår bra. Mina kompisar var tveksamma men jag stod upp för han för jag älskar ju han. Vi hade en underbar helg och från ingenstans ”känns det fel” igen. Jag tappa det och skrek att jag hatar han och aldrig mer kommer förlåta han, låg i sängen 3 dygn och bara grät. Nu gått prick tre veckor och är okej men vet inte om jag nånsin kommer kunna förlåta. Han sa dagarna efter på sms att han mår skit och förstår inte hur han kunnat utsätta mig för allt detta osv osv, vilket såklart känns ”bra”, men kommer aldrig kunna förstå… förstå hur han kunde, kunde behandla mig som en påse skit igen och medvetet krossa mig typ. Är oftast mer ledsen över detta men känt en slags ilska med som skrämmer mig.

  Kan du känna igen dig eller nån annan? Gått igenom riktigt tuffa saker förut så vet ändå hur jag ska ta hand om mig men detta är ibland bara för mycket för även mig..

  Elsa 2017-12-11 14:50:46
  Svara
 • Så bra, sanna och viktiga ord!

  Josefine 2017-12-11 14:48:41 https://varmepumpeshopen.no/
  Svara
 • Tack för inspirationen ???✨

  Mikkaela 2017-12-11 12:06:37
  Svara
 • ÄLSKAR verkligen det här konceptet! Och just detta mantra känns extra viktigt och värdefullt för mig just nu – tack!

  Maya Larsson - Entreprenörskap & pepp 2017-12-11 10:33:51 http://www.mayalarsson.se
  Svara
 • Det här mantrat talade verkligen till mig! Jag behöver lära mig det och ta det till mig. Det är så att jag började läsa till journalist på folkis i höstas, flyttade också in på internat. Efter ett par veckor fick jag ett väldigt obehagligt mail från en i min klass, som dessutom bor mittemot mig – en 42-årig man. Han tryckte ner hela min person och ville helt enkelt att jag skulle ändra på mig för att han ansåg det. Jag mådde väldigt dåligt och fick en del ångest av det här då det hela var väldigt obehagligt. Jag har tagit upp det med lärare och liknande men tyvärr har inget större hänt och vi bor fortfarande mittemot varandra. Han har inte bara tagit ifrån mig en stor del av min utbildning då han påverkat hela min upplevelse hittills, utan också gjort att jag lagt alldeles för mycket energi på att vara rädd för han, undvika han etc. Han har dessutom förminskat min person. Jag vill verkligen inte att det ska ta mer tid och energi från mig, alltså måste jag förlåta, inte för att han förtjänar det, utan för att jag måste få frid som du skrev. Tack för att du påminde om det! <3

  Linnea 2017-12-11 09:24:48
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Men fy, ja verkligen inte okej. Men det ska som du skriver inte få ta ännu mer från dig <3 <3 <3 Heja dig!! KRAM!!

   josefindahlberg 2017-12-11 15:24:12
   Svara
 • Du är så bra med orden Josefin. Heja dig! Heja oss! Heja alla ✨

  Ylva 2017-12-11 09:17:35
  Svara
 • Bästa med att det är måndag, bästa starten! ?

  Lina ✨ 2017-12-11 07:47:40
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!