Drömkalender för mina tankar ❥

Hej på er bästa ni, efter veckor eller ja snarare månader av en FULLSPÄCKAD agenda som ledde till en krasch förra veckan (läs om det här) kände jag att det var dags att göra en hääääärligaste agenda. Så jag satte mig ner och pysslade ihop den här härliga, energikick till veckoplan!

Såklart är inte det här min jobbkalender utan det är min tankekalender. Så här vill jag att mina tankar ska se ut under veckan som kommer, eller ja under alla veckor 🙂

Nu ska vi kolla lite närmre på vad som finns med..

SELF LOVE!!! Såklart (har ni läst veckans Monday Mantra?). Några andra grejer jag älskar med den här sidan och som är så himla viktiga att ha med sig är:

Be your own BFF! – Så himla viktigt att man peppar sig själv, speciellt när livet inte känns lätt. blir som man tänkt sig eller när man känner att man har gjort bort sig. DÅ behöver vi verkligen ha vår egen rygg. Behandla dig själv som du behandlar din bff!!

Choose happiness – En viktig grej att ha med mig i mina tankar, att jag har ett val. Väljer att se det som går eller det som inte går? Det behöver jag (och nog vi alla) jobba på. Därför behöver jag den påminnelsen med i min tankekalender!

Let That Shit go (ett tidigare Monday Mantra) – Vi har alla dåliga vanor eller tankar som en del av vår vardags och ”let that shit go” handlar om att släppa taget om dessa. Och det behöver jag verkligen påminna mig om. Att släppa det gamla och ta in det nya! Bort med det dåliga och in med det braiga!

Be Kind! – En superviktiggrej såklart och något jag vill vara VARJE DAG! Jag vill lämna braiga spår efter mig, inte tråkiga och bittra… En enkel och bra glittrig påminnelse!

Den andra sidan ser ut så här, huuuur fin? Jag älskar den! Och här är några grejer jag älskar lite extra:

Be present – Ja, det kommer jag nog alltid behöva påminna mig om. Jag har ju rätt bra på att springa i väg i tankarna, se nästa mål och nästa dröm. Därför behöver jag påminna mig om att vara närvarande i nuet och såklart gör jag det bäst med meditation.

Self Love Party – Bäääääästa partyt! Borde man ju ha varje dag!

Forgive to be free Förra veckans mantra som verkar ha betytt lika mycket för er som för mig. Något som jag verkligen behöver ha med i mina tankar när drömmande tankar och hämndtankar kommer upp. Och jag måste bara upprepa detta citat som jag tycker är helt otroligt bra:

Forgiveness is a gift to yourself. It frees you from the past, past experiences, and past relationships. It allows you to live in the present time. When you forgive yourself and forgive others, you are indeed free.

Breathe in, breathe out – När jag känner mig stressad är det precis det jag behöver påminna mig själv om därför finns det med i min tankekalender. För att sätta sig ner och andas är det enklaste (och bästa) knepet att ta till för att komma tillbaka till nuet och till sig själv. Det funkar (nästan) varje gång men det kräver tålamod och disciplin.

Dream Big – även om man kan tro att det sitter i min ryggmärg så behöver även jag påminna mig själv om det. Att tänka utanför mina egna ramlar, vidga mina vyer och TRO PÅ MIG SJÄLV!

Alltså HUUUUR härlig? Hur glad blir man inte av den här dröm-tanke-kalendern?

Jag tycker såklart att ni också ska göra en peppig tankekalender. Det är inte bara roligt och inspirerande att skapa den utan den fungerar som ett peppredskap att ta fram när livet känns trögt.

Skriv och rita hur du vill att dina tankar ska se ut 🙂 Alltså det DU vill påminna dig själv om! Din tankekalender kanske ser helt annorlunda ut än min och det är heeeelt okej, alla har sin egen tankekalender!! DO YOUR THING!

Jag tror att de praktiska grejer vi gör, som att skriva ner det vi är tacksamma för tex, verkligen påverkar våra tankar. Det är en kraftfull grej som gör skillnad! Så skriv in i din ”vanliga” kalender att du ska skapa din tankekalender! 🙂

Om ni vill får ni gärna dela med er av vad ni ska skriva i er tankekalender ❥ LOVE J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Åh, dette skal jeg gjøre!! Pepp all day, all week! ? ELSKER alt du skriver!

  KB 2017-12-20 20:01:02
  Svara
 • Såg din på insta och började genast pilla på min. Har en sketchbok där allt inspirerande klistras in och positiva mantran kladdas ner tillsammans me fina stickers. Ibland går jag tillbaka och ser hur vissa tankar blivit verklighet. Visualisera mera! Tack för inspon!! ✨?✨

  Lovisa 2017-12-20 04:45:41
  Svara
 • Åh vad inspirerad jag blev nu! Har nog gjort en typ av tankekalender förut när jag skrivit ner tankar men inte på det här sättet. Blir pepp bara av det visuella som är så fint. Tycker allt du har med på din är grymt och hade nog haft med det mesta på min egen, skulle också skriva något om att våga chansa. Jag behöver sluta bygga upp problem som inte finns och våga kasta mig ut i det okända för att komma vidare.
  (Var är förresten din fina tröja ifrån?)

  Hanna 2017-12-19 22:00:39
  Svara
 • Jag är en av dem som har haft svårt att ta till mig det pepp som du och Vanja har försökt att sända ut. Trots att jag verkligen gillar er båda. Men det har känts omöjligt, mycket på grund av depression som tagit det mesta av min energi under lång tid. När jag har kämpat med att bara ta mig igenom dagen, har det liksom inte funnits ork till att försöka ta till mig av pepp eller mantran. Förrän nu. Jag funderade nu ikväll på om jag faktiskt inte ska våga drömma om ett bättre år nästa år. Framförallt försöka våga att dejta igen, något jag är livrädd för. Sedan såg jag instagrambilden du lade ut till detta inlägg. Blev nyfiken och klickade in här, för att försöka få lite inspiration. Jag vet att jag måste hitta mina egna mål och själv upptäcka vad jag vill med MITT liv, men tills dess lånar jag ord från dig och Vanja samt dina Monday Mantra. Jag tänker att det är en början att iallafall försöka ta steget och våga drömma. Jag har inte känt mig mogen att använda mig av dina Monday Mantra än, även fast jag har läst samtliga inlägg. Men jag vet att jag förr eller senare kommer att gå tillbaka till dem och använda dem. När jag är redo. Tack för att du hjälper mig på vägen. Kram

  Anonym 2017-12-19 21:26:43
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!