Monday Mantra: I am the light!

God morgon på er fina ni och glad måndag på er. Det är dags för ett nytta mantra att ha med sig den här veckan (Läs tidigare mantran här!). Och jag är som jag skrev förra veckan SÅ glad över att ni gillar mitt nya koncept ”Monday Mantra” 🙂 Tack för alla kommentarer, mejl och bilder på era telefonbakgrunder, det gör mig så glad! Den här veckan har jag valt ”I am the light!”. Förra veckans mantra var ju ”Dream Big!” och det mantrat uppmanar ju oss att drömma oss bort. Långt bort från vardagen och från vårt liv här och nu. Och kanske till och med från oss själva i bland så därför tycker jag vi behöver veckans mantra den här veckan. För när vi drömmer oss bort är det så lätt att lägga sin lycka där borta i drömmen. Att man tror att när man uppfyller den där drömmen så kommer man bli lycklig, eller när man åker på den där resan så kommer man hitta sig själv. Och självklart blir man lycklig av att uppfylla sina drömmar, det är en superhäftig känsla. Men ens lycka är inte beroende av det. Därför tycker jag att det är SÅ viktigt att se att man hela tiden har lyckan i sig, oavsett var man är. Den finns där – om vi väljer att ta fram den.

Vi har alla ljuset inom oss, vårt ljus som lyser när vi mår bra, är lyckliga och kärleksfulla. Och det är viktigt att ha med sig det på vägen mot sina drömmar. För om vi tror att ljuset är i slutet av tunneln och gör allt för at jaga oss dit är det så lätt att vi trampar på oss själva på vägen. Att vi låter våra egon och vår prestige styra vägen i stället för att låta vårt inre ljus lysa upp vägen framför oss. Jag önskar att jag hade förstått detta tidigare, att jag hade stannat upp många gånger och frågat mig själv var jag är på väg? Och känner efter mer hur det kändes och om jag hade mitt inre ljus med mig. Jag har kört på för hårt många gånger, gått på vägar jag i efterhand ångrat mm. Och såklart kommer man nog alltid att göra det i livet, det är oundvikligt. Och i bland tror jag att det ÄR bra att köra på för då får man ganska snabbt ett svar på om man är på rätt väg eller inte. Men det är viktigt att ha med sig sin kompass (ljus) på vägen för att i bland stanna upp och se var man är på väg.

Med mitt inre ljus (the light) menar jag en varm känsla. En känsla av trygghet och kärlek. Jag tror att vi alla har den inom oss men att den kan vara mer gömd oss vissa. Att vi byggt för många väggar av rädslor, sorg, skam och skuld över vårt ljus så att det knappt syns. Men det finns där inne någonstans och vi kan ta oss dit. Men såklart krävs det jobb för att ta oss igenom dessa väggar för det kan vara tjocka väggar vi byggt upp under många, många år. Men veckans mantra uppmanar oss till att TRO ATT DET GÅR! Att vi alla har ljuset inom oss. Och jag är övertygad om att mitt ljus skiner för mig själv och på andra när jag gör det jag mår bra av. Vi kan ta avundsjuka som ett exempel, om jag blir avundsjuk på en kompis så beror det ju på att något inom mig själv känner sig hotat. Om tex en vän skulle få ett nytt jobb, kanske till och med ett jobb som JAG skulle vilja ha, då känner jag en rädsla av att känna mig sämre än den personen. Om att vara otillräcklig, dålig och jag kanske tror för en stund att jag ALDRIG kommer få ett nytt jobb. Och då blir det ju otroligt svårt att bli glad för min kompis skull. Men allt handlar bara om mig själv och min egen syn på mig själv, det har inget att göra med den andra personen.

Om jag är trygg i mig själv, tror på mig själv och låtit mitt ljus lysa så skulle jag bara bli glad över att min vän fått ett nytt jobb och låta mitt ljus lysa på henne och blir glad för hennes skull. Att jobba bort alla sina rädslor är inget vi kan göra med enbart detta mantra men det vi kan försöka göra är att om vi känner oss avundsjuka, sårade, orättvist behandlade eller liknande – försöka hitta ditt inre ljus och försök får det att skina starkare än den där rädslan.

Jag har visualiserat mitt ljus som en orange, varm aura. Och jag försöker att varje morgon ställa mig framför spegeln och föreställa ljuset omkring mig. Jag kan även göra det om jag går förbi ett skyltfönster och ser min spegelbild eller på toalettspegln på kontoret. Jag försöker påminna mig om mitt ljus. Vilket ljus lyster jag med just nu? Är det varmt eller är det kallt? Och så försöker jag stå där tills jag ”ser” det varma ljuset igen genom att säga fina saker till mig själv (kommer ni ihåg den här övningen?). Och så försöker jag att hela tiden göra det JAG mår bra av för det vet jag fyller på mitt ljus och gör det starkare. Detta låter ju bara för flummigt inser jag men jag hoppas att ni kan förstå en känsla av det jag menar?! 🙂

Alltså,

1. Vi har alla ett kärleksfullt och varmt ljust inom oss
2. Försök få ditt ljus att skina starkare än dina rädslor
3. Gör det som får ditt ljus att skina starkare

Hoppas ni kan ha med er veckans mantra ”I am the light” den här veckan och att ni känner hur ert ljus skiner mer och mer för varje dag 🙂

Som vanligt har jag gjort bilder som ni kan spara ner eller skärmdumpa och ha som bakgrundsbild på era telefoner för att blir påminda om veckans mantra. Kommentera gärna med era tankar på mantrat. Stor kram på er alla. Love J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Kul att du inspirerar andra och har hittat en livsfilosofi du trivs med. Eftersom du är en sökande person skulle jag rekommendera dig att gå till Hillsong church här i sthlm, för där kommer du uppleva något mäktigt 🙂

  Maria 2017-10-04 21:43:37
  Svara
 • Så fina bakgrundsbilder och ÄLSKAR monday mantra. Heja dig! Du är bäst ?

  M 2017-10-03 22:59:58
  Svara
 • Älskar dessa inlägg! ????✨ Skärmdumpar alla underbara bilder och varierar bakgrund ???

  Sandra Hedman 2017-10-02 23:41:03 http://nouw.com/sandrahedman
  Svara
 • Åh vad fint du beskriver det! Jag förstår precis och ska verkligen gå efter det här mantrat. Det är så lätt att hamna i någon tråkig höstlunk, vilket jag har gjort på sistone. Jag ska definitivt ge det här en ordentligt försök och se vad detta kan göra för skillnad i vardagen. Kram <3

  Alexandra Wiberg 2017-10-02 18:49:36 http://nouw.com/alexandra_wiberg
  Svara
 • Älskar Monday Mantra!

  Josefine 2017-10-02 10:55:57 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
 • Älskar dina monday mantra! De blir som en påminnelse om saker att tänka på. Jag har också varit en sån som kör på på väg mot min dröm, och det har lett mig in på vägar jag mått väldigt dåligt av. Den där inre kompassen är så viktig <3

  Beata 2017-10-02 10:41:27 http://www.imagineabird.se/
  Svara
 • Älskar Monday mantra ?

  Merce 2017-10-02 10:40:47 http://meerc.se
  Svara
 • Underbar text, jag yogar varje dag och ska genast ta till mig det du skrev, och införa det varje dag tillsammans med yogan. Ha en härlig dag och tack <3

  Christina 2017-10-02 09:34:11 http://www.yoogamat.com
  Svara
 • Tack så mycket för veckans mantra <3 Jag behöver verkligen hitta tillbaka till mitt inre ljus. Sen jag aktivt börjat tänka på ett positivt sätt och följa "monday mantra" så har jag också blivit gladare och känt igen mig själv igen men i helgen har jag haft en ordentlig dipp. Det påminde mig om hur bra jag faktiskt mått i tre veckors tid. Ny vecka nya tag 🙂 "I am the light. Ha en underbar dag! Kram <3

  Felicia 2017-10-02 07:56:47 http://devote.se/feliciabloggen
  Svara
 • Tack tack tack! Att åka en tidig buss till jobbet & läsa det här är den bästa starten på dagen. ?? Veckans mantra är så klokt & jag tycker inte alls det är flummigt förstår verkligen va du skriver & menar. Jag behövde det här mantrat, att bli påmind om att vara närvarande här & nu. Det är så lätt att tänka framåt & om jag gör det där nångång i framtiden så kommer jag bli lycklig. Men när man stannar upp & inser vad man har här så inser man hur bra man har det. Tack Jossan! ✨?

  Lina ✨ 2017-10-02 06:46:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!