5 saker jag gör varje dag för att må bra


God morgon på er bästa ni och god morgon fredag! Rätt skönt måste jag säga, ser fram emot helgen och ska verkligen vara ledig en hel del och bara njuuuta. Jag får en hel del frågor från er på ”mår-bra-temat”. Vad gör jag för att må bra? Vad är minsta bästa tips för att vända en dålig dag? Eftersom mitt braiga mående inte bara kommer av sig självt så tänkte jag dela med mig av fem saker jag gör varje dag för att må så bra jag kan.

  ”Ber”/Ställer in mitt mind. Det gör jag varje morgon och kväll. Jag ber lixom inte till gud utan mer till universum eller till min ”HP”, min higher power (som jag är övertygad om att jag har). På morgonen så ber jag om att få vara nykter, få vara en kärleksfull kraft, få sprida positiv energi omkring mig och att få ha en bra dag. Och på kvällen tackar jag för min dag och så brukar jag tacka för vissa saker jag har i mitt liv som nykterhet, vänner, familj, boende, jobb. Ett väldigt enkelt sätt att bli tacksam på. Och ett bra sätt att starta dagen på, att ställa in sitt mind på rätt spår. Jag gör detta när jag ligger i sängen och det tar typ 30 sekunder, alltså väldigt enkelt!

Äter när jag är hungrig. Jag är alltid sugen på något (ja jag vet att jag är sockerberoende) men det är inte bara socker jag är sugen på. Jag vill helst bara äta på något typ hela tiden. Och det gör jag! Mitt humör blir såååååå dåligt om jag inte äter. Jag tappar tålamodet direkt och blir inte den härligaste versionen av mig själv. Detta vet alla omkring mig. Och därför har jag lärt mig att äta när jag är hungrig. Inte vänta. Förut kunde jag strunta i det för att jag var stressad ”jag hinner inte äta”. HELT GALET JU! Om jag är stressad är mat prio ett. För om jag fortsätter vara hungrig så kommer det bara bli pannkaka av alltihopa. Så nu har jag lärt mig att alltid ha frukt, nötter eller godis.. med mig i väskan eller nära till hands för det behöver jag flera gånger om dagen!

Gör det jag älskar! Eftersom jag jobbar med det jag älskar allra mest så är det ganska ”lätt” för mig att ha en bra dag. Men så har det ju inte alltid sett ut, jag föddes ju inte med det här jobbet. Så innan jag jobbade heltid med det här såg jag till att göra det på sidan av mitt gamla jobb och plugg. Jag fick ur mig min kreativitet på min hobby (som ledde till drömjobbet) och det gjorde mig glad. Att känna sig glad kommer inte alltid gratis, man måste ofta göra något som gör en glad. Och jag gjorde min hobby, fotade, skrev, målade, bloggade. Ja, sånt som gör mig glad. I dag gör mitt jobb mig glad för de innehåller många av mina hobbys. Men jag gör även saker utanför jobbet för att känna mig glad. Som att umgås med vänner, träna, kolla på inspirerande Instagramkonton, läsa eller dricka en finkaffe på ett mysigt fik.

Umgås med härliga människor. Ja, detta är ju superviktigt för att ha en bra dag, att vara omkring härliga personer som ger härlig energi. Jag har otroligt många underbara personer i mitt liv som jag samlat på mig under åren. För de personer som gör att man får en härliga känsla i deras sällskap, det är ju de personerna som man vill umgås mer med. Jag har dem både i mitt privatliv och i jobbet. Och de personerna som inte ger lika härliga känsla de personerna blir det ju lixom automatiskt att man vill umgås mindre med. Så funkar det för mig i alla fall. OCH så viktigt att ha peppiga personer omkring sig och att ha en peppkompis. En person som du vet kommer peppa dig om du känner dig nere, bästa knepet när man har en dålig dag: ta upp luren och ring din peppkompis! Jag ringer alltid en kompis när känner mig nere, ledsen eller tvivlar.

Lyssnar på mitt hjärta. Varje dag försöker jag vara så ”nära mig själv” som möjligt. Alltså att jag genom att be, yoga, meditera vara nära till att lyssna på vad jag känner är rätt och fel. Om jag stressar, struntar i att äta, struntar i meditationen så är det lätt att jag lyssnar på mitt ego, mina tankar eller vad andra tycker och tänker. Men om jag tar hand om mig själv så har jag lättare till att känna efter vad som känns rätt för mig. Och det gör att jag kan ta beslut som känns bra och kärleksfulla. Detta är nog den viktigaste punkten av dem alla MEN de tidigare punkter ligger som grund för att jag ska ha en chans ATT kunna lyssna på mig själv. Därför är det viktigt för mig att göra dessa saker varje dag för att ge mig själv en chans att ha en så bra dag som möjligt!

Jag pratar om det ofta men medvetenheten är så otroligt viktigt för att må bra. Om man bara går runt och inte är medveten om hur man mår, varför man mår på ett visst sätt så är det väldigt svårt att förändra sitt mående. Genom att jag blivit medveten över mitt mående har jag kunnat få reda på vilka saker som är grundläggande för mig för att ha ett bra mående. Hoppas ni förstår hur jag menar och att ni blir inspirerade till att bli medvetna och göra det ni mår bra av varje dag!

Vad gör ni för att få en så bra dag som möjligt? Sharing is caring 

LOVE J!

Läs tips:

”Om att välja att må bra”

”Be true to yourself”

”Att göra det man mår bra av”

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Så underbart med konkreta tips på vad man kan göra varje dag! ??? Detta med att be till sin HP är något jag måste börja med känner jag. Har skrivit tacksamhets dagbok ett tag och jag tycker verkligen det gör skillnad i mitt sinne, men känner inte alltid att jag tar mig tid till det så detta med att be känns smidigare, något jag absolut ska pröva! Tack Jossan för att du skriver dessa inlägg ????❤️

  Miccan 2017-12-02 17:19:50
  Svara
 • Hej! Har inte med ditt inlägg riktigt att göra, men jag undrar kring den gula tröjan med lejonet från Gina Tricot både du och Vanja har, om jag inte har fel för mig? Jag undrar vilken stl du har i din gula tröja med lejonet på från Gina Tricot? Har Vanja samma stl? Krymper den mkt i tvätten? Kram!

  Ann-Sofie 2017-12-01 17:13:02
  Svara
 • Hej Josefin!
  Jag undrar om du hade kunnat göra ett ”kompis date” inlägg på din blogg som bla Flora och Isabella gjort. Tänkte på det när jag läste ”omringa sig med härliga personer” – alltid kul att hitta nya vänner i sin stad ju. 🙂

  Amanda 2017-12-01 14:46:29
  Svara
 • VÄRLDENS BÄSTA INLÄGG! Tack för att du sprider ditt ljus ??????

  Linda 2017-12-01 11:36:01
  Svara
 • Fantastiskt bra inlägg! Att sätta en intention för dagen ska jag nog börja med… 🙂
  Vad jag gör för att må bra är :
  – ALLTID ha en lugn morgon med extra gott kaffe (Nespresso for life <3), där jag får ta tid att kolla nyheter, sitta på instagram, läsa, göra vad jag vill innan dagen startar
  – De dagar där man har eextra med tid – yoga 10 min på morgonen! Så härligt 🙂 Använder yogagirls korta pass på paddan 🙂
  – När någonting känns för mycket, eller jag märker att jag andas kortare på grund av stress, så stoppar jag dagen och tar en paus. Kollar ut genom fönstret/stretchar lite/går och gör en kaffe eller te. Det kan ta tre minuter men är så viktigt för att inte stanna kvar i det obehagliga tillståndet.

  Ha en jättefin dag <3

  Sara 2017-12-01 10:32:40
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!